Logo De Belofte

AALTEN - Oost-Achterhoekse leden van de Koninklijke Horeca Nederland slaan de handen ineen om de coronacrisis het hoofd te bieden. 'We moeten zorgen dat we goed voorbereid zijn op de kaalslag die gaat komen. Het wordt leeg in onze bedrijven', zegt regiobestuurder Martin Huning van de Koninlijke Horeca Nederland.

De Aaltense horecaondernemer heeft vrijdagmiddag een bijeenkomst belegd in 'zijn' Partycentrum 't Noorden in Aalten. 'We moeten elkaar helpen', zegt Huning. 'Zo hebben we in Aalten en Dinxperlo al inzichtelijk welke bedrijven werktijdverkorting of uitstel van belastingbetaling moeten aanvragen. Dat willen we regelen voor de bedrijven die het nodig hebben.'

Vlees op de ribben

Huning zegt dat bovengenoemde maatregelen niet voor elke horecaondernemer in de oostelijke Achterhoek nodig zijn. 'Er zijn bedrijven met genoeg vlees op de ribben om dit op te vangen, maar andere vallen misschien om als ze onder de huidige omstandigheden nog twee keer huur moeten betalen, zonder dat er de nodige inkomsten tegenover staan', aldus Huning.

Volgens hem komt de coronacrisis ook nog eens op een ongelukkig moment: 'De rustige maanden januari en februari zijn voor sommige bedrijven al moeilijk en dan komt dit er nog eens achteraan. Daarom moeten we het zijn allen doen en elkaar helpen, dat is superbelangrijk.'   

Zie ook: Dossier Corona in Gelderland

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • Snelle oplossing in zicht voor lekkende vaten

  07 augustus 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem streeft er naar om begin september te kunnen beginnen met het opruimen van 1300 vaten met giftig blusschuim op industrieterrein De Huet. Volgens burgemeester Mark Boumans is er zicht op een snelle oplossing door het water te filteren van de giftige PFOS-stoffen.
 • Arnhem haalt tijdens hittegolf meer afval op tegen de stank

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Arnhem zal tijdens de verwachte hittegolf vaker afval ophalen. Dat laat de gemeente weten. Warme periodes met broeierigheid kunnen namelijk extra stankoverlast veroorzaken, vooral bij groente-, fruit- en tuinafval (gft).
 • Buurt wint: 'Mensen met onbegrepen gedrag' niet naar Doornspijk

  05 augustus 2020
  DOORNSPIJK - Een opluchting voor bewoners van de Berkenweg in Doornspijk: het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten dat er geen 'mensen met onbegrepen gedrag' bij hen in de straat geplaatst mogen worden. Een vergunningsaanvraag van Stuyvenzand werd daarom afgewezen.
 • Veel geld voor cultuur naar Amsterdam, Gelderland krijgt niets

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Vrijwel het gehele subsidiebudget voor cultuurmakers en producerende instellingen voor de komende jaren gaat naar de Randstad. Dat blijkt uit de verdeling die het Fonds Podiumkunsten heeft gemaakt. Er wordt niets toegekend aan het oosten van het land. "Dat was schrikken", vertelt Corien van der Poll, zakelijk leider van theatergroep Echo uit Arnhem die met lege handen achterblijft.
 • Terras dicht na overtreden regels: 'Politiemacht was een belediging'

  04 augustus 2020
  WIJCHEN - Het terras van Café Zus in Wijchen zit volledig op slot. Kroegbaas Alex moest al zijn gasten wegsturen omdat de coronaregels niet zijn nageleefd. "We zijn behoorlijk flabbergasted."

Het laatste nieuws uit Aalten

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend