Logo De Belofte

Renkum

Aantal inwoners

31.500

Beloften

Gemeente statistieken

OOSTERBEEK - De Renkumse wethouder Marinka Mulder is één van de tien genomineerden in de categorie Beste Lokale Bestuurder 2019. Een jaarlijkse verkiezing van Binnenlands Bestuur. De 30-jarige Mulder neemt het nu onder meer op tegen de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

OOSTERBEEK - Ook in de gemeente Renkum laait de vuurwerkdiscussie op. GroenLinks wil hier met inwoners over in gesprek. Met als doel: verdere inperking van het afsteken van consumentenvuurwerk.

OOSTERBEEK - Danielle Bondt is de nieuwe fractievoorzitter van D66 Renkum. De 67-jarige Oosterbeekse volgt Mandy Kreuzen (31) op. Kreuzen had het stokje juist vlak voor de zomer van Rein Bouwman overgenomen, maar trekt zich om persoonlijke redenen terug.

OOSTERBEEK - Jan Wessels (CDA) heeft zijn functie als raadslid van de gemeente Renkum neergelegd. Coen Geerdes werd deze week als zijn vervanger geïnstalleerd. Reden voor Wessels om te stoppen, is de heersende bestuurscultuur in Renkum.

OOSTERBEEK - Het college van Renkum moet met een plan komen om de markten binnen de gemeente meer leven in te blazen. Dat besloot de gemeenteraad deze week. Misschien zullen de markten in Renkum uiteindelijk geprivatiseerd worden.

RENKUM - 'Doodzonde', zegt wethouder Marinka Mulder van Renkum. 'Het is wachten op een nieuw kabinet tot we echt verder kunnen werken aan de jeugdzorg.' De belangrijkste vraag van de gemeenten aan minister Hugo de Jonge was extra geld. Maar die toezegging kwam er maandag tijdens het debat over de jeugdzorgtekorten in de Tweede Kamer niet.

ARNHEM - De aangekondigde ozb-stijging gaat volgend jaar niet door in de gemeente Renkum. Ook de voorgenomen bezuinigingen op de bibliotheek, mantelzorg en het zwembad in Oosterbeek worden afgezwakt. Dat besloot de gemeenteraad woensdagavond. De gemeente teert hierdoor wel verder in op de spaarpot.

OOSTERBEEK - Een inwoner van de gemeente Renkum gaat volgend jaar tientallen euro's meer belasting betalen, als het aan het college ligt. Om extra bezuinigingen op voorzieningen te voorkomen, moet de burger volgens het voorstel meer bijdragen. Desondanks gaat de financiële positie van de gemeente verder achteruit.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend