Logo De Belofte

EDE - De gemeente Ede organiseert op maandag 17 juni een informatiebijeenkomst over het World Food Center. De actuele plannen voor het kenniscentrum en themapark over voeding worden toegelicht en bezoekers kunnen een kijkje nemen op het terrein.

Het World Food Center (WFC) wordt 'de food-ontmoetingsplek voor consumenten, bedrijven, kennisinstellingen en overheden', is de lezen op de website. Het nog te bouwen park komt naast station Ede-Wageningen, op een voormalig kazerneterrein.

Inmiddels is er een zogenoemde 'ontwerp structuurvisie' opgesteld waardoor duidelijker wordt hoe het terrein er straks, met het World Food Center, uit gaat zien. 

Inwoners, ondernemers en andere belangstellenden worden 17 juni bijgepraat over de ontwikkelingen. Het 'stadsgesprek' is in het Akoesticum aan de Nieuwe Kazernelaan 2 in Ede en start om 19.00 uur. 

Tientallen miljoenen

Er worden tientallen miljoenen euro's overheidsgeld gestoken in het World Food Center en het voedingsattractiepark, de World Food Center Experience. De provincie Gelderland heeft 17 miljoen euro beschikbaar gesteld. De gemeente Ede legt zelfs 31 miljoen euro op tafel, waarvan 26 miljoen een lening is. 

Het wachten is nog op 5 miljoen uit de Regiodeal met het Rijk. Het is nog niet zeker of dat geld er komt. De invulling van de deal wordt nog besproken. Ook moeten er nog exploitanten gevonden worden. 

Lees ook: Experts waarschuwen voor miljoenenfiasco World Food Center Ede

Het laatste nieuws uit Ede

Overig verkiezingsnieuws

 • Sociale wijkteams luiden noodklok: 'Dat gaat de Arnhemmer merken'

  17 augustus 2019
  ARNHEM - De sociale wijkteams moeten meer gaan doen zonder extra personeel, wil het Arnhemse college. Dat gaat niet zonder consequenties, stellen de wijkteams in een brief aan de Arnhemse politiek. 'Dat gaat de Arnhemmer merken.'
 • Hoe kan Overbetuwe de pijn nu nog verzachten voor omwonenden van de Railterminal?

  16 augustus 2019
  ELST - Binnenkort wordt duidelijk of de gemeente Overbetuwe of de provincie Gelderland een vergunning gaat verlenen voor de Railterminal Gelderland (RTG). Die afspraken gaan onder andere over de beperking van overlast voor omwonenden. Tijdens een extra vergadering overlegt de raad op 21 augustus wat de beste keuze is voor de burger.
 • Op Reces Met | 'Dat is de multiculturele samenleving waar ik écht trots op ben'

  16 augustus 2019
  ARNHEM - Op straat zie je mensen met allerlei achtergronden voor elkaar opkomen, stelt Talip Aydemir van DENK Verenigd Arnhem in de vijfde aflevering van 'Op Reces Met'. 'Maar als je elke dag De Telegraaf leest, krijg je een heel ander beeld van Nederland.' We blikken met alle Arnhemse fracties terug op het politieke jaar.
 • Overbetuwe wil weten wie je bent en wat je vindt

  16 augustus 2019
  ELST - Zo'n 6.300 bewoners van Overbetuwe krijgen aankomende week een uitnodiging van de gemeente om mee te doen aan een enquête. De gemeente wil op die manier peilen of inwoners tevreden zijn met hun leven in Overbetuwe.
 • Schone stad kost Tiel nog eens twee ton

  15 augustus 2019
  TIEL - Tiel zal de portemonnee moeten trekken om de stad met het nieuwe afvalsysteem schoon te houden. Met die boodschap gaat wethouder Frank Groen in september naar de gemeenteraad. Met afvalverwerker Avri is hiervoor een plan gemaakt. Het extra schoonmaken en opruimen, extra bekeuren en het geven van voorlichting kost tot eind volgend jaar ruim twee ton.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend