Logo De Belofte

WESTERVOORT - Matig, dat is het predicaat dat de gemeente Westervoort krijgt in het onderzoek naar 'meest aantrekkelijke gemeente van Gelderland'. Het staat daarmee op de laatste plek. Waarom eindigt Westervoort daar, wat maakt de gemeente zo onaantrekkelijk - en is dat wel terecht?

Omroep Gelderland onderzocht alle 51 gemeenten op verschillende factoren, zoals veiligheid, wonen en voorzieningen. De gemeente Hattem komt als beste uit de bus. Westervoort als laatste.

Kijk hier naar een video over het onderzoek: 

Alleen Westervoort krijgt het predicaat 'matig'. De overige gemeenten scoren voldoende, ruim voldoende, goed of zelfs uitstekend.

Lees het onderzoek hier terug.

Westervoort scoort matig op wonen en kenmerken van de inwoners, slecht op voorzieningen, voldoende op omgeving en goed op veiligheid. Er is gekeken naar samenstelling van de bevolking (diversiteit, inkomen), wat de afstand is tot voorzieningen, zoals zwembaden, medische centra en de bieb.

Burgemeester Arend van Hout reageert tegenover Omroep Gelderland op de uitkomsten.

Ook op de andere onderwerpen is een divers scala aan factoren onder de loep genomen, om een zo divers mogelijk beeld te schetsen van de gemeente. De kwalificatie 'matig' is afgezet tegen het Nederlands gemiddelde, dat altijd voldoende is.

Zie ook:

Het laatste nieuws uit Westervoort

 • VVD'er Hummelink keert terug in raad Doetinchem

  15 juni 2021
  DOETINCHEM - Robbert Hummelink keert voor de VVD terug in de gemeenteraad van Doetinchem. De 32-jarige politieman vult de vrijgekomen raadszetel van Hans Dales in, die voorgedragen is als wethouder.
 • Opgestapte wethouder wordt niet vervangen

  14 augustus 2020
  WESTERVOORT - De gemeente Westervoort gaat verder met drie wethouders in plaats van vier. De in juli opgestapte Theo Kampschreur (CDA) krijgt geen opvolger. Dat heeft fractievoorzitter Marcel Tap van het CDA laten weten.
 • Westervoortse wethouder Theo Kampschreur stapt op

  07 juli 2020
  WESTERVOORT - Vanwege de oplopende financiële tekorten bij de gemeente Westervoort heeft wethouder Theo Kampschreur besloten bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen en af te treden. Vorig jaar was er al een groot tekort, dit jaar zal dat oplopen tot ongeveer 3 miljoen euro.
 • Half miljoen extra voor speeltuintjes Westervoort

  30 september 2019
  WESTERVOORT - Westervoort geeft de komende jaren een half miljoen euro extra uit aan het opknappen van ongeveer zestig speeltuintjes in de gemeente. Dat besloot de gemeenteraad maandag. Ongeveer de helft van de speelplaatsen houdt speeltoestellen. Bij het andere deel verdwijnen de toestellen, maar daar komen natuurlijke speelelementen voor terug.
 • Westervoort 'matige' gemeente om in te leven, maar waarom?

  03 september 2019
  WESTERVOORT - Matig, dat is het predicaat dat de gemeente Westervoort krijgt in het onderzoek naar 'meest aantrekkelijke gemeente van Gelderland'. Het staat daarmee op de laatste plek. Waarom eindigt Westervoort daar, wat maakt de gemeente zo onaantrekkelijk - en is dat wel terecht?

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend