Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Het Winterswijkse raadslid Tom van Beek van Voor Winterswijk vindt dat 'het voeren van oppositie onmogelijk wordt gemaakt' in de gemeenteraad in Winterswijk. 'Ze zitten als herdershonden achter hun eigen schapen aan', zegt voormalig VVD'er Van Beek op de Facebookpagina van Voor Winterswijk.

Van Beek richt zich, niet voor het eerst, met name tegen coalitiepartij Winterswijks Belang en fractievoorzitter Henk Jan Tannemaat, die vorige week donderdag interrumpeerde tijdens een betoog van Van Beek inzake het beoogde Cultuurkwartier, dat Van Beek liever als een 'Woonkwartier' ziet verrijzen.

Transparantie

'Het college meldde op tijd dat als het Cultuurkwartier niet door mocht gaan, dat de gemeente dan 43.000 euro kwijt is aan ontwikkelaar Explorius. Dat is transparantie, meer niet. Het ging er niet om of je tegen het Cultuurkwartier bent', verklaart Tannemaat.

Van Beek zegt 'juist met een onderbouwd verhaal' te hebben willen komen, maar werd tot vier maal toe door burgemeester Joris Bengevoord gevraagd zich bij het onderwerp te willen houden. 

Niet met modder gooien

'Ome Joris kiest al gauw de kant van Winterswijks Belang, het werd me niet gegund mijn verhaaltje op één kantje papier te vertellen', zegt Van Beek.

'Daarom breng ik het nu op Facebook voor het voetlicht. Niet om met modder te gooien - ik wil niet dat er commentaar op wordt gegeven -, maar dan weet Winterswijk hoe in politiek Winterswijk de hazen lopen. Ik ben blij dat het binnenkort in het Presidium aan de orde komt', gaat hij verder.

Frustratie

Het presidium is de vergadering van fractievoorzitters en burgemeester. 'Dat is zeker goed', reageert Tannemaat. Ik vind het echt laag wat hij over de burgemeester beweert, want dat is niet zo. Gelukkig waren er meer fracties die het met ons eens zijn, dat Van Beek het bij het onderwerp moest houden. We moeten hierover in gesprek. De frustratie druipt er vanaf.' 

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend