Logo De Belofte

AALTEN - De gemeente Aalten neemt muziekdocenten van Boogie Woogie in dienst. Dat is het gevolg van de breuk van Aalten met de muziekschool in Winterswijk. Aalten vindt de kosten voor de huisvesting in Winterswijk te duur. De Aaltense muziekverenigingen nemen het onderwijs voor harmonie en fanfare in eigen hand.

De overname betreft negen docenten, die samen 1,95 fte vormen. Daarmee behouden de docenten de zogenaamde B3-status (van ambtenaar) met bijbehorende rechten. Bovendien voorkomt Aalten het risico dat er bij een eventueel gedwongen ontslag frictiekosten (ontslagvergoeding) moeten worden betaald.

Natuurlijk verloop

"We voelden een verplichting. We nemen ook iemand van de administratie van Boogie Woogie in dienst", zegt wethouder Hans te Lindert van Aalten. "Als de docenten na natuurlijk verloop uit dienst zijn betalen wij een bedrag uit aan de leerlingen waarmee de muziekverenigingen zelf docenten kunnen inhuren voor de leerlingen."

'Mooi slotakkoord'

Waar Oost Gelre geen docenten van Boogie Woogie inhuren en Winterswijk daarom juridische stappen heeft ondernomen, wil Aalten in stijl afscheid nemen van Boogie Woogie. Te Lindert: "We wilden recht doen aan iedereen. Dat is ook door Boogie Woogie bevestigd. We besparen nu een ton en kunnen het muziekonderwijs betaalbaar blijven organiseren. Dit is een mooi slotakkoord én een mooie opmaat naar de nieuwe organisatie met de muziekverenigingen."

De muziekverenigingen in Dinxperlo en Aalten nemen het muziekonderwijs zelf ter hand, met behulp van de muziekdocenten. "Bij de muziekverenigingen zijn er positieve gevoelens. Ze zijn er blij mee, want ze houden hun eigenheid. Dat is het belang van de muziekverenigingen. Ze beginnen 1 augustus met de nieuwe organisatie."    

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • Woning overleden Cees J. blijkt drugspand

  22 november 2020
  ARNHEM - Een woning aan de Jansbinnensingel in Arnhem is gesloten, nadat bleek dat binnen een hennepkwekerij stond. Het gaat om de woning waar Cees J. zaterdagochtend ernstig gewond gevonden werd. Hij overleed later. Burgemeester Ahmed Marcouch sloot het pand zondagmiddag na de vondst van de kwekerij.
 • GroenLinks Ede draagt Geert Ritsema voor als wethouder in Ede

  20 november 2020
  EDE - De fractie en het bestuur van GroenLinks Ede dragen Geert Ritsema voor als kandidaat-wethouder in de gemeente Ede. Geert Ritsema (60 jaar) heeft veel ervaring opgedaan als politicus en bestuurder. Hij was onder meer raadslid, lid van provinciale staten en wethouder.
 • De meest toiletvriendelijke gemeente van ons land is Druten

  20 november 2020
  DRUTEN - Bij hoge nood moet je in Druten zijn. De Gelderse plaats is uitgeroepen tot de meest toiletvriendelijke gemeente van Nederland. Daar heeft de lokale politiek naar eigen zeggen hard voor geknokt.
 • Politiek buigt zich over babygrafjes naast kerkhof: 'Trauma waar Druten niet graag over praat’

  19 november 2020
  DRUTEN - In de volksmond werden ze ook wel ‘duveltjes’ genoemd: ongedoopte kinderen die niet op het katholieke kerkhof in Druten begraven mochten worden. Voor deze baby’s eisen twee inwoners nu na jaren eerherstel. De lokale politiek vindt het een mooi plan en wil met de hele gemeenteraad een bezoekje brengen aan de begraafplaats.
 • Arnhemse afvalman wil de Kamer in

  19 november 2020
  ARNHEM - In Arnhem en omstreken staat Martijn van Butselaar bekend als de afvalstrijder. Geen mogelijkheid laat hij onbenut om op social media zijn ongenoegen te uiten over zijn vervuilde stad door het in zijn ogen falende afvalbeleid. Nu wil de Ernummer naar Den Haag, met het Code Oranje van Richard de Mos.

Het laatste nieuws uit Aalten

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend