Logo De Belofte

WAGENINGEN - Het gemeentebestuur van Wageningen ondersteunt de oproep van drie hulporganisaties aan het kabinet om 500 verweesde kinderen uit vluchtelingenkampen in Griekenland in Nederland op te vangen. 

'Deze kinderen hebben recht op bescherming en een goede toekomst', stelt wethouder Lara de Brito. 'Het college van Wageningen wil graag opvang bieden aan een aantal van deze verweesde kinderen. Wij hopen dat nog heel veel andere gemeenten ons zullen volgen.'

De wethouder van Nijmegen liet woensdag al blijken geen opvang aan te willen bieden. 

Zie ook: Wethouder Nijmegen: 'Beurt aan andere gemeentes om vluchtelingen op te vangen'

5.000 kinderen alleen in vluchtelingenkampen

Er leven duizenden mensen in vluchtelingenkampen in Griekenland onder erbarmelijke omstandigheden. Daaronder zijn ook verweesde kinderen. Griekenland heeft Europa om hulp gevraagd om de meest kwetsbaren te herplaatsen.

Frankrijk, Finland, Portugal en Luxemburg hebben toegezegd om kinderen op te nemen. Ook Duitsland is bereid om een deel van de kinderen te herbergen. Het Nederlandse kabinet wil dat tot dusver niet doen.

Daarop kwamen Stichting Vluchteling, Vluchtelingenwerk Nederland en Defence for Children met een oproep om minstens 500 kinderen op te vangen. Die oproep steunt Wageningen nu.

Zie ook: Hulporganisaties: gemeenten moeten 500 vluchtelingenkinderen opvangen

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Joukje Valkenburg

Het laatste nieuws uit Wageningen

 • Tientjes meer betalen voor afval in Wageningen

  10 november 2020
  WAGENINGEN - De afvalstoffenheffing gaat voor Wageningers met enkele tientallen euro's omhoog. De gemeenteraad stelde maandagavond de belastingverordening vast waarin dit is geregeld.
 • Al 15 jaar is Geert van Rumund burgemeester van Wageningen

  01 november 2020
  WAGENINGEN - In Museum de Casteelse Poort in Wageningen is een persoonlijke expositie geopend met en over burgemeester Geert van Rumund. Vandaag, 1 november 2020, is hij precies 15 jaar eerste burger van de stad Wageningen. De PvdA'er is de langstzittende burgemeester van Gelderland op dit moment.
 • Waarschuwing: 'Gemeente bezuinig niet op preventieve zorg'

  12 oktober 2020
  WAGENINGEN - Netwerkverband Welsaam waarschuwt de gemeente Wageningen niet te bezuinigen op laagdrempelige sociale hulp en ondersteuning. "Want dan snijdt de gemeente zichzelf in de vingers en zal ze met veel hogere kosten opgezadeld worden", zegt penvoerder Esther van der Zee.
 • Begroten is een uitdaging in coronatijd, Wageningen neemt er extra tijd voor

  22 september 2020
  WAGENINGEN - De gemeente Wageningen gaat extra tijd nemen om een sluitende begroting op te stellen. De financiële uitdaging is zo groot dat het de gemeente niet lukt om komende november al een dichtgetimmerd plan bij de provincie Gelderland in te leveren.
 • Twijfels over nieuwe wethouder, kandidaat vraagt bedenktijd

  15 juli 2020
  WAGENINGEN - Wageningen heeft nog geen nieuwe wethouder. Kandidaat Leo Bosland twijfelt of hij de taak op zich moet nemen. Hij zou eigenlijk dinsdagavond geïnstalleerd worden, maar heeft bedenktijd aangevraagd. De gemeenteraad is namelijk verdeeld over zijn geschiktheid.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend