Logo De Belofte

Renkum

Aantal inwoners

31.500

Beloften

Gemeente statistieken

RENKUM - De overlast die omwonenden van papierfabriek Parenco in Renkum ervaren van de geur die bij de productie verspreid wordt, is onwenselijk voor hun gezondheid. Die conclusie trekt de GGD op basis van verschillende onderzoeken.

OOSTERBEEK - Om de veiligheid van recreanten en bewoners te waarborgen is er voor de zomermaanden van mei tot en met september een inrijverbod voor de Rosandepolderweg in Oosterbeek. Dit omdat volgens de gemeente bij de lokale hotspot, het Grindgat, massaal geparkeerd wordt en de weg daardoor voor hulpdiensten soms onbegaanbaar is.

NIJMEGEN - Zelfstandig kunnen stemmen. Voor de 350.000 blinden en slechtzienden in ons land is dat geen vanzelfsprekendheid. Alleen met een zogeheten stemmal kunnen zij zonder hulp en in alle privacy hun stem uitbrengen. Deze kan nu voor het eerst ook bij Tweede Kamerverkiezingen worden ingezet. Maar dat is nog maar in 5 van de 51 Gelderse gemeenten geregeld.

OOSTERBEEK - De Renkumse bestuurscrisis lijkt voorlopig voorbij. D66 voegt zich weer bij de coalitie van GroenLinks, VVD en PvdA. Die partij trok vlak na de zomer de stekker eruit. Dat kwam door een 'miscommunicatie die een eigen leven is gaan leiden', wordt nu gesteld.

OOSTERBEEK - In een uitgebreide brief betuigt het college van Renkum opnieuw spijt dat ze de gemeenteraad te laat en onvolledig heeft geïnformeerd rondom het binnenhalen van zweefvliegtuig de Horsa Glider. De vraag is of de raad genoegen neemt met deze knieval. "De chaos is toch al compleet", stelt CDA-fractievoorzitter Coen Geerdes, verwijzend naar de bestuurlijke onrust.

OOSTERBEEK - Als er voor 25 november geen zicht is op een 'werkbare meerderheid' voor een Renkumse coalitie, dan stapt ook de VVD eruit. Dat laat de partij donderdagmiddag weten. "Wij gaan niet als minderheid het vuile werk doen met een zwaar gehavend college", stelt raadslid Raymond den Burger.

OOSTERBEEK - Een politieke doodzonde. Zo noemde PvdA-raadslid Rita Weeda de conclusie dat het Renkumse gemeentebestuur de raad te laat en onvolledig heeft geïnformeerd. In een digitale vergadering werd dinsdagavond gesproken over de 'onthutsende conclusies' uit het rapport over de gang van zaken rondom de Horsa Glider.

OOSTERBEEK - Het college van Renkum heeft de gemeenteraad van Renkum te laat en onvolledig geïnformeerd. Dat concludeert de commissie die onderzoek deed naar de gang van zaken rond de Horsa Glider, het zweefvliegtuig dat voor de herdenking van Market Garden naar Oosterbeek werd gehaald.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend