Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Winterswijk heeft al 'coronageld' uitgegeven, maar het college vreest dat nog lang niet elke Winterswijker op de hoogte is van de pot met geld die beschikbaar is voor ideeën die Winterswijk helpen uit de coronacrisis te komen. Daar moet middels een animatiefilm verandering in komen.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

De gemeenteraad heeft in mei het crisis- en herstelplan Van Herstel naar Beter vastgesteld. In totaal is voor een periode van drie jaar 2,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor diverse investeringen die bijdragen aan herstel in Winterswijk. Daarvoor is de gemeente op zoek naar ideeën van inwoners.

Ideeën jongeren

“We willen heel graag dat Winterswijkers meedenken en ideeën aandragen", zegt wethouder Inge Klein Gunnewiek. "Wat kunnen we doen voor de sectoren die hard getroffen zijn als cultuur, sportverenigingen, toerisme, horeca en bedrijvigheid? Het gaat om plannen die helpen om Winterswijk beter te maken en die duurzaam zijn.“

“Het kunnen ook voorstellen zijn op het maatschappelijke en het sociale vlak", zegt collega-wethouder Henk-Jan Tannemaat. "We zoeken ideeën die verder gaan dan hulp aan een enkel persoon, vereniging of organisatie. We nodigen nadrukkelijk jongeren uit om met ideeën te komen."

Coronaproof

Er zijn al ideeën ten uitvoer gebracht. Voor bedrijven zijn er allerlei tegemoetkomingen en betalingsregelingen rondom gemeentelijke belastingen getroffen. In het centrum is de warenmarkt verplaatst waardoor er meer ruimte is voor terrassen op de Markt. 

Verder hebben zes muziekverenigingen ieder 500 euro ontvangen waarmee zij de repetitieruimte coronaproof kunnen inrichten. Zeventien basisscholen hebben ieder 250 euro gekregen waarmee ze iets speciaals kunnen doen voor het afscheid van groep 8.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

  • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

    30 september 2021
    NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
  • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

    29 september 2021
    NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
  • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

    29 september 2021
    TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
  • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

    29 september 2021
    ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
  • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

    29 september 2021
    ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend