Logo De Belofte

AALTEN - Henk Meerdink is dinsdagavond tijdens de raadsvergadering in Aalten onderscheiden met de Aaltense eremedaille. Hij zwaaide na 42 jaar af als raadslid en werd door burgemeester Anton Stapelkamp toegesproken en vereerd met de eremedaille.

De varkensboer uit 't Klooster in het buitengebied van Bredevoort geeft het stokje over aan zijn opvolger Jan Wijbrans bij HMV (Henk Meerdink Volksvertegenwoordiging). 

Meerdink was 36 jaar raadslid voor het CDA, dat daarna voor de jeugd koos waardoor Meerdink plaats moest maken. Daarop besloot hij, gezien het grote aantal voorkeursstemmen dat hij altijd kreeg, HMV op te richten. Namens die partij kwam Meerdink 'gewoon' weer in de Aaltense raad.

Geheel eigen wijze

Met de eremedaille werd Meerdink geëerd voor zijn inzet en betrokkenheid als raadslid. Hij heeft op geheel eigen wijze invulling gegeven aan zijn taak als volksvertegenwoordiger. Er is vanuit de raad grote waardering voor Meerdink die maar liefst 42 jaren actief geweest is in de Aaltense raad.

Meerdink gaf aan eigenlijk 50 jaar actief te zijn geweest in de Aaltense politiek, 'want ik ben eerst nog acht jaar fractievolger geweest'. Hij keek terug op zijn politieke loopbaan en zwaaide in stijl af: 'Aju'.

Zie ook: Henk Meerdink zegt politiek na 42 jaar gedag

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • Beëindiging bunkerfeest kon anders en met meer inzicht, stelt hoogleraar

  18 januari 2021
  ARNHEM - De beëindiging van het illegale feest in de Arnhemse bunker tijdens nieuwjaarsnacht had anders en met meer inzicht aangepakt kunnen worden. Dat constateert professor Raymond Schlössels, hoogleraar bestuursrecht aan de Nijmeegse Radboud Universiteit, na bestudering van de casus op verzoek van Omroep Gelderland. Het handelen dat leidde tot de geweldsescalatie is 'interessant materiaal', meent hij.
 • Handtekeningen voor visboer André brengen wethouder toch weer in actie

  15 januari 2021
  ARNHEM - Sandra Mekkelholt verzamelde 677 handtekeningen om de rijdende viskraam van André de Visscher weer elke week een plekje te gunnen in haar wijk Schuytgraaf. Die bracht ze dondermiddag naar wethouder Ronald Paping. En met enig succes. In het gesprek dat daarop volgde, beloofde Paping uit te willen zoeken of er niet elders in de wijk een mogelijkheid voor André is.
 • Marcouch geen kandidaat PvdA-leiderschap: 'Ik omarm Arnhem met huid en haar'

  14 januari 2021
  ARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch is geen kandidaat om de donderdag opgestapte Lodewijk Asscher op te volgen als landelijk partijleider. Zijn naam zong rond in de wandelgangen, maar daar kan nu een streep doorheen. "Stop met mijn naam te noemen. Ik omarm Arnhem met huid en haar", maakt de burgervader duidelijk dat zijn focus op de Rijnstad ligt.
 • Politiek wil drank- en drugsgebruik jongeren aanpakken: ‘Maar campagne mag ambitieuzer’

  14 januari 2021
  ELST - Drank- en drugsgebruik onder jongeren moet steviger worden aangepakt, zo vindt de gemeente Overbetuwe. Daarom start ze de komende tijd met een hoop nieuwe voorlichtingscampagnes. De lokale politiek is enthousiast, maar een aantal kritische raadsleden vindt dat de plannen wel wat ambitieuzer mogen.
 • Raadsleden niet blij met coronabeperkingen: ‘We kunnen onze politieke taak niet uitvoeren’

  14 januari 2021
  ELST - Inwoners kunnen vanwege corona niet direct inspreken tijdens raadsvergaderingen van de gemeente Overbetuwe. Omdat alle meetings nu zonder publiek plaatsvinden, moeten burgers een filmpje of een brief sturen als ze een probleem willen aankaarten. Dat is volgens een aantal raadsleden funest voor de lokale democratie.

Het laatste nieuws uit Aalten

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend