WESTERVOORT - De gemeente Westervoort gaat verder met drie wethouders in plaats van vier. De in juli opgestapte Theo Kampschreur (CDA) krijgt geen opvolger. Dat heeft fractievoorzitter Marcel Tap van het CDA laten weten.
Kampschreur stapte tijdens de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie op, omdat hij bestuurlijke verantwoordelijkheid wilde nemen voor de oplopende financiële tekorten bij de gemeente. De enorme kosten voor Jeugdhulp en voor Wmo-voorzieningen, zoals de huishoudelijke hulp, zullen flinke bezuinigingen tot gevolg hebben.
Portefeuilles verdelen
Volgens Tap is er bij de drie zittende wethouders voldoende ruimte om de portefeuilles van Kampschreur over te nemen en de taken te verdelen, zodat de noodzaak ontbreekt om een nieuwe wethouder aan te stellen en in te werken voor een betrekkelijk korte periode.
Het college van burgemeester en wethouders moet hier nog wel een besluit over nemen. Dat gaat vermoedelijk 1 september gebeuren en de raad moet er dan in oktober ook nog mee instemmen.
Zie ook: Westervoortse wethouder Theo Kampschreur stapt op
Door: Lonneke Gerritsen
Het laatste nieuws uit Westervoort
-
WESTERVOORT - De gemeente Westervoort gaat verder met drie wethouders in plaats van vier. De in juli opgestapte Theo Kampschreur (CDA) krijgt geen opvolger. Dat heeft fractievoorzitter Marcel Tap van het CDA laten weten.
-
WESTERVOORT - Vanwege de oplopende financiële tekorten bij de gemeente Westervoort heeft wethouder Theo Kampschreur besloten bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen en af te treden. Vorig jaar was er al een groot tekort, dit jaar zal dat oplopen tot ongeveer 3 miljoen euro.
-
WESTERVOORT - Westervoort geeft de komende jaren een half miljoen euro extra uit aan het opknappen van ongeveer zestig speeltuintjes in de gemeente. Dat besloot de gemeenteraad maandag. Ongeveer de helft van de speelplaatsen houdt speeltoestellen. Bij het andere deel verdwijnen de toestellen, maar daar komen natuurlijke speelelementen voor terug.
-
WESTERVOORT - Matig, dat is het predicaat dat de gemeente Westervoort krijgt in het onderzoek naar 'meest aantrekkelijke gemeente van Gelderland'. Het staat daarmee op de laatste plek. Waarom eindigt Westervoort daar, wat maakt de gemeente zo onaantrekkelijk - en is dat wel terecht?
-
HATTEM - Wat is de beste plek om te wonen in Gelderland? In de stad, of op het platteland? Tussen de bossen, of bij de rivieren? Omroep Gelderland vergeleek alle 51 gemeenten. Weten waar jouw gemeente staat? Lees dan het onderzoek.
Overig verkiezingsnieuws
-
ARNHEM - De beëindiging van het illegale feest in de Arnhemse bunker tijdens nieuwjaarsnacht had anders en met meer inzicht aangepakt kunnen worden. Dat constateert professor Raymond Schlössels, hoogleraar bestuursrecht aan de Nijmeegse Radboud Universiteit, na bestudering van de casus op verzoek van Omroep Gelderland. Het handelen dat leidde tot de geweldsescalatie is 'interessant materiaal', meent hij.
-
ARNHEM - Sandra Mekkelholt verzamelde 677 handtekeningen om de rijdende viskraam van André de Visscher weer elke week een plekje te gunnen in haar wijk Schuytgraaf. Die bracht ze dondermiddag naar wethouder Ronald Paping. En met enig succes. In het gesprek dat daarop volgde, beloofde Paping uit te willen zoeken of er niet elders in de wijk een mogelijkheid voor André is.
-
ARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch is geen kandidaat om de donderdag opgestapte Lodewijk Asscher op te volgen als landelijk partijleider. Zijn naam zong rond in de wandelgangen, maar daar kan nu een streep doorheen. "Stop met mijn naam te noemen. Ik omarm Arnhem met huid en haar", maakt de burgervader duidelijk dat zijn focus op de Rijnstad ligt.
-
ELST - Drank- en drugsgebruik onder jongeren moet steviger worden aangepakt, zo vindt de gemeente Overbetuwe. Daarom start ze de komende tijd met een hoop nieuwe voorlichtingscampagnes. De lokale politiek is enthousiast, maar een aantal kritische raadsleden vindt dat de plannen wel wat ambitieuzer mogen.
-
ELST - Inwoners kunnen vanwege corona niet direct inspreken tijdens raadsvergaderingen van de gemeente Overbetuwe. Omdat alle meetings nu zonder publiek plaatsvinden, moeten burgers een filmpje of een brief sturen als ze een probleem willen aankaarten. Dat is volgens een aantal raadsleden funest voor de lokale democratie.