Logo De Belofte

AALTEN - De gemeente Aalten neemt muziekdocenten van Boogie Woogie in dienst. Dat is het gevolg van de breuk van Aalten met de muziekschool in Winterswijk. Aalten vindt de kosten voor de huisvesting in Winterswijk te duur. De Aaltense muziekverenigingen nemen het onderwijs voor harmonie en fanfare in eigen hand.

De overname betreft negen docenten, die samen 1,95 fte vormen. Daarmee behouden de docenten de zogenaamde B3-status (van ambtenaar) met bijbehorende rechten. Bovendien voorkomt Aalten het risico dat er bij een eventueel gedwongen ontslag frictiekosten (ontslagvergoeding) moeten worden betaald.

Natuurlijk verloop

"We voelden een verplichting. We nemen ook iemand van de administratie van Boogie Woogie in dienst", zegt wethouder Hans te Lindert van Aalten. "Als de docenten na natuurlijk verloop uit dienst zijn betalen wij een bedrag uit aan de leerlingen waarmee de muziekverenigingen zelf docenten kunnen inhuren voor de leerlingen."

'Mooi slotakkoord'

Waar Oost Gelre geen docenten van Boogie Woogie inhuren en Winterswijk daarom juridische stappen heeft ondernomen, wil Aalten in stijl afscheid nemen van Boogie Woogie. Te Lindert: "We wilden recht doen aan iedereen. Dat is ook door Boogie Woogie bevestigd. We besparen nu een ton en kunnen het muziekonderwijs betaalbaar blijven organiseren. Dit is een mooi slotakkoord én een mooie opmaat naar de nieuwe organisatie met de muziekverenigingen."

De muziekverenigingen in Dinxperlo en Aalten nemen het muziekonderwijs zelf ter hand, met behulp van de muziekdocenten. "Bij de muziekverenigingen zijn er positieve gevoelens. Ze zijn er blij mee, want ze houden hun eigenheid. Dat is het belang van de muziekverenigingen. Ze beginnen 1 augustus met de nieuwe organisatie."    

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Domien Esselink

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.

Het laatste nieuws uit Aalten

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend