Logo De Belofte

DOETINCHEM - Petra Krajenbrink, voorzitter van scholengroep IJsselgraaf, noemt de situatie waarin basisschool Hogenkamp in Doetinchem zit perspectiefloos. Ondanks een groeiend leerlingenaantal mag de basisschool van de gemeente niet uitbreiden op de huidige locatie en is een structurele oplossing ook niet in zicht.

Op dit moment telt basisschool Hogenkamp rond de 450 leerlingen. De bovenbouwleerlingen van de school worden al 2,5 jaar gehuisvest op een tijdelijke locatie aan de Houtsmastraat in Doetinchem. De gemeente wil een bedrag van twee ton uittrekken om deze locatie op te knappen, totdat er een goede oplossing is gevonden.

'De afgelopen maanden hebben we met de gemeente overlegd om te komen tot een pakket aan maatregelen om een veilige en gezonde leeromgeving te creëren in een pand wat eigenlijk al jaren is afgeschreven', zegt bestuurster Krajenbrink. 'Dit is het meest minimale pakket wat gerealiseerd moet worden voor deze locatie. Perspectief voor een permanente oplossing ontbreekt nog steeds.'

Integrale aanpak rond huisvesting basisscholen

Volgens de schoolbestuurder zijn in gesprekken met de gemeente die na de zomervakantie hebben plaatsgevonden wel verschillende scenario's naar voren gekomen, maar behoeven deze nog veel uitwerking en onderzoek.

De schoolbestuurder dringt aan op een integrale aanpak voor de problemen rond huisvesting van basisscholen in Doetinchem. 'Er zijn op dit moment meer scholen met een huisvestingsvraagstuk in het onderwijs', zegt Krajenbrink. 'Grijp dat aan als kans en kijk naar een carrousel van schoolgebouwen.'

'Geen gemakkelijke opgave'

Door de krimp van het aantal leerlingen zal er de komende jaren waarschijnlijk ruimte ontstaan in schoolgebouwen. Wethouder Maureen Sluiter geeft aan dat de gemeente nadrukkelijk bezig is met die onderwijscarrousel.

'Dit vraagt tijd en goed overleg, maar ik zie daar zeker perspectief', aldus Sluiter. 'Wij hopen ook zo snel mogelijk te komen tot een structurele oplossing voor de school, het liefst sneller dan vijf jaar, maar we weten dat het geen makkelijke opgave is.'
 

Door: Mediapartner REGIO8, Davie Klein Gunnewiek

Het laatste nieuws uit Doetinchem

Overig verkiezingsnieuws

 • Arnhem wil asielzoekers blijven opvangen

  20 september 2020
  ARNHEM - Arnhem wil ook de komende jaren opvang blijven bieden aan ruim 300 asielzoekers die nu in de wijk Elden verblijven. Dat wordt duidelijk uit de reacties die de raadsfracties aan Omroep Gelderland geven. Of dat weer in het asielzoekerscentrum (azc) Elderhoeve gaat gebeuren, is nog niet helemaal zeker. Al heeft dat wel de voorkeur van een groot deel van de raad.
 • 'Creatieve boekhouding' om Arnhems theater te financieren

  19 september 2020
  ARNHEM - Om de financiering voor het opknappen van het Arnhemse Stadstheater rond te krijgen, moest wethouder Hans de Vroome een 'creatieve boekhouding' toepassen. Dat zei hij deze week op de lokale ledenvergadering van zijn eigen partij in datzelfde Stadstheater. Financiële trucs wil hij het niet noemen. "Aan dat woord heb ik een hekel."
 • Provincie stuurt verkenner naar Scherpenzeel, burgemeester blijft thuis

  18 september 2020
  SCHERPENZEEL - Commissaris van de koning John Berends stuurt Paul Frissen naar Scherpenzeel. Frissen is hoogleraar bestuurskunde in Tilburg University en heeft als opdracht om mogelijke oplossingen te vinden voor de bestuurscrisis.
 • Eerder recyclede ze zelf niet eens, nu houdt Soufia de hele buurt schoon

  18 september 2020
  WIJCHEN - Het is een rommeltje in Wijchen-Zuid. Afvaldumpingen, zwerfvuil en zakken vol met troep verloederen het straatbeeld. Daarom schakelt de gemeente vanaf zaterdag speciale afvalcoaches in, die de opdracht krijgen om de wijk flink op te knappen.
 • D66 Arnhem blijft verdeeld na beschuldigingen intimidatie

  18 september 2020
  ARNHEM - Twee oud-D66-bestuursleden die de Arnhemse fractievoorzitter Sabine Andeweg beschuldigden van intimidatie en machtsmisbruik, hebben nog altijd niets van haar gehoord. Dat vertellen zij, nadat Andeweg aan Omroep Gelderland meldde 'graag met hen in gesprek te gaan'.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend