Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Kampeergigant Obelink heeft het Arrisveld in Winterswijk gekocht. Op het 3,8 hectare grote, braakliggende terrein zet Obelink een hal neer met goederen voor de onlinemarkt.

Het Arrisveld beslaat een groot deel van het voormalige Cobercoterrein naast het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Met de aankoop van deze grond blijft Obelink in Winterswijk. 'We hebben zowel in Duitsland als buiten de regio in Nederland gekeken, maar toen kwam deze kans voorbij. Dat is perfect, want we blijven graag in Winterswijk. Nu kunnen we hier doorgroeien', zegt Berrie Velthuis van Obelink. 

Obelink heeft naast de vrijetijdsmarkt aan de Misterweg extra bedrijfsruimtes in Aalten en in de Snelliusstraat in Winterswijk. 'Maar het magazijn in de Snelliusstraat, dat 3 hectare groot is, staat helemaal vol', zegt Velthuis. 'De bulk gaat daar naartoe en we zagen dat het nijpend werd.'

Eigen merk

Obelink voert inmiddels een eigen merk en heeft daardoor dringend behoefte aan meer opslagruimte. 'Dat eigen merk is heel breed', zegt Velthuis. 'Die producten laten we maken in Europa en het Verre Oosten en dan komt er een hele container binnen in plaats van één pallet. Daarom kampen we met een enorm ruimtegebrek. Bovendien kunnen we, als we meer ruimte hebben, partijen opkopen.'

Behoefte aan industriegrond

Het nieuwe college in Winterswijk had er geen moeite mee om Obelink te faciliteren ten nadele van het beoogde gezondheidspark. Dat wordt nu 2,5 hectare groot in plaats van 6 hectare. 'We wilden af van die roze wolk', zegt wethouder Elvira Schepers, doelend op praktisch onhaalbare plan van een dergelijke zorgpark naast het SKB.

Tegelijkertijd lag er de behoefte aan industriegrond. 'Er is behoefte aan 18 tot 32 hectare en het gaat daarbij om meerdere bedrijven', zegt Jurgen van Ast van Ondernemerskring Owin in Winterswijk. 'Onze zorg is die vraag zo snel mogelijk in te vullen. Wat dat betreft de complimenten voor de creativiteit in het geval van Obelink.'

'Landschappelijk inpassen'

Wethouder Inge Klein Gunnewiek hoefde niet lang na te denken toen het Arrisveld ter sprake kwam. 'Het belangrijkste is dat Obelink blijft', zegt ze, verwijzend naar het behoud van de werkgelegenheid. Velthuis: 'In het magazijn in de Snelliusstraat werkten vorige week 193 mensen.'

Zowel gemeente als Obelink wil de buurt bij het plan betrekken. Op 18 juni is er een informatieavond. 'Voor de bouw van de nieuwe camperhal hadden we een goed contact met de buurt en nadien zijn er geen zienswijzen ingediend. We gaan kijken of we het plan landschappelijk kunnen inpassen. Er zijn veel mooie dingen te bedenken', aldus Velthuis.

Overig verkiezingsnieuws

 • Onverwachte financiële meevaller voor Winterswijk

  20 juni 2019
  WINTERSWIJK - Een onverwachte meevaller voor Winterswijk. De gemeente krijgt in 2020 ruim 1 miljoen euro en in 2021 800.000 euro meer van het Rijk. Dat blijkt uit de zogenoemde meicirculaire van het Rijk.
 • Bewoners Arnhemse 'bouwput' voelen zich nog altijd niet gehoord

  20 juni 2019
  ARNHEM - 'We hebben niet het gevoel dat we serieus worden genomen', zegt bewoner Frans Beumkes. Namens de omwonenden van de B.P. van Verschuerstraat overhandigde hij woensdag een petitie met 150 handtekeningen aan wethouder Cathelijne Bouwkamp.
 • Biomassacentrale zaak voor de provincie, vindt de Arnhemse politiek

  20 juni 2019
  ARNHEM - Het Arnhemse college wil zijn vingers niet branden aan uitspraken over de wenselijkheid van de komst van de biomassacentrale op het Industrie Park Kleefse Waard (IPKW). Wethouder Jan van Dellen wil opheldering van de provincie in deze kwestie.
 • Hartenkreet gemeenten na miljoenentekorten: 'Rijk help ons'

  19 juni 2019
  NIJMEGEN - Een tekort voor dit jaar dat is opgelopen van 6 naar 12 miljoen. En de daarop volgende jaren een tekort dat structureel oploopt naar 10 miljoen. Bezorgde raadsleden van de gemeente Nijmegen kregen woensdagavond uitleg over de financiële ellende. De verantwoordelijke wethouder kondigde aan dat Nijmegen met andere gemeenten Den Haag om hulp gaat vragen.
 • Extern onderzoek naar handelswijze oud-wethouder Elburg

  19 juni 2019
  ELBURG - Er komt een extern onderzoek naar de rol van SGP-raadslid Jan Polinder in het proces rondom de huisvesting van arbeidsmigranten op 't Harde. Dat kondigde burgemeester Jan Nathan Rozendaal woensdagavond aan in de commissievergadering.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend