Logo De Belofte

ZEVENAAR - De oppositiepartijen hebben woensdagavond tijdens de begrotingsraad van Zevenaar een motie van wantrouwen ingediend tegen wethouder van financiën Nanne van Dellen. Volgens de partijen beschikten ze niet over financiële informatie die de coalitiepartijen wel zouden hebben gehad. De motie haalde het niet.

door Lonneke Gerritsen

Voor het eerst werd vergaderd in een vernieuwde raadzaal. Maar het enthousiasme hierover was van korte duur. Want het werd meteen duidelijk; de oppositie zag niets in de meerjarenbegroting zoals het college deze heeft gepresenteerd.

Afgelopen weekend kwamen de partijen dan ook al gezamenlijk met een tegenbegroting met bijna 30 amendementen. Ze wilden een 'socialere' begroting waarbij minder inwoners en ondernemers zouden worden gedupeerd.

Zevenaar moet 7,7 miljoen euro bezuinigen. 

Extra geld

De oppositiepartijen vielen bovendien over het feit dat zij niet door de wethouder op de hoogte waren gebracht dat het geld dat overblijft met het niet-invullen van de vijfde wethouderspost nog ingezet kan worden als dekking. De coalitie was al wel langer op de hoogte. 

Volgens de oppositie is hierdoor het vertrouwen in de wethouder ernstig beschaamd. De coalitiepartijen zijn hiermee volgens de oppositie 'op oneigenlijke wijze op voorsprong gezet en dat schaadt het democratische besluitvormingsproces'.

Met 9 voorstemmen tegen 17 tegen sneuvelde de motie. De begrotingsraad gaat donderdagavond verder. Dan wordt er een besluit genomen over alle bezuinigingsvoorstellen. 

 

 

 

Het laatste nieuws uit Zevenaar

 • Kogel door de kerk: cultuurhal Zevenaar wordt Turmac Cultuurfabriek

  04 maart 2020
  ZEVENAAR - De gemeenteraad heeft woensdag de knoop doorgehakt: de nieuwe cultuurhal bij het gemeentehuis in Zevenaar gaat de Turmac Cultuurfabriek heten. Met 18 stemmen vóór en 9 tegen werd het voorstel woensdagavond na een - soms emotioneel - debat aangenomen. Het college, dat eigenlijk over dit soort besluiten gaat, heeft de raad hier een stem in gegeven.
 • Een hal vernoemen naar een voormalige sigarettenfabriek, kan dat eigenlijk wel?

  03 maart 2020
  ZEVENAAR - Moet de geschiedenis van de voormalige sigarettenfabriek terugkomen in de nieuwe Zevenaarse cultuurhal of is alles dat een associatie heeft met roken niet meer van deze tijd? Met andere woorden: wordt de naam van de hal met culturele en sociale instellingen de Turmac Cultuurfabriek of Hal 12? Woensdagavond neemt de gemeenteraad een besluit.
 • Wethouder krijgt petitie van boze ouders Sterrenschool Zevenaar

  18 december 2019
  ZEVENAAR - Ouders van kinderen op de Sterrenschool in Zevenaar hebben tijdens de raadsvergadering woensdagavond meer dan honderd handtekeningen overhandigd aan wethouder Van Dellen. De ouders protesteren hiermee tegen de verhuizing van de school naar een andere wijk in Zevenaar.
 • Coalitie Zevenaar zet oppositie buitenspel en drukt bezuinigingen erdoor

  07 november 2019
  ZEVENAAR - De onroerendezaakbelasting (ozb) stijgt in Zevenaar de komende jaren met jaarlijks 5 procent. Dat is een van de maatregelen van de gemeente om een miljoenenbezuiniging te realiseren. Voorstellen van de zes oppositiepartijen om bezuinigingen terug te draaien of te verzachten, haalden het niet.
 • Oppositie Zevenaar haalt bakzeil tijdens begrotingsraad

  06 november 2019
  ZEVENAAR - De oppositiepartijen hebben woensdagavond tijdens de begrotingsraad van Zevenaar een motie van wantrouwen ingediend tegen wethouder van financiën Nanne van Dellen. Volgens de partijen beschikten ze niet over financiële informatie die de coalitiepartijen wel zouden hebben gehad. De motie haalde het niet.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend