Logo De Belofte

AALTEN - De gemeenteraad van Aalten schaart zich, in navolging van de Winterswijkse raad, unaniem achter het behoud van een volwaardig Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. De Aaltense fracties zullen waar nodig een krachtig signaal afgeven, zo laat CDA-fractievoorzitter Raimond Smit namens alle fracties weten.

De Aaltense politiek is bezorgd over het voornemen van Santiz, het overkoepelende ziekenhuisbestuur, om de afdeling verloskunde en de kinderafdeling in 2025 van het SKB naar het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem over te hevelen. 'In gezamenlijkheid wordt de druk opgevoerd om tot heroverweging van voorgenomen besluiten te komen', aldus Smit.

Geloofwaardigheid

'Wat ons betreft gaan er geen afdelingen sluiten in het SKB', zegt Smit. 'Dit is in lijn met hetgeen door de raad van bestuur en de directie van Santiz is toegezegd. Een fusie van de beide ziekenhuizen zou niet leiden tot het afstoten van diensten. Door dit wel te doen komt de geloofwaardigheid van raad van bestuur en directie onder vuur te liggen. Wij staan voor een krachtige en leefbare regio.'

De mededeling van Santiz kwam volgens hem 'geheel onverwacht'. 'Het SKB behoort al jaren tot de top van de zorg in Nederland. Dit willen wij graag zo houden. Deze goede zorg kan geleverd worden vanuit een volwaardig ziekenhuis zoals het op dit moment is. Door de verlos- en kinderafdeling in de toekomst te sluiten blijft er geen volwaardig ziekenhuis in de Oost-Achterhoek.'

Zie ook: 

Overig verkiezingsnieuws

 • Noodlijdend theater ontslaat helft van personeel

  03 juli 2020
  BARNEVELD - De culturele sector heeft het zwaar door de coronacrisis. Het Schaffelaartheater in Barneveld heeft al maanden geen inkomsten, maar de kosten lopen wel door. “We hebben geen enkel verdienmodel het komende halfjaar.” De instelling ziet dan ook geen andere optie dan een meerderheid van de oproepkrachten én het vaste personeel te ontslaan. Met pijn in het hart.
 • Bewoners probleemcamping alsnog gedwongen te verhuizen: 'Trekken dit niet meer'

  03 juli 2020
  ARNHEM - Een aantal permanente bewoners van 'probleemcamping' Oostappen Vakantiepark in Arnhem zijn opnieuw geconfronteerd met een gedwongen verhuizing. Zij kregen deze week een brief op de mat van de directie om uiterlijk 12 juli hun sleutels in te leveren en naar een andere accommodatie op het park te verkassen. Doen zij dat niet, dan moeten zij het park verlaten, valt op te maken uit de brief.
 • Agressieve ganzen worden aangepakt: ‘We gaan zeker niet schieten’

  03 juli 2020
  WIJCHEN - Agressieve ganzen bij het Wijchens Meer worden door de gemeente op een 'vriendelijke manier' aangepakt. Eerder waren ecologen bang dat de vogels doodgeschoten moeten worden, maar Wijchen belooft dat dat zeker niet gaat gebeuren.
 • Apeldoorn soebat al 1,5 jaar over 'meedoen'

  03 juli 2020
  APELDOORN - Apeldoorn wil werk maken van inwoners die actief meedenken. Ze mogen op allerlei vlakken betrokken worden bij beleidsvorming. Maar hoe dat precies moet worden ingericht, daar is de raad na 1,5 jaar nog niet uit. Wijk- en dorpsraden zijn ondertussen alles behalve tevreden.
 • Zonneveld Nergena nog niet zeker

  03 juli 2020
  BENNEKOM - Al enige tijd spreekt de Edese gemeenteraad over het zonneveld Nergena. Dit zonneveld moet komen in het buitengebied van Bennekom tegen Wageningen aan. De grond is van de Wageningen Universiteit. Er moet - als het aan de universiteit ligt - een zonneveld komen van 8,3 hectare, waar onderzoek zal worden gedaan naar de ecologische gevolgen van een zonneveld.

Het laatste nieuws uit Aalten

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend