Logo De Belofte

AALTEN - De gemeenteraad van Aalten kiest voor een fietspad 'met twee richtingen' aan de dorpszijde op de Ringweg (N318) in Aalten. Dat betekent dat fietsers op het fietspad vanuit Varsseveld rechtdoor kunnen fietsen op de 'Gesinkbult' richting Winterswijk.

Het college van B en W koppelt de aanleg van het fietspad aan de renovatie van de N318, die door de provincie is gepland voor 2021. Het doel is het fietspad eventueel in 2023 te hebben gerealiseerd.

Voorkeur

De fracties spraken dinsdagavond hun voorkeur uit voor bovengenoemd tracé. Vervolgstappen zoals een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers vanuit de Berkenhovestraat richting crematorium Berkenhove, de kosten en het doortrekken van het fietspad richting atletiekvereniging AVA en de fietstunnel, komen in een overleg met de provincie aan de orde.

'Daarna kom ik weer met een voorstel bij u terug', vertelde wethouder Martin Veldhuizen. 'Ik kan nog niets zeggen of er een aparte oversteek komt voor fietsers en voetgangers. Wat de kosten betreft hebben we goede hoop op coronahulp van de provincie, zodat we hopelijk de maximale subsidie ontvangen.'   

Overig verkiezingsnieuws

Het laatste nieuws uit Aalten

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend