Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Winterswijk telt sinds maandag een Centrum voor Duurzaam Winterswijk: een laagdrempelig energieloket waar inwoners informatie kunnen krijgen over duurzame oplossingen. Het energieloket is gevestigd op de begane vloer in het raadhuis, bij de VVV.

Volgens wethouder Elvira Schepers heeft Winterswijk als enige gemeente in de regio een eigen centrum voor duurzaamheid. 'Ik ben dan ook heel trots dat ik ons centrum officieel mag openen', vertelde Schepers in een vol raadhuis.

Speerpunt

De wethouder wees op het coalitieprogramma waarin duurzaamheid een speerpunt is: 'We moeten tempo maken met duurzaamheid. In 2030 willen we in de Achterhoek energieneutraal zijn. En in 2050 moet de Nederlandse economie volledig circulair zijn. Er is dus werk aan de winkel. Veel werk.' 

Laagdrempelig

Daarvoor moet de gemeente de inwoners mee zien te krijgen. 'Dat is precies waar het Centrum voor Duurzaam Winterswijk voor is bedoeld: een laagdrempelige, lokale voorziening waar onze inwoners en ondernemers met al hun vragen op het gebied van duurzaamheid terecht kunnen. Wij denken dat het echt gaat helpen als mensen dicht bij huis informatie en advies kunnen krijgen over bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen en subsidiemogelijkheden. We merken dat veel mensen het prettiger vinden om gewoon met iemand aan tafel te zitten', besluit Schepers.

 

Overig verkiezingsnieuws

 • Grote veranderingen raadsfractie PvdA Hattem

  12 augustus 2020
  HATTEM - De raadsfractie van de PvdA zal na het zomerreces een behoorlijke verandering ondergaan. De huidige fractievoorzitter, Marie-Lupe Stapper, heeft te kennen gegeven -wegens drukke werkzaamheden in combinatie met een nieuwe studie- te stoppen als fractievoorzitter en raadslid. Ook Geert Winkel heeft, na eigen afweging, besloten om zijn raadslidmaatschap te beëindigen.
 • Teunis verbouwt eigen groenten op zorglandgoed: 'Ik hoop zo de honderd te halen'

  09 augustus 2020
  RUMPT - Linge's Zorglandgoed opende precies een jaar geleden in het Betuwse Rumpt. Een verpleeghuis voor ouderen waar een huiselijke sfeer en buitenleven voorop staan. Omliggende gemeenten zijn enthousiast en zelfs vanuit Brussel is belangstelling.
 • Snelle oplossing in zicht voor lekkende vaten

  07 augustus 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem streeft er naar om begin september te kunnen beginnen met het opruimen van 1300 vaten met giftig blusschuim op industrieterrein De Huet. Volgens burgemeester Mark Boumans is er zicht op een snelle oplossing door het water te filteren van de giftige PFOS-stoffen.
 • Arnhem haalt tijdens hittegolf meer afval op tegen de stank

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Arnhem zal tijdens de verwachte hittegolf vaker afval ophalen. Dat laat de gemeente weten. Warme periodes met broeierigheid kunnen namelijk extra stankoverlast veroorzaken, vooral bij groente-, fruit- en tuinafval (gft).
 • Buurt wint: 'Mensen met onbegrepen gedrag' niet naar Doornspijk

  05 augustus 2020
  DOORNSPIJK - Een opluchting voor bewoners van de Berkenweg in Doornspijk: het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten dat er geen 'mensen met onbegrepen gedrag' bij hen in de straat geplaatst mogen worden. Een vergunningsaanvraag van Stuyvenzand werd daarom afgewezen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend