Logo De Belofte

Renkum

Aantal inwoners

31.500

Beloften

Gemeente statistieken

OOSTERBEEK - In een uitgebreide brief betuigt het college van Renkum opnieuw spijt dat ze de gemeenteraad te laat en onvolledig heeft geïnformeerd rondom het binnenhalen van zweefvliegtuig de Horsa Glider. De vraag is of de raad genoegen neemt met deze knieval. "De chaos is toch al compleet", stelt CDA-fractievoorzitter Coen Geerdes, verwijzend naar de bestuurlijke onrust.

OOSTERBEEK - Als er voor 25 november geen zicht is op een 'werkbare meerderheid' voor een Renkumse coalitie, dan stapt ook de VVD eruit. Dat laat de partij donderdagmiddag weten. "Wij gaan niet als minderheid het vuile werk doen met een zwaar gehavend college", stelt raadslid Raymond den Burger.

OOSTERBEEK - Een politieke doodzonde. Zo noemde PvdA-raadslid Rita Weeda de conclusie dat het Renkumse gemeentebestuur de raad te laat en onvolledig heeft geïnformeerd. In een digitale vergadering werd dinsdagavond gesproken over de 'onthutsende conclusies' uit het rapport over de gang van zaken rondom de Horsa Glider.

OOSTERBEEK - Het college van Renkum heeft de gemeenteraad van Renkum te laat en onvolledig geïnformeerd. Dat concludeert de commissie die onderzoek deed naar de gang van zaken rond de Horsa Glider, het zweefvliegtuig dat voor de herdenking van Market Garden naar Oosterbeek werd gehaald.

RENKUM - De Renkumse inwoner gaat volgend jaar fors meer belasting betaling. Met een totale verhoging van ruim 21 procent op de onroerende zaakbelasting (ozb) voor huizenbezitters wil de gemeente 1,5 miljoen euro ophalen. Dat kost een burger met een woning van rond de 300.000 euro jaarlijks zo'n 68 euro extra.

OOSTERBEEK - Wethouder Leonie Rolink legt haar werkzaamheden tijdelijk neer. Ze last een pauze in vanwege 'overbelasting en een zeer drukke agenda'. Na het opstappen van Jasper Verstand is de vierkoppige wethoudersformatie daarmee gehalveerd. Verstand wordt vervangen, zij het voor drie dagen, besloot de gemeenteraad woensdagavond.

RENKUM - Het raam van de werkkamer zet Marion Blees niet open in haar Renkumse woning. Dat komt door de vieze geur die papierfabriek Parenco verspreidt. Hoe erg die is? Daar moet onderzoek snel duidelijkheid over geven.

OOSTERBEEK - Dat Renkum de afgelopen jaren richting de financiële rand van de afgrond heeft gekoerst is onzin, stelt PvdA'er Tom Erkens. Hij wijst erop dat er al miljoenen zijn bezuinigd en van 'financieel wanbeheer' dus geen sprake is. Maar het was niet goed genoeg, blijft de oppositie volhouden.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend