Logo De Belofte

AALTEN - Er komt geen fietsbrug over de Ringweg (N318) bij Aalten, ter hoogte van de oversteek Romienendiek en Berkenhovestraat. Het burgerinitiatief van Aaltenaar Wim Tijs, die 146 handtekeningen ophaalde voor de realisatie van een fietsbrug, kreeg dinsdagavond geen steun van de Aaltense gemeenteraad.

Hoeveel waardering het burgerinitiatief ook oogstte, de partijen kozen unaniem voor het standpunt van het college, dat zich al eerder uitsprak tegen het burgerinitiatief. Een fietsbrug of -tunnel werd op voorhand als een te kostbare investering ingeschat, want ook al is de provincie wegbeheerder, het zou de gemeente Aalten ook geld gaan kosten. 

Reconstructie

Daar komt bij dat de provincie een reconstructie van de N318 voor 2021 op de agenda heeft gezet. Aalten is daarover met de provincie in gesprek met als inzet een doorgaande fietsroute langs de Ringweg en een fietspad ter hoogte van de autogarage van Dago. Aalten wil eerst de uitkomst van het overleg met de provincie afwachten en komt dan met een voorstel naar de gemeenteraad.

De raad vond een fietsburg of -tunnel te duur, maar hamerde er wel op dat er meer oog moet komen voor de veiligheid op de drukke weg en kwam met voorstellen aan wethouder Martin Veldhuizen. Zoals het verbreden van de weg en het verlagen van de maximumsnelheid, om die door te geven aan de provincie.

Veiligheid voorop

'Ik neem het huiswerk graag over en draag het over aan de provincie', reageerde Veldhuizen. 'Een tunnel, om maar wat te noemen, maakt weinig kans, maar de fietsoversteken kunnen mogelijk wel veiliger worden gemaakt. De boodschap is duidelijk, de veiligheid staat voorop. Aan het eind van het vierde kwartaal hoop ik de uitkomst van het overleg met de provincie te kunnen presenteren.'

Weinig hoop

Wim Tijs had vooraf weinig hoop op steun van de gemeenteraad voor zijn burgerinitiatief, een conclusie die hij al trok na afloop van de commissievergadering twee weken geleden. Hij liet verstek gaan tijdens de gemeenteraad. 

 

    

Overig verkiezingsnieuws

 • Rozendaal was al rijk, maar is nu nóg rijker

  19 oktober 2019
  ROZENDAAL - Rozendaal kan de komende jaren miljoenen aan haar reservepotjes toevoegen. Bezuinigingen zoals in veel omliggende gemeentes zijn niet nodig. De gemeente kiest ervoor de belastingen niet te verhogen.
 • Deze slimme veegwagen veegt het hele jaar door de straten van Tiel

  18 oktober 2019
  TIEL - Tiel heeft een eigen veegwagen aangeschaft om het hele jaar door de straten vrij te houden van blad, zwerfvuil en onkruid. De veegwagen was vorig jaar een uitdrukkelijke wens bij het aantreden van het nieuwe stadsbestuur. Tiel gaat niet per se meer, maar vooral slimmer vegen, door precies bij te houden wanneer het nodig is om in welke straat te vegen.
 • Tientallen euro's belastingverhoging voor inwoners Renkum

  18 oktober 2019
  OOSTERBEEK - Een inwoner van de gemeente Renkum gaat volgend jaar tientallen euro's meer belasting betalen, als het aan het college ligt. Om extra bezuinigingen op voorzieningen te voorkomen, moet de burger volgens het voorstel meer bijdragen. Desondanks gaat de financiële positie van de gemeente verder achteruit.
 • Zevenaar wiste e-mails na Wob-verzoek volgens 'gebruikelijke procedure'

  18 oktober 2019
  ZEVENAAR - De e-mails van oud-burgemeester Jan de Ruiter zijn inderdaad gewist en niet meer terug te halen. Dit wissen is gebeurd volgens de gebruikelijke procedure en staat los van het Wob-verzoek van De Onderzoeksredactie. Dat laat het college van Zevenaar weten in de antwoorden op raadsvragen, die Lokaal Belang stelde naar aanleiding van de kwestie.
 • Wat drijft politici en wat doen ze? ExtraFM zoekt het uit (aflevering 4)

  18 oktober 2019
  WAMEL - Het zomerreces zit er ook in de gemeente West Maas en Waal nu wel echt op. Daarom heeft ExtraFM de draad weer opgepakt, met een nieuwe aflevering van 'De Belofte'.

Het laatste nieuws uit Aalten

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend