Logo De Belofte

WIJCHEN - Het bruisende hart van Wijchen krijgt een upgrade. Na een ellenlange procedure heeft de gemeente dinsdag een projectontwikkelaar gekozen die het centrumplan 'Tussen Kasteel en Wijchens Meer' mag uitvoeren. Volgend jaar starten de eerste werkzaamheden.

Doel van het centrumplan is om Wijchen voor de komende dertig jaar te voorzien van een nieuw likje verf. Volgens wethouder Geert Gerrit wordt het een stuk interessanter om in de gemeente te wonen, te recreëren en te winkelen. ‘Voor het centrum is dit veruit het meest uitdagende project’, weet hij.

'Aanwinst voor Wijchen'

De gemeente startte vorig jaar een selectieronde met zeven projectontwikkelaars. Dinsdag is de keuze gevallen op Team Ter Steege. De wethouder is dolenthousiast over het winnende plan. ‘Met dit project hebben we echt de kennis en creativiteit uit de markt gehaald’, meent Gerrits. ‘Ik ga er vanuit dat we over een paar jaar kunnen spreken van een aanwinst voor Wijchen.’

De overeenkomst tussen de gemeente en de winnende marktpartij wordt naar verwachting in oktober ondertekend. ‘Dan kunnen we ook de hoofdlijnen van het plan presenteren’, voegt Wijchen toe. De eerste werkzaamheden starten hoogstwaarschijnlijk in de tweede helft van 2021.

Zie ook:

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Teunis verbouwt eigen groenten op zorglandgoed: 'Ik hoop zo de honderd te halen'

  09 augustus 2020
  RUMPT - Linge's Zorglandgoed opende precies een jaar geleden in het Betuwse Rumpt. Een verpleeghuis voor ouderen waar een huiselijke sfeer en buitenleven voorop staan. Omliggende gemeenten zijn enthousiast en zelfs vanuit Brussel is belangstelling.
 • Snelle oplossing in zicht voor lekkende vaten

  07 augustus 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem streeft er naar om begin september te kunnen beginnen met het opruimen van 1300 vaten met giftig blusschuim op industrieterrein De Huet. Volgens burgemeester Mark Boumans is er zicht op een snelle oplossing door het water te filteren van de giftige PFOS-stoffen.
 • Arnhem haalt tijdens hittegolf meer afval op tegen de stank

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Arnhem zal tijdens de verwachte hittegolf vaker afval ophalen. Dat laat de gemeente weten. Warme periodes met broeierigheid kunnen namelijk extra stankoverlast veroorzaken, vooral bij groente-, fruit- en tuinafval (gft).
 • Buurt wint: 'Mensen met onbegrepen gedrag' niet naar Doornspijk

  05 augustus 2020
  DOORNSPIJK - Een opluchting voor bewoners van de Berkenweg in Doornspijk: het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten dat er geen 'mensen met onbegrepen gedrag' bij hen in de straat geplaatst mogen worden. Een vergunningsaanvraag van Stuyvenzand werd daarom afgewezen.
 • Veel geld voor cultuur naar Amsterdam, Gelderland krijgt niets

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Vrijwel het gehele subsidiebudget voor cultuurmakers en producerende instellingen voor de komende jaren gaat naar de Randstad. Dat blijkt uit de verdeling die het Fonds Podiumkunsten heeft gemaakt. Er wordt niets toegekend aan het oosten van het land. "Dat was schrikken", vertelt Corien van der Poll, zakelijk leider van theatergroep Echo uit Arnhem die met lege handen achterblijft.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend