Logo De Belofte

DOETINCHEM - Petra Krajenbrink, voorzitter van scholengroep IJsselgraaf, noemt de situatie waarin basisschool Hogenkamp in Doetinchem zit perspectiefloos. Ondanks een groeiend leerlingenaantal mag de basisschool van de gemeente niet uitbreiden op de huidige locatie en is een structurele oplossing ook niet in zicht.

Op dit moment telt basisschool Hogenkamp rond de 450 leerlingen. De bovenbouwleerlingen van de school worden al 2,5 jaar gehuisvest op een tijdelijke locatie aan de Houtsmastraat in Doetinchem. De gemeente wil een bedrag van twee ton uittrekken om deze locatie op te knappen, totdat er een goede oplossing is gevonden.

'De afgelopen maanden hebben we met de gemeente overlegd om te komen tot een pakket aan maatregelen om een veilige en gezonde leeromgeving te creëren in een pand wat eigenlijk al jaren is afgeschreven', zegt bestuurster Krajenbrink. 'Dit is het meest minimale pakket wat gerealiseerd moet worden voor deze locatie. Perspectief voor een permanente oplossing ontbreekt nog steeds.'

Integrale aanpak rond huisvesting basisscholen

Volgens de schoolbestuurder zijn in gesprekken met de gemeente die na de zomervakantie hebben plaatsgevonden wel verschillende scenario's naar voren gekomen, maar behoeven deze nog veel uitwerking en onderzoek.

De schoolbestuurder dringt aan op een integrale aanpak voor de problemen rond huisvesting van basisscholen in Doetinchem. 'Er zijn op dit moment meer scholen met een huisvestingsvraagstuk in het onderwijs', zegt Krajenbrink. 'Grijp dat aan als kans en kijk naar een carrousel van schoolgebouwen.'

'Geen gemakkelijke opgave'

Door de krimp van het aantal leerlingen zal er de komende jaren waarschijnlijk ruimte ontstaan in schoolgebouwen. Wethouder Maureen Sluiter geeft aan dat de gemeente nadrukkelijk bezig is met die onderwijscarrousel.

'Dit vraagt tijd en goed overleg, maar ik zie daar zeker perspectief', aldus Sluiter. 'Wij hopen ook zo snel mogelijk te komen tot een structurele oplossing voor de school, het liefst sneller dan vijf jaar, maar we weten dat het geen makkelijke opgave is.'
 

Door: Mediapartner REGIO8, Davie Klein Gunnewiek

Het laatste nieuws uit Doetinchem

 • Hoe zorg je voor een bruisend centrum van Doetinchem in 2040?

  12 februari 2020
  DOETINCHEM - Een foodplein, meer musea of wonen in het centrum aantrekkelijker maken? Inwoners uit Doetinchem kunnen deze week tijdens drie bijeenkomsten meedenken over de toekomst van de binnenstad en de woonbuurten rond het historisch centrum.
 • Doetinchem verkoopt nieuwe woningbouwkavels

  05 februari 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem wil de komende maanden twintig nieuwe woningbouwkavels verkopen. Ontwikkelaars en de gemeente gaan daarnaast aan de slag met plannen voor nieuwbouw op meer plekken.
 • Burgemeester Doetinchem wil D'ran in 2020

  06 januari 2020
  DOETINCHEM - Burgemeester Mark Boumans wees maandagavond in zijn nieuwjaarstoespraak in schouwburg Amphion in Doetinchem op veranderingen. In een video waarin een hardlopende Boumans was te zien in een shirt van de Graafschap liet hij weten het voornemen te hebben om komend jaar meer te gaan sporten.
 • 'Stress heeft overhand', zorgexpert vindt ziekenhuisdiscussie Achterhoek te emotioneel

  06 januari 2020
  DOETINCHEM - Santiz en alle betrokken partijen zouden de huidige ziekenhuisdiscussie in de Achterhoek moeten aangrijpen om een onvermijdelijke transitie in de zorg te bewerkstelligen. ‘Dit is dé kans’, zegt Michel van Schaik, directeur gezondheidszorg bij de Rabobank. ‘Dat is een heel ander model dan het huidige, door het aanbod gedreven zorgsysteem. Het financieren van een nieuw ziekenhuis moet daarbij het sluitstuk zijn van de discussie en niet het startpunt.’
 • Voortaan ook 's avonds betaald parkeren in Doetinchem

  23 december 2019
  DOETINCHEM - Mensen die hun auto kwijt willen in het centrum van Doetinchem moeten vanaf 1 januari 2020 ook 's avonds parkeergeld betalen. Volgens de gemeente zorgt het nieuwe beleid voor minder parkeerdrukte in de avonden.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend