Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Het Winterswijkse raadslid Tom van Beek van Voor Winterswijk vindt dat 'het voeren van oppositie onmogelijk wordt gemaakt' in de gemeenteraad in Winterswijk. 'Ze zitten als herdershonden achter hun eigen schapen aan', zegt voormalig VVD'er Van Beek op de Facebookpagina van Voor Winterswijk.

Van Beek richt zich, niet voor het eerst, met name tegen coalitiepartij Winterswijks Belang en fractievoorzitter Henk Jan Tannemaat, die vorige week donderdag interrumpeerde tijdens een betoog van Van Beek inzake het beoogde Cultuurkwartier, dat Van Beek liever als een 'Woonkwartier' ziet verrijzen.

Transparantie

'Het college meldde op tijd dat als het Cultuurkwartier niet door mocht gaan, dat de gemeente dan 43.000 euro kwijt is aan ontwikkelaar Explorius. Dat is transparantie, meer niet. Het ging er niet om of je tegen het Cultuurkwartier bent', verklaart Tannemaat.

Van Beek zegt 'juist met een onderbouwd verhaal' te hebben willen komen, maar werd tot vier maal toe door burgemeester Joris Bengevoord gevraagd zich bij het onderwerp te willen houden. 

Niet met modder gooien

'Ome Joris kiest al gauw de kant van Winterswijks Belang, het werd me niet gegund mijn verhaaltje op één kantje papier te vertellen', zegt Van Beek.

'Daarom breng ik het nu op Facebook voor het voetlicht. Niet om met modder te gooien - ik wil niet dat er commentaar op wordt gegeven -, maar dan weet Winterswijk hoe in politiek Winterswijk de hazen lopen. Ik ben blij dat het binnenkort in het Presidium aan de orde komt', gaat hij verder.

Frustratie

Het presidium is de vergadering van fractievoorzitters en burgemeester. 'Dat is zeker goed', reageert Tannemaat. Ik vind het echt laag wat hij over de burgemeester beweert, want dat is niet zo. Gelukkig waren er meer fracties die het met ons eens zijn, dat Van Beek het bij het onderwerp moest houden. We moeten hierover in gesprek. De frustratie druipt er vanaf.' 

Overig verkiezingsnieuws

 • Subsidie voor inwoners om Arnhemse luchtkwaliteit te meten

  26 mei 2020
  ARNHEM - De gemeente Arnhem stelt 10.000 euro subsidie beschikbaar voor inwoners die een luchtmeter aanschaffen en hun meetgegevens beschikbaar stellen. Per meter wordt er 17,50 euro vergoed, dat is ongeveer de helft van de totale kosten. Dat komt neer op 570 luchtmeters.
 • Ondanks protest is komst zonnepark weer een stap dichterbij

  26 mei 2020
  BENNEKOM - Het zonnepark Nergena in Bennekom is een stap dichterbij gekomen. Het gemeentebestuur is ondanks stevig protest akkoord gegaan met de definitieve omgevingsvergunning. Voor de zomer gaat de gemeenteraad er over stemmen. Daar zijn de meningen verdeeld.
 • Extra plekken om gratis te parkeren

  26 mei 2020
  ARNHEM - Er worden 48 parkeervakken omgezet van betaald parkeren en vergunninghoudersplekken naar gratis parkeren. Ook gaan de parkeerplekken van de sector Spijkerkwartier naar het Statenkwartier, besloot het Arnhemse college. Dat moet ten goede komen aan de parkeerdruk in die buurt.
 • Wijkraad Lent en DVOL vangen bot op verzoek groter sportpark en minder woningen Vossenpels-Noord

  26 mei 2020
  NIJMEGEN - De Wijkraad Lent en voetbalvereniging DVOL vangen bot het Nijmeegse college op hun verzoek om de plannen voor woningbouw in Vossenpels-Noord tussen Bekkersland en Smitjesland op te schorten en te heroverwegen ten gunste van een groter sportpark. Het college vindt dat er al voldoende geïnvesteerd wordt in sportvoorzieningen in de Waalsprong.
 • College Nijmegen: ‘Kritisch kijken naar functie en voortbestaan wijkcentra’

  26 mei 2020
  NIJMEGEN - Het Nijmeegse college wil kritisch gaan kijken naar de functie van wijkaccommodaties. Dit vanuit een nieuw beleid dat minder gericht is op het faciliteren door middel van vastgoed en meer op het ondersteunen van activiteiten. Daarbij bestaat de mogelijkheid dat een aantal minder succesvolle wijkcentra gesloten wordt. De gemeente gaat, na goedkeuring van de gemeenteraad, in gesprek met wijkbewoners om te kijken waar de behoeftes liggen en deze ingevuld kunnen worden.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend