Logo De Belofte

ZUTPHEN - Raadslid Petra Ackermans splitst zich af van haar partij BurgerBelang Zutphen Warnsveld. 'Ik heb het bestuur gemeld te stoppen en als zelfstandige fractie verder te gaan', laat Ackermans weten.

De Zutphense maakte sinds de verkiezingen in 2018 deel uit van de fractie. Haar vertrek is naar eigen zeggen niet plotseling. 'Dit is en was geen impulsieve en gemakkelijke beslissing. Een beslissing waar ik vele maanden over heb nagedacht en die ik weloverwogen heb genomen.' 

'Manier van communiceren lopen te ver uiteen' 

Volgens het raadslid ligt de breuk aan een verschil in opvattingen. 'Ik respecteer en begrijp de manier van werken van BurgerBelang Zutphen Warnsveld, echter de opvattingen en de manier van communiceren lopen te ver uiteen.' 

Haar voormalige partijgenoten betreuren haar besluit. 'Als fractie van Burgerbelang Zutphen Warnsveld betreuren wij het dat Petra uit de fractie stapt en haar zetel niet wil doorgeven aan de volgende op de kieslijst. Wij hebben geprobeerd om in overleg met Petra te komen tot een betere oplossing, maar helaas is dat niet gelukt', schrijft de partij in een reactie. 

Eenmansfractie

'De problemen waar wij als gemeente en als samenleving voor staan zijn nu natuurlijk veel groter dan die van onze fractie. Vooral in deze tijd van crisis en onzekerheid mag de burger meer verwachten van de politiek en van politieke partijen. Dat betekent dat wij vanaf nu met drie raadsleden nog harder zullen werken aan het behouden en zo nodig terugwinnen van het vertrouwen van onze kiezers.' 

Ackermans gaat verder onder de naam 'Kies Lokaal Zutphen Warnsveld', als eenmansfractie. 'Ik heb bewust gekozen mijn raadszetel niet op te geven. Kiezers hebben op mij gestemd en aan hun ben ik verplicht door te gaan om mijn werk af te maken. Ik blijf dezelfde standpunten houden als toen de inwoners op mij konden stemmen. Hierin verandert er niets!'. 

 

 

 

Door: Madelien Jansen

Het laatste nieuws uit Zutphen

 • Miljoenentekort dreigt voor Zutphen, mede door corona

  27 mei 2020
  ZUTPHEN - Op basis van de eerste maanden van 2020 verwacht Zutphen dit jaar een financieel nadeel van ruim 1 miljoen euro. De effecten van de coronacrisis zijn dan nog niet meegerekend. Doet de gemeente dat wel, dan wordt het tekort naar verwachting dubbel zo groot.
 • Zutphen mag 14 panden nu verkopen

  13 mei 2020
  ZUTPHEN - De gemeente Zutphen is van plan om binnenkort diverse panden, waaronder monumenten, in de stad te verkopen. De gemeenteraad stemt daar mee in, maar stelt voor enkele gebouwen wel een aantal voorwaarden op.
 • Zutphen slaagt er nog niet in om nieuwe boa's aan te trekken

  11 mei 2020
  ZUTPHEN - De gemeente Zutphen is er nog niet in geslaagd om het aantal buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) in de stad uit te breiden. De gemeenteraad gaf het college begin dit jaar de opdracht om twee nieuwe handhavers aan te stellen, omdat een vacaturestop als gevolg van de bezuinigingen leidde tot relatief grote onderbezetting bij het team Toezicht en Handhaving.
 • Zutphens raadslid splitst zich af van BurgerBelang en gaat alleen verder

  19 maart 2020
  ZUTPHEN - Raadslid Petra Ackermans splitst zich af van haar partij BurgerBelang Zutphen Warnsveld. 'Ik heb het bestuur gemeld te stoppen en als zelfstandige fractie verder te gaan', laat Ackermans weten.
 • Gemeente gooit monumenten, woningen en garageboxen in de verkoop

  18 maart 2020
  ZUTPHEN - De gemeente Zutphen wil de komende tijd vijftien panden verkopen. Het college hoopt daarmee een kleine zes miljoen euro binnen te slepen.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend