Logo De Belofte

DOETINCHEM - Sportcentrum Rozengaarde, Sportservice Doetinchem en het beheer en de exploitatie van de binnensportaccommodaties (Buha) gaan vanaf 1 januari 2021 samen verder als het Sportbedrijf Doetinchem. De gemeenteraad heeft daar positief over besloten.

“Het is een traject van vallen en opstaan geweest”, zegt Marius Weijers van de VVD. Het raadslid doelt op de gesprekken over de vorming van het Sportbedrijf, waarbij de Doetinchemse SaZa Topsporthal wegliep bij de gesprekken en niet meedoet.

Wethouder Rens Steintjes gaf in een eerder stadium aan dat de particuliere sporthal na een financieel akkoord of faillissement overgedragen wordt aan de gemeente. “Daarna moet de topsporthal alsnog worden ingebracht in het Sportbedrijf, want het is gefinancierd met belastinggeld”, vindt Weijers.

De medewerkers van Sportcentrum Rozengaarde, Sportservice Doetinchem en enkele medewerkers van Buha gaan over naar het nieuwe Sportbedrijf. Onder een aantal medewerkers van zwembad Rozengaarde heerst nog onrust over de voorgenomen samenwerking. “De ambities van het sportbedrijf lijken iets harder van stapel te zijn gelopen, dan het enthousiasme van de medewerkers van Rozengaarde”, zegt raadslid Maarten Hebels van D66.

Ook andere partijen in de raad hopen dat de neuzen nog dezelfde kant op komen te staan. “Ik snap het gebrek aan vertrouwen, maar dit is pas het begin”, zegt wethouder Steintjes. “Ik hoop dat het vertrouwen van medewerkers binnen een jaar alsnog groeit.”

Gezonde leefstijl en sportactiviteiten

Het Sportbedrijf gaat meedenken over hoe sport kan bijdragen aan een gezonde leefstijl en hoe sportactiviteiten een plek krijgen in de Doetinchemse samenleving. “Door de krachten van de afzonderlijke organisaties te bundelen, versterken ze elkaar, waardoor sport een toekomstbestendige basis krijgt in onze gemeente”, zegt Steintjes. De aangestelde Raad van Commissarissen gaat de komende tijd aan de slag met de werving van een directeur die vanaf 1 januari 2021 het Sportbedrijf gaat leiden.

Door: Mediapartner REGIO8, Davie Klein Gunnewiek

Het laatste nieuws uit Doetinchem

 • Werkzaamheden aan Gaswal in centrum Doetinchem gestart

  19 oktober 2020
  DOETINCHEM - De gemeente Doetinchem is maandag gestart met werkzaamheden aan de Gaswal in het centrum van de stad. De werkzaamheden zijn onderdeel van een breder plan om de Oude IJssel meer bij de binnenstad te betrekken.
 • Sportbedrijf Doetinchem in 2021 van start

  29 september 2020
  DOETINCHEM - Sportcentrum Rozengaarde, Sportservice Doetinchem en het beheer en de exploitatie van de binnensportaccommodaties (Buha) gaan vanaf 1 januari 2021 samen verder als het Sportbedrijf Doetinchem. De gemeenteraad heeft daar positief over besloten.
 • Snelle oplossing in zicht voor lekkende vaten

  07 augustus 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem streeft er naar om begin september te kunnen beginnen met het opruimen van 1300 vaten met giftig blusschuim op industrieterrein De Huet. Volgens burgemeester Mark Boumans is er zicht op een snelle oplossing door het water te filteren van de giftige PFOS-stoffen.
 • Doetinchem wil alleenstaande vluchtelingenkinderen opvangen: 'Het gaat om beschaving'

  16 juli 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem wil alleenstaande vluchtelingenkinderen opvangen die momenteel in Griekse opvangkampen verblijven. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagavond in met een motie om daarmee een signaal aan de landelijke overheid af te geven.
 • Cameratoezicht in Doetinchem kost ruim anderhalve ton

  15 juli 2020
  DOETINCHEM - Cameratoezicht in het centrum van Doetinchem gaat 115.000 euro kosten en daar komt jaarlijks 60.000 euro bij voor beheer en onderhoud. Dat blijkt uit een onderzoek over de invoering daarvan dat is verstuurd aan de gemeenteraad.

Overig verkiezingsnieuws

 • Gratis mondkapjes voor mensen met laag inkomen

  23 oktober 2020
  ARNHEM - Alle Arnhemmers vanaf 13 jaar met een laag inkomen, krijgen de komende weken twee gratis mondkapjes thuisgestuurd. Het Arnhemse modelabel Fraenck gaat ze maken, cliënten van zorgverlener Siza pakken ze in en medewerkers van Scalabor verzenden de mondmaskers.
 • Centrum Borculo krijgt flinke opfrisser

  22 oktober 2020
  BORCULO - Het centrum van Borculo krijgt de komende jaren een flinke opfrisser. Ondernemers en inwoners uit Borculo hebben de afgelopen maanden zelf een manifest geschreven met de titel Leef! in Borculo. Hierin staan plannen om hun centrum aantrekkelijker te maken. Het gemeentebestuur van Berkelland is enthousiast en wil 2,5 miljoen euro bijdragen.
 • Marcouch vraagt minuut stilte voor onthoofde Franse leraar

  21 oktober 2020
  ARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch roept inwoners op om woensdagmiddag om 16.30 uur een minuut stilte te houden voor de onthoofde Franse leraar Samuel Paty. Dat doet hij nadat de Franse ambassadeur in Nederland Luis Vassy zijn 'vrienden uit Nederland' vroeg hetzelfde te doen.
 • Fractievoorzitters Ermelo: 'Opzeggen vertrouwen burgemeester niet volgens juiste formele weg'

  21 oktober 2020
  ERMELO - Achteraf gezien is niet de juiste formele weg bewandeld om het vertrouwen op te zeggen in burgemeester André Baars van Ermelo. Dat concluderen alle fractievoorzitters van de gemeenteraad van Ermelo.
 • 'Woningmarkt Arnhem-Nijmegen onder grotere druk, maar oplossing is niet nabij'

  21 oktober 2020
  ARNHEM - De woningmarkt in de regio Arnhem-Nijmegen staat onder toenemende druk. Huizen staan steeds korter te koop, waarbij de prijzen stijgen. Voor de lange termijn zijn er onvoldoende concrete plannen om die problemen het hoofd te bieden. Dat blijkt uit cijfers van adviesbureau Companen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend