Logo De Belofte

WINTERSWIJK - 'Ik ben begonnen met mijn eigen partij omdat ik merkte dat er gewoon... ja hoe zeg je dat heel kort...' (lange stilte) 'te veel dingen achter elkaar... laat maar zitten...' Lijsttrekker Paul Hijink van de partij Kansrijk Winterswijk maakte geen beste beurt bij zijn tweede debat, vooral omdat hij na het hakkelen zijn stoel een flinke trap gaf.

Verderop in het debat twijfelt hij hardop na een vraag uit de zaal: 'Is statushouders hetzelfde als asielzoekers? Zijn statushouders mensen die een verblijfsvergunning hebben, of...?'

Het tweede debat was er een om snel te vergeten voor de aanvoerder van Kansrijk Winterswijk, een partij die volgens de website is opgericht tijdens een avondje Netflix. Ook het eerste debat verliep voor Hijink niet zonder problemen, want toen kwam hij niet uit zijn woorden bij het onderwerp megastallen. Dat filmpje haalde de uitzending van Jinek.

Het wegschoppen van de stoel werd onder meer gefilmd door de internetomroep Regio Internet TV Winterswijk-Aalten. De video belandde op Dumpert en is daar al honderdduizenden keren bekeken. 

Bekijk het filmpje (tekst gaat verder onder de video):

Dit keer wel voorbereid

Politiek is een vak, gaf Hijink kort na het stoelincident toe bij de lokale omroep RTV Slingeland. 'Ik kom uit de grond-, weg- en waterbouwsector en ik heb het wel iets onderschat.'

Zaterdagmiddag, een paar dagen na het dramatisch verlopen debat, spreken we hem na een radiodebat bij RTV Slingeland. Hoe het ging? Vlekkeloos, vond Hijink. 'Vanwege het slechte weer kon ik gisteravond niet flyeren, dus heb ik me voorbereid. Dat betaalt zich uit.'

Lees verder onder de reportage

'Halve dag is te weinig'

Hij heeft wel verklaringen voor de black-out tijdens het vorige debat. 'Ik wilde twee dingen tegelijk zeggen en dat lukt gewoon niet. Eigenlijk zou ik het ochtenddebat bij de radio doen, en nummer 2 van de lijst zou het seniorendebat doen. Ik had een halve dag om voor te bereiden en de collegalijsttrekkers zullen weten: dat is gewoon te weinig.'

Maar waarom loopt de frustratie dan zo op? 'Het eerste debat was ook niet vlekkeloos. Die pech kun je hebben.' 

Grotejongenswereld

'De tijdsdruk is een essentieel probleem', zegt de 30-jarige lijsttrekker. Vijf van de zeven leden van de partij zijn actief, maar volgens Hijink staan ze er door allerlei redenen 'in feite met zijn tweeën voor'. 'Je hebt heel weinig tijd om flyers te deponeren, de partij te managen en ook nog eens een keer debatten voor te bereiden.' 

'Aan de andere kant moet je eerlijk zijn', vindt Hijink. 'Ik besloot mee te doen aan de verkiezingen, ik besloot aan de grotejongenswereld mee te doen. Dan krijg je ook wel eens een draai om je oren.'

Zie ook: VIDEO: Lijsttrekker trapt hard tegen stoel na black-out

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overig verkiezingsnieuws

  • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

    30 september 2021
    NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
  • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

    29 september 2021
    NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
  • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

    29 september 2021
    TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
  • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

    29 september 2021
    ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
  • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

    29 september 2021
    ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend