Logo De Belofte

SCHERPENZEEL - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over zorg.

Uit het bestuursakkoord:

Het college belooft:

  • 'Veel inwoners willen zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Indien nodig biedt de gemeente daarbij ondersteuning aan.'
  • 'Om allerlei redenen kunnen inwoners hulp nodig hebben om een plaats in de samenleving te vinden. Als gemeente zijn we verantwoordelijk voor de begeleiding van deze mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.'
  • 'Er is speciale inspanning nodig voor inwoners met een arbeidsbeperking. We dragen als gemeente hieraan bij door als werkgever plaatsen aan te bieden. Daarnaast bevorderen we het inzetten van deze doelgroep via onze rol als opdrachtverlener.'  

Het laatste nieuws uit Tiel

  • Tiel loopt te hoop tegen bezuinigingen, 'maar er is weinig aan te doen'

    13 juni 2019
    TIEL - Tielse Clubs willen graag meedenken over extra inkomsten of mogelijke andere bezuinigingen voor de gemeente, maar de huidige plannen moeten van tafel. Dat is hun boodschap aan de gemeenteraad. Die moet over twee weken over de plannen besluiten en heeft niet veel keus, waarschuwt Wim de Boer van de grootste coalitiepartij, de Parij van de Burgers (PvdB).
  • Dertien insprekers tegen bezuinigingsplannen Tiel

    11 juni 2019
    TIEL - Er hebben zich dertien insprekers gemeld voor de bijeenkomst van donderdagavond over de bezuinigingen in de gemeente Tiel. Zij gaan waarschijnlijk proberen de gemeenteraad te overtuigen af te zien van bepaalde bezuinigingsplannen.
  • Marktkramers moeten Tielse markt zelfstandig weer laten floreren

    08 juni 2019
    TIEL - Zoals veel markten heeft de zaterdagmarkt in Tiel te maken met teruglopende belangstelling. De marktkooplui gaan nu zelfstandig verder. Los van de gemeente, met een commerciële marktmanager. Onder de vlag van de Markt van Morgen willen zij zo de warenmarkt nieuw elan geven.
  • Tiel wil tal van extra maatregelen om stad schoon te houden met nieuw afvalsysteem

    04 juni 2019
    TIEL - Extra campagnes, extra toezicht, extra schoonmaken en extra handhaving. Er moet van alles extra gebeuren om Tiel schoon te houden met de invoering van een nieuw afvalsysteem volgende maand. Deze maatregelen kosten in 2019 zo'n 87.000 euro en in 2020 circa 130.000 euro extra. Dat is te lezen in het plan Tiel Schone Stad waar het bestuur van Avri binnenkort over besluit.
  • Grote zorgen over bezuiniging op Appelpop en Fruitcorso: 'Misschien wel de doodsteek'

    28 mei 2019
    TIEL - De voorzitters van de twee grote evenementen in Tiel, Appelpop en het Fruitcorso, hebben grote zorgen over de voorgestelde bezuinigingen op het evenementenbudget. Zij zien niet waar de 70.000 euro die het stadsbestuur op evenementen wil bezuinigen vandaan moet komen en vrezen hun voortbestaan.

Overig verkiezingsnieuws

  • Rheden wil met praktijkondersteuners besparen op jeugdzorg

    15 juni 2019
    DE STEEG - De gemeente Rheden onderzoekt de inzet van 'praktijkondersteuners jeugd' bij huisartsen. Dat heeft de gemeenteraad deze week besloten. De gemeente hoopt dat dat doorverwijzingen voorkomt en leidt tot snellere hulpverlening en een halt op de alsmaar oplopende kosten voor jeugdzorg.
  • Zutphen moet langdurig op dieet: tot 2023 geen ruimte voor extra uitgaven

    14 juni 2019
    ZUTPHEN - Zutphen heeft tot 2023 geen enkele ruimte voor extra uitgaven. Dat blijkt uit de bespreking van de voorjaarsnota van de gemeente. De financiële tegenvallers van de gemeente stapelen zich op.
  • Raadslid Ellen Wijnsouw en GemeenteBelangen beëindigen samenwerking

    14 juni 2019
    EDE - Na 10 jaar scheiden de wegen voor Ellen Wijnsouw en GemeenteBelangen. De verschillen in opvattingen van koers en toekomstbeeld hebben het bestuur en fractie van GemeenteBelangen Ede doen besluiten om de samenwerking met het raadslid te beëindigen. Het besluit is donderdagavond genomen en aan haar medegedeeld.
  • Financiële strop voor bewoners vakantiepark Ewijk: 'Ik zie het niet meer zitten'

    14 juni 2019
    EWIJK - Bewoners van Vakantiepark de Groene Heuvels in Ewijk zijn ten einde raad. Binnen een half jaar moeten ze van het vakantiepark zijn vertrokken. De eerste brieven zijn binnen: vanaf begin december mag er niet meer in de huisjes worden gewoond. 'Als ik mijn pillen inneem heb ik mezelf aardig onder controle, maar ik zie het niet meer zitten', vertelt bewoner Natasja Verploegen emotioneel. Ze vreest voor een financiële strop.
  • Neede verzet zich tegen grote rijhal voor paarden

    14 juni 2019
    NEEDE - Inwoners van Neede zijn massaal tegen de plannen voor een rijhal voor paarden aan de Diepenheimseweg. 23 bezwaarschriften en 1036 handtekeningen laten zien dat een deel van de inwoners de plannen niet ziet zitten. De handtekeningen werden vanavond overhandigd aan de gemeente Berkelland. De commissie had het onderwerp op de agenda staan.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend