Logo De Belofte

Renkum

Aantal inwoners

31.500

Beloften

Gemeente statistieken

OOSTERBEEK - De gemeente Arnhem is bereid 'een substantiële bijdrage' te leveren voor het voortbestaan van het Airborne Museum tijdens de coronacrisis. Daartoe besloot de gemeenteraad unaniem.

RENKUM - De aardwarmtecentrale die in Renkum moet komen, gaat ook warmte leveren aan het warmtenet in Ede. Dat hebben Warmtebedrijf Ede en Aardwarmte in de Vallei afgesproken. 5000 woningen kunnen zo aardgasvrij gemaakt worden.

OOSTERBEEK - De eigenaar van het bouwproject voor de 'kapitale villa en twee volumineuze woonhuizen' in Oosterbeek heeft hekwerken rondom zijn terrein geplaatst. Dat is tegen de gemaakte afspraken in, zegt vereniging Vijf Dorpen in ’t Groen. 'En niet één rij, maar drie hekken.'

OOSTERBEEK - De raadsenquête naar de gang van zaken rondom de Horsa Glider die voor de herdenking van Market Garden naar Oosterbeek werd gehaald, lijkt vooral het gevolg van een gebrek aan communicatie. 'We werden als raad buitenspel gezet', licht fractievoorzitter Danielle van Bentem van GemeenteBelangen toe.

OOSTERBEEK - Blijft de gemeente Renkum gehuisvest op de huidige locatie aan de Generaal Urquhartlaan in Oosterbeek? Dat was dinsdagavond een van de centrale vragen tijdens de commissievergadering. Maar daarvoor kregen de politici de neuzen nog niet dezelfde kant op.

OOSTERBEEK - In de gemeente Renkum worden vanaf dit jaar lintjes uitgereikt aan kinderen en jongeren die zich 'bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving'. Dat besloot de gemeenteraad. Het voorstel werd verdedigd door kinderburgemeester Remi Bakker.

OOSTERBEEK - Cliënten met een beperking of chronisch psychische of psychosociale problemen konden tot vorig jaar een tegemoetkoming krijgen op de zorgkosten van 200 euro per jaar in de gemeente Renkum. Dat gold specifiek voor de armere doelgroep, namelijk tot 150 procent van de bijstandsnorm. Maar die regeling is vervallen.

OOSTERBEEK - De Renkumse wethouder Marinka Mulder is één van de tien genomineerden in de categorie Beste Lokale Bestuurder 2019. Een jaarlijkse verkiezing van Binnenlands Bestuur. De 30-jarige Mulder neemt het nu onder meer op tegen de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend