Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Kampeergigant Obelink heeft het Arrisveld in Winterswijk gekocht. Op het 3,8 hectare grote, braakliggende terrein zet Obelink een hal neer met goederen voor de onlinemarkt.

Het Arrisveld beslaat een groot deel van het voormalige Cobercoterrein naast het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Met de aankoop van deze grond blijft Obelink in Winterswijk. 'We hebben zowel in Duitsland als buiten de regio in Nederland gekeken, maar toen kwam deze kans voorbij. Dat is perfect, want we blijven graag in Winterswijk. Nu kunnen we hier doorgroeien', zegt Berrie Velthuis van Obelink. 

Obelink heeft naast de vrijetijdsmarkt aan de Misterweg extra bedrijfsruimtes in Aalten en in de Snelliusstraat in Winterswijk. 'Maar het magazijn in de Snelliusstraat, dat 3 hectare groot is, staat helemaal vol', zegt Velthuis. 'De bulk gaat daar naartoe en we zagen dat het nijpend werd.'

Eigen merk

Obelink voert inmiddels een eigen merk en heeft daardoor dringend behoefte aan meer opslagruimte. 'Dat eigen merk is heel breed', zegt Velthuis. 'Die producten laten we maken in Europa en het Verre Oosten en dan komt er een hele container binnen in plaats van één pallet. Daarom kampen we met een enorm ruimtegebrek. Bovendien kunnen we, als we meer ruimte hebben, partijen opkopen.'

Behoefte aan industriegrond

Het nieuwe college in Winterswijk had er geen moeite mee om Obelink te faciliteren ten nadele van het beoogde gezondheidspark. Dat wordt nu 2,5 hectare groot in plaats van 6 hectare. 'We wilden af van die roze wolk', zegt wethouder Elvira Schepers, doelend op praktisch onhaalbare plan van een dergelijke zorgpark naast het SKB.

Tegelijkertijd lag er de behoefte aan industriegrond. 'Er is behoefte aan 18 tot 32 hectare en het gaat daarbij om meerdere bedrijven', zegt Jurgen van Ast van Ondernemerskring Owin in Winterswijk. 'Onze zorg is die vraag zo snel mogelijk in te vullen. Wat dat betreft de complimenten voor de creativiteit in het geval van Obelink.'

'Landschappelijk inpassen'

Wethouder Inge Klein Gunnewiek hoefde niet lang na te denken toen het Arrisveld ter sprake kwam. 'Het belangrijkste is dat Obelink blijft', zegt ze, verwijzend naar het behoud van de werkgelegenheid. Velthuis: 'In het magazijn in de Snelliusstraat werkten vorige week 193 mensen.'

Zowel gemeente als Obelink wil de buurt bij het plan betrekken. Op 18 juni is er een informatieavond. 'Voor de bouw van de nieuwe camperhal hadden we een goed contact met de buurt en nadien zijn er geen zienswijzen ingediend. We gaan kijken of we het plan landschappelijk kunnen inpassen. Er zijn veel mooie dingen te bedenken', aldus Velthuis.

Overig verkiezingsnieuws

 • Sociale wijkteams luiden noodklok: 'Dat gaat de Arnhemmer merken'

  17 augustus 2019
  ARNHEM - De sociale wijkteams moeten meer gaan doen zonder extra personeel, wil het Arnhemse college. Dat gaat niet zonder consequenties, stellen de wijkteams in een brief aan de Arnhemse politiek. 'Dat gaat de Arnhemmer merken.'
 • Hoe kan Overbetuwe de pijn nu nog verzachten voor omwonenden van de Railterminal?

  16 augustus 2019
  ELST - Binnenkort wordt duidelijk of de gemeente Overbetuwe of de provincie Gelderland een vergunning gaat verlenen voor de Railterminal Gelderland (RTG). Die afspraken gaan onder andere over de beperking van overlast voor omwonenden. Tijdens een extra vergadering overlegt de raad op 21 augustus wat de beste keuze is voor de burger.
 • Op Reces Met | 'Dat is de multiculturele samenleving waar ik écht trots op ben'

  16 augustus 2019
  ARNHEM - Op straat zie je mensen met allerlei achtergronden voor elkaar opkomen, stelt Talip Aydemir van DENK Verenigd Arnhem in de vijfde aflevering van 'Op Reces Met'. 'Maar als je elke dag De Telegraaf leest, krijg je een heel ander beeld van Nederland.' We blikken met alle Arnhemse fracties terug op het politieke jaar.
 • Overbetuwe wil weten wie je bent en wat je vindt

  16 augustus 2019
  ELST - Zo'n 6.300 bewoners van Overbetuwe krijgen aankomende week een uitnodiging van de gemeente om mee te doen aan een enquête. De gemeente wil op die manier peilen of inwoners tevreden zijn met hun leven in Overbetuwe.
 • Schone stad kost Tiel nog eens twee ton

  15 augustus 2019
  TIEL - Tiel zal de portemonnee moeten trekken om de stad met het nieuwe afvalsysteem schoon te houden. Met die boodschap gaat wethouder Frank Groen in september naar de gemeenteraad. Met afvalverwerker Avri is hiervoor een plan gemaakt. Het extra schoonmaken en opruimen, extra bekeuren en het geven van voorlichting kost tot eind volgend jaar ruim twee ton.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend