Logo De Belofte

WESTERVOORT - Vanwege de oplopende financiële tekorten bij de gemeente Westervoort heeft wethouder Theo Kampschreur besloten bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen en af te treden. Vorig jaar was er al een groot tekort, dit jaar zal dat oplopen tot ongeveer 3 miljoen euro.

De enorme kosten voor Jeugdhulp en voor Wmo-voorzieningen, zoals de huishoudelijke hulp, zullen flinke bezuinigingen tot gevolg hebben. De CDA-wethouder vond dat hij voor zowel Zorg als Financiën daarvoor de bestuurlijke verantwoordelijkheid moet nemen.

Ook al worstelen andere gemeenten met dezelfde problemen, Kampschreur vindt dat hij de beheersing van de kosten op dit moment onvoldoende in de hand heeft en het lukte hem vooralsnog niet om hier verandering in te brengen. 

Geen wachtgeld

Theo Kampschreur heeft zijn besluit in goed overleg met zijn eigen fractie en het college genomen. "Ik ben blij dat ik in deze moeilijke tijden met voor Westervoort zeer ingrijpende bezuinigingen toch een meerjarig sluitende begroting aan de gemeenteraad heb kunnen voorleggen, hoewel de magere stand van de financiële reserves van de gemeente nog steeds reden tot zorg geven", laat hij weten. 

Kampschreur was sinds april 2014 wethouder in Westervoort. Omdat hij zelf het besluit heeft genomen op te stappen, zal hij géén gebruikmaken van de hem toekomende wachtgeldvergoeding.

 

 

 

Door: Lonneke Gerritsen

Het laatste nieuws uit Westervoort

 • Opgestapte wethouder wordt niet vervangen

  14 augustus 2020
  WESTERVOORT - De gemeente Westervoort gaat verder met drie wethouders in plaats van vier. De in juli opgestapte Theo Kampschreur (CDA) krijgt geen opvolger. Dat heeft fractievoorzitter Marcel Tap van het CDA laten weten.
 • Westervoortse wethouder Theo Kampschreur stapt op

  07 juli 2020
  WESTERVOORT - Vanwege de oplopende financiële tekorten bij de gemeente Westervoort heeft wethouder Theo Kampschreur besloten bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen en af te treden. Vorig jaar was er al een groot tekort, dit jaar zal dat oplopen tot ongeveer 3 miljoen euro.
 • Half miljoen extra voor speeltuintjes Westervoort

  30 september 2019
  WESTERVOORT - Westervoort geeft de komende jaren een half miljoen euro extra uit aan het opknappen van ongeveer zestig speeltuintjes in de gemeente. Dat besloot de gemeenteraad maandag. Ongeveer de helft van de speelplaatsen houdt speeltoestellen. Bij het andere deel verdwijnen de toestellen, maar daar komen natuurlijke speelelementen voor terug.
 • Westervoort 'matige' gemeente om in te leven, maar waarom?

  03 september 2019
  WESTERVOORT - Matig, dat is het predicaat dat de gemeente Westervoort krijgt in het onderzoek naar 'meest aantrekkelijke gemeente van Gelderland'. Het staat daarmee op de laatste plek. Waarom eindigt Westervoort daar, wat maakt de gemeente zo onaantrekkelijk - en is dat wel terecht?
 • Dit zijn de aantrekkelijkste Gelderse gemeenten

  03 september 2019
  HATTEM - Wat is de beste plek om te wonen in Gelderland? In de stad, of op het platteland? Tussen de bossen, of bij de rivieren? Omroep Gelderland vergeleek alle 51 gemeenten. Weten waar jouw gemeente staat? Lees dan het onderzoek.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend