Logo De Belofte

AALTEN - De gemeente Aalten neemt muziekdocenten van Boogie Woogie in dienst. Dat is het gevolg van de breuk van Aalten met de muziekschool in Winterswijk. Aalten vindt de kosten voor de huisvesting in Winterswijk te duur. De Aaltense muziekverenigingen nemen het onderwijs voor harmonie en fanfare in eigen hand.

De overname betreft negen docenten, die samen 1,95 fte vormen. Daarmee behouden de docenten de zogenaamde B3-status (van ambtenaar) met bijbehorende rechten. Bovendien voorkomt Aalten het risico dat er bij een eventueel gedwongen ontslag frictiekosten (ontslagvergoeding) moeten worden betaald.

Natuurlijk verloop

"We voelden een verplichting. We nemen ook iemand van de administratie van Boogie Woogie in dienst", zegt wethouder Hans te Lindert van Aalten. "Als de docenten na natuurlijk verloop uit dienst zijn betalen wij een bedrag uit aan de leerlingen waarmee de muziekverenigingen zelf docenten kunnen inhuren voor de leerlingen."

'Mooi slotakkoord'

Waar Oost Gelre geen docenten van Boogie Woogie inhuren en Winterswijk daarom juridische stappen heeft ondernomen, wil Aalten in stijl afscheid nemen van Boogie Woogie. Te Lindert: "We wilden recht doen aan iedereen. Dat is ook door Boogie Woogie bevestigd. We besparen nu een ton en kunnen het muziekonderwijs betaalbaar blijven organiseren. Dit is een mooi slotakkoord én een mooie opmaat naar de nieuwe organisatie met de muziekverenigingen."

De muziekverenigingen in Dinxperlo en Aalten nemen het muziekonderwijs zelf ter hand, met behulp van de muziekdocenten. "Bij de muziekverenigingen zijn er positieve gevoelens. Ze zijn er blij mee, want ze houden hun eigenheid. Dat is het belang van de muziekverenigingen. Ze beginnen 1 augustus met de nieuwe organisatie."    

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • Grote veranderingen raadsfractie PvdA Hattem

  12 augustus 2020
  HATTEM - De raadsfractie van de PvdA zal na het zomerreces een behoorlijke verandering ondergaan. De huidige fractievoorzitter, Marie-Lupe Stapper, heeft te kennen gegeven -wegens drukke werkzaamheden in combinatie met een nieuwe studie- te stoppen als fractievoorzitter en raadslid. Ook Geert Winkel heeft, na eigen afweging, besloten om zijn raadslidmaatschap te beëindigen.
 • Teunis verbouwt eigen groenten op zorglandgoed: 'Ik hoop zo de honderd te halen'

  09 augustus 2020
  RUMPT - Linge's Zorglandgoed opende precies een jaar geleden in het Betuwse Rumpt. Een verpleeghuis voor ouderen waar een huiselijke sfeer en buitenleven voorop staan. Omliggende gemeenten zijn enthousiast en zelfs vanuit Brussel is belangstelling.
 • Snelle oplossing in zicht voor lekkende vaten

  07 augustus 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem streeft er naar om begin september te kunnen beginnen met het opruimen van 1300 vaten met giftig blusschuim op industrieterrein De Huet. Volgens burgemeester Mark Boumans is er zicht op een snelle oplossing door het water te filteren van de giftige PFOS-stoffen.
 • Arnhem haalt tijdens hittegolf meer afval op tegen de stank

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Arnhem zal tijdens de verwachte hittegolf vaker afval ophalen. Dat laat de gemeente weten. Warme periodes met broeierigheid kunnen namelijk extra stankoverlast veroorzaken, vooral bij groente-, fruit- en tuinafval (gft).
 • Buurt wint: 'Mensen met onbegrepen gedrag' niet naar Doornspijk

  05 augustus 2020
  DOORNSPIJK - Een opluchting voor bewoners van de Berkenweg in Doornspijk: het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten dat er geen 'mensen met onbegrepen gedrag' bij hen in de straat geplaatst mogen worden. Een vergunningsaanvraag van Stuyvenzand werd daarom afgewezen.

Het laatste nieuws uit Aalten

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend