Logo De Belofte

AALTEN - Henk Meerdink is dinsdagavond tijdens de raadsvergadering in Aalten onderscheiden met de Aaltense eremedaille. Hij zwaaide na 42 jaar af als raadslid en werd door burgemeester Anton Stapelkamp toegesproken en vereerd met de eremedaille.

De varkensboer uit 't Klooster in het buitengebied van Bredevoort geeft het stokje over aan zijn opvolger Jan Wijbrans bij HMV (Henk Meerdink Volksvertegenwoordiging). 

Meerdink was 36 jaar raadslid voor het CDA, dat daarna voor de jeugd koos waardoor Meerdink plaats moest maken. Daarop besloot hij, gezien het grote aantal voorkeursstemmen dat hij altijd kreeg, HMV op te richten. Namens die partij kwam Meerdink 'gewoon' weer in de Aaltense raad.

Geheel eigen wijze

Met de eremedaille werd Meerdink geëerd voor zijn inzet en betrokkenheid als raadslid. Hij heeft op geheel eigen wijze invulling gegeven aan zijn taak als volksvertegenwoordiger. Er is vanuit de raad grote waardering voor Meerdink die maar liefst 42 jaren actief geweest is in de Aaltense raad.

Meerdink gaf aan eigenlijk 50 jaar actief te zijn geweest in de Aaltense politiek, 'want ik ben eerst nog acht jaar fractievolger geweest'. Hij keek terug op zijn politieke loopbaan en zwaaide in stijl af: 'Aju'.

Zie ook: Henk Meerdink zegt politiek na 42 jaar gedag

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.

Het laatste nieuws uit Aalten

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend