Logo De Belofte

DOETINCHEM - De gemeenteraad van Doetinchem is bezorgd over de sluiting van het cellencomplex in Doetinchem. Het CDA dient donderdagavond tijdens de raadsvergadering namens meerdere partijen een motie in, waarin staat dat burgemeester Mark Boumans er alles aan moet doen om deze beslissing van de Nationale Politie ongedaan te maken.

Eerder werd er al kritiek geuit op de sluiting van arrestantencellen door de PvdA-fractie en de CDA-fractie in Winterswijk en stelde PvdA-Kamerlid Attje Kuiken Kamervragen over de sluiting van de arrestantencellen.

'Wij maken ons zorgen over deze ontwikkeling', zegt Jeroen Berends van het CDA Doetinchem. 'Het kan niet zo zijn dat de toch al schaarse agenten in het weekend en de avonden worden ingezet als taxidienst.' De gemeenteraad maakt zich ook zorgen over de beschikbaarheid van politiezorg en daarmee de veiligheid in Doetinchem.

Burgemeester Mark Boumans moet de zorgen van de gemeenteraad overbrengen aan zijn collega burgemeesters en de politietop van Oost-Nederland. Mocht de sluiting van de cellen onafwendbaar zijn, dan moet er naar een andere oplossing worden gekeken die niet ten koste gaat van de inzetbaarheid van Achterhoekse agenten vindt de raad.

De Nationale Politie wil cellencomplexen in Doetinchem, Ede en Tiel sluiten. De arrestanten moeten allemaal naar een nieuw complex in Elst worden gebracht.

Zie ook:

Door: Mediapartner REGIO8, Davie Klein Gunnewiek

Het laatste nieuws uit Doetinchem

 • Bestuur Laborijn houdt raad Oude IJsselstreek 'ander perspectief' voor

  11 december 2019
  GENDRINGEN - De gemeenteraad van Oude IJsselstreek moet donderdagavond een beslissing nemen over de door het college voorgestelde uittreding van Laborijn. De sociale dienst heeft de raadsleden echter bewust nog een brief gestuurd, want 'het raadsvoorstel geeft een beeld vanuit slechts één perspectief'.
 • Oude IJsselstreek denkt voor afkoopsom 'tussen 2 en 4 miljoen' uit Laborijn te kunnen stappen

  06 december 2019
  GENDRINGEN - Oude IJsselstreek denkt voor een afkoopsom 'tussen de 2 en 4 miljoen euro' uit Laborijn te kunnen stappen, daar waar adviesbureau BDO uitgaat van een richtbedrag van 8,9 miljoen euro. 'Maar dat is een brutobedrag, de daadwerkelijke som zal lager zijn', zegt wethouder Ben Hiddinga van Oude IJsselstreek.
 • Schoolbestuurder noemt situatie basisschool Hogenkamp in Doetinchem perspectiefloos

  05 december 2019
  DOETINCHEM - Petra Krajenbrink, voorzitter van scholengroep IJsselgraaf, noemt de situatie waarin basisschool Hogenkamp in Doetinchem zit perspectiefloos. Ondanks een groeiend leerlingenaantal mag de basisschool van de gemeente niet uitbreiden op de huidige locatie en is een structurele oplossing ook niet in zicht.
 • Snel nieuwe controle voor seksclub Escape

  29 november 2019
  DOETINCHEM - Seksclub Escape in Doetinchem kan nog dit jaar een nieuwe controle tegemoet zien. Burgemeester Mark Boumans gaf donderdagavond tijdens de raadsvergadering aan bij constatering van overtredingen over te gaan tot sluiting.
 • Onderzoek naar kosten uittreding Oude IJsselstreek uit sociale dienst Laborijn

  22 november 2019
  DOETINCHEM - Op korte termijn moet middels een onderzoek duidelijk worden wat de kosten zijn van uittreding van Oude IJsselstreek uit de sociale dienst Laborijn. Dat heeft het algemeen bestuur van Laborijn vrijdagochtend besloten. Oude IJsselstreek moet hier voor het einde van het jaar een besluit over nemen.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend