Logo De Belofte

AALTEN - Henk Meerdink is dinsdagavond tijdens de raadsvergadering in Aalten onderscheiden met de Aaltense eremedaille. Hij zwaaide na 42 jaar af als raadslid en werd door burgemeester Anton Stapelkamp toegesproken en vereerd met de eremedaille.

De varkensboer uit 't Klooster in het buitengebied van Bredevoort geeft het stokje over aan zijn opvolger Jan Wijbrans bij HMV (Henk Meerdink Volksvertegenwoordiging). 

Meerdink was 36 jaar raadslid voor het CDA, dat daarna voor de jeugd koos waardoor Meerdink plaats moest maken. Daarop besloot hij, gezien het grote aantal voorkeursstemmen dat hij altijd kreeg, HMV op te richten. Namens die partij kwam Meerdink 'gewoon' weer in de Aaltense raad.

Geheel eigen wijze

Met de eremedaille werd Meerdink geëerd voor zijn inzet en betrokkenheid als raadslid. Hij heeft op geheel eigen wijze invulling gegeven aan zijn taak als volksvertegenwoordiger. Er is vanuit de raad grote waardering voor Meerdink die maar liefst 42 jaren actief geweest is in de Aaltense raad.

Meerdink gaf aan eigenlijk 50 jaar actief te zijn geweest in de Aaltense politiek, 'want ik ben eerst nog acht jaar fractievolger geweest'. Hij keek terug op zijn politieke loopbaan en zwaaide in stijl af: 'Aju'.

Zie ook: Henk Meerdink zegt politiek na 42 jaar gedag

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • Opgestapte wethouder wordt niet vervangen

  14 augustus 2020
  WESTERVOORT - De gemeente Westervoort gaat verder met drie wethouders in plaats van vier. De in juli opgestapte Theo Kampschreur (CDA) krijgt geen opvolger. Dat heeft fractievoorzitter Marcel Tap van het CDA laten weten.
 • Grote veranderingen raadsfractie PvdA Hattem

  12 augustus 2020
  HATTEM - De raadsfractie van de PvdA zal na het zomerreces een behoorlijke verandering ondergaan. De huidige fractievoorzitter, Marie-Lupe Stapper, heeft te kennen gegeven -wegens drukke werkzaamheden in combinatie met een nieuwe studie- te stoppen als fractievoorzitter en raadslid. Ook Geert Winkel heeft, na eigen afweging, besloten om zijn raadslidmaatschap te beëindigen.
 • Teunis verbouwt eigen groenten op zorglandgoed: 'Ik hoop zo de honderd te halen'

  09 augustus 2020
  RUMPT - Linge's Zorglandgoed opende precies een jaar geleden in het Betuwse Rumpt. Een verpleeghuis voor ouderen waar een huiselijke sfeer en buitenleven voorop staan. Omliggende gemeenten zijn enthousiast en zelfs vanuit Brussel is belangstelling.
 • Snelle oplossing in zicht voor lekkende vaten

  07 augustus 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem streeft er naar om begin september te kunnen beginnen met het opruimen van 1300 vaten met giftig blusschuim op industrieterrein De Huet. Volgens burgemeester Mark Boumans is er zicht op een snelle oplossing door het water te filteren van de giftige PFOS-stoffen.
 • Arnhem haalt tijdens hittegolf meer afval op tegen de stank

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Arnhem zal tijdens de verwachte hittegolf vaker afval ophalen. Dat laat de gemeente weten. Warme periodes met broeierigheid kunnen namelijk extra stankoverlast veroorzaken, vooral bij groente-, fruit- en tuinafval (gft).

Het laatste nieuws uit Aalten

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend