Logo De Belofte

DOETINCHEM - De gemeenteraad van Doetinchem is bezorgd over de sluiting van het cellencomplex in Doetinchem. Het CDA dient donderdagavond tijdens de raadsvergadering namens meerdere partijen een motie in, waarin staat dat burgemeester Mark Boumans er alles aan moet doen om deze beslissing van de Nationale Politie ongedaan te maken.

Eerder werd er al kritiek geuit op de sluiting van arrestantencellen door de PvdA-fractie en de CDA-fractie in Winterswijk en stelde PvdA-Kamerlid Attje Kuiken Kamervragen over de sluiting van de arrestantencellen.

'Wij maken ons zorgen over deze ontwikkeling', zegt Jeroen Berends van het CDA Doetinchem. 'Het kan niet zo zijn dat de toch al schaarse agenten in het weekend en de avonden worden ingezet als taxidienst.' De gemeenteraad maakt zich ook zorgen over de beschikbaarheid van politiezorg en daarmee de veiligheid in Doetinchem.

Burgemeester Mark Boumans moet de zorgen van de gemeenteraad overbrengen aan zijn collega burgemeesters en de politietop van Oost-Nederland. Mocht de sluiting van de cellen onafwendbaar zijn, dan moet er naar een andere oplossing worden gekeken die niet ten koste gaat van de inzetbaarheid van Achterhoekse agenten vindt de raad.

De Nationale Politie wil cellencomplexen in Doetinchem, Ede en Tiel sluiten. De arrestanten moeten allemaal naar een nieuw complex in Elst worden gebracht.

Zie ook:

Door: Mediapartner REGIO8, Davie Klein Gunnewiek

Het laatste nieuws uit Doetinchem

Overig verkiezingsnieuws

 • Hondenpoep, hardrijders en rommel: Arnhemmers ervaren veel overlast

  03 augustus 2020
  ARNHEM - Hondenpoep, rommel op straat, bekladde muren en vernieling van straatmeubilair. Arnhemmers ervaren veel overlast in hun buurten. Ook verkeersoverlast is in de Rijnstad een groter probleem dan in vergelijkbare en grote steden.
 • 'Doodsbedreiger' burgemeester hoeft gevangenis niet meer in

  03 augustus 2020
  HARDERWIJK - Een 56-jarige man uit Harderwijk is veroordeeld voor het bedreigen en stalken van burgemeester Harm Jan van Schaik uit diezelfde gemeente. Ook heeft de man vijf gemeentemedewerkers beledigd, oordeelde de rechtbank maandagmiddag. Zijn gevangenisstraf van 150 dagen waarvan 108 voorwaardelijk betekent niet dat hij weer terug de cel in moet, deze heeft hij al uitgezeten. Daarnaast zijn er contactverboden opgelegd.
 • Arnhemmer voelt zich niet zo veilig als inwoner van grote stad

  03 augustus 2020
  ARNHEM - Het gevoel van veiligheid in Arnhem is slechter dan in vergelijkbare gemeenten en de grote steden. Dat blijkt uit onderzoek onder de bevolking in opdracht van de gemeente. De veiligheidsbeleving steeg over de jaren iets, maar niet harder dan elders. Daardoor blijft de Rijnstad onderaan de lijstjes bungelen.
 • 'Doofpotcultuur' binnen D66 Arnhem

  31 juli 2020
  ARNHEM - Bij D66 in Arnhem is sprake van een brede doofpotcultuur. Dat zegt Jeroen Poot, voorzitter van de commissie die de verkiezingen evalueerde. Dat rapport moest niet naar buiten worden gebracht, blijkt uit e-mails die diverse partijprominenten verstuurden en die in handen zijn van Omroep Gelderland. Onder deze druk zou het vervolgens zijn aangepast. De fractie ontkent en zegt dat de commissie het rapport na wederhoor zelf heeft gewijzigd.
 • Van Halteren wordt wethouder Montferland

  30 juli 2020
  DIDAM - Jan van Halteren is vanaf 10 september de nieuwe wethouder van Montferland. Hij volgt Wim Sinderdinck op, die begin mei aftrad vanwege gezondheidsredenen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend