Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Winterswijk telt sinds maandag een Centrum voor Duurzaam Winterswijk: een laagdrempelig energieloket waar inwoners informatie kunnen krijgen over duurzame oplossingen. Het energieloket is gevestigd op de begane vloer in het raadhuis, bij de VVV.

Volgens wethouder Elvira Schepers heeft Winterswijk als enige gemeente in de regio een eigen centrum voor duurzaamheid. 'Ik ben dan ook heel trots dat ik ons centrum officieel mag openen', vertelde Schepers in een vol raadhuis.

Speerpunt

De wethouder wees op het coalitieprogramma waarin duurzaamheid een speerpunt is: 'We moeten tempo maken met duurzaamheid. In 2030 willen we in de Achterhoek energieneutraal zijn. En in 2050 moet de Nederlandse economie volledig circulair zijn. Er is dus werk aan de winkel. Veel werk.' 

Laagdrempelig

Daarvoor moet de gemeente de inwoners mee zien te krijgen. 'Dat is precies waar het Centrum voor Duurzaam Winterswijk voor is bedoeld: een laagdrempelige, lokale voorziening waar onze inwoners en ondernemers met al hun vragen op het gebied van duurzaamheid terecht kunnen. Wij denken dat het echt gaat helpen als mensen dicht bij huis informatie en advies kunnen krijgen over bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen en subsidiemogelijkheden. We merken dat veel mensen het prettiger vinden om gewoon met iemand aan tafel te zitten', besluit Schepers.

 

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend