Logo De Belofte

WAGENINGEN - De organisatie van 4 en 5 mei in Wageningen heeft de provincie Gelderland om extra subsidie gevraagd. Het gaat om 400.000 euro om de vieringen in 2020 beter neer te kunnen zetten, zegt de provincie.

Organisator Wageningen 45 presenteerde eerder deze maand een plan om de capitulatie van de Duitsers in mei 1945 in Wageningen op speciale wijze te herdenken. Onder het thema 'Vrijheid: jij maakt het verschil!' zal van alles worden georganiseerd.

Virtual reality

Meer dan in andere jaren wil de organisatie online media inzetten. En offline worden moderne technieken als virtual reality gebruikt om 'de beleving van vrijheid te vergroten', staat in de plannen.

Persoonlijke verhalen van vroegere en hedendaagse 'verschilmakers' staan centraal. Het gaat om verhalen van bekende of onbekende personen die op eigen wijze hoeders van onze vrijheid zijn of zijn geweest.

Ontmoeting lijkt bij alle activiteiten in de stad der bevrijding het sleutelwoord. 'Ontmoetingen met mensen, met verhalen, met vragen', is te lezen. 'Ontmoetingen die intrigeren, verbazen, ontroeren en activeren.'

Activiteiten eind november bekend

Voor welke activiteiten het subsidiegeld van de provincie precies bedoeld is, is nog niet duidelijk. De organisatie deelt de precieze plannen nu alleen nog met belangrijke relaties', zegt Maartje Zadelhof, coördinator van Bevrijdingsfestival Gelderland.

Binnenkort neemt de provincie Gelderland een besluit over de subsidieaanvraag. In november verwacht Wageningen 45 reactie. Naar verwachting maakt de organisatie dan ook de exacte plannen bekend.

 

 

Het laatste nieuws uit Wageningen

Overig verkiezingsnieuws

 • Renkum ziet financiële afgrond, maar weigert bij te sturen

  01 juni 2020
  OOSTERBEEK - Drie tot vijf miljoen euro kan de gemeente Renkum de komende jaren structureel tekortkomen, is de inschatting van wethouder financiën Marinka Mulder. Maar extra bezuinigen, dat ziet zij niet zitten. 'Ik denk dat het Rijk ook zal zien dat het niet langer kan op deze manier', stelt zij. 'Of laten we zeggen, daar hoop ik op.'
 • Seksuele intimidatie in Arnhem: meer dan helft vrouwen slachtoffer

  30 mei 2020
  ARNHEM - Van de Arnhemse vrouwen is 63 procent slachtoffer van seksuele intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat blijkt uit onderzoek. Een eenduidige aanpak zou ontbreken. Voor handhaving is nog te weinig wettelijke basis, stelt de gemeente.
 • Raadslid wil corona-monument: 'Dat helpt ons allemaal bij het verwerkingsproces'

  29 mei 2020
  WIJCHEN - Er moet in de gemeente Wijchen een gedenkplek komen voor alle slachtoffers van de coronacrisis, dat vindt raadslid Rudie van Haren. Hij stelt voor dat er in de natuur een speciaal kunstwerk wordt geplaatst, waar men na de crisis samen kan komen om elkaar troost te bieden.
 • Beverfamilie zit bouwbedrijf in Arnhem dwars

  29 mei 2020
  LICHTENVOORDE - Bij de Arnhemse Stadsblokken heeft zich een beverfamilie gevestigd. Dat zou blijken uit onderzoek in opdracht van verschillende belangengroepen die fel gekant zijn tegen de veelbesproken woningbouw in Stadsblokken-Meinerswijk. Volgens de belangengroepen moeten de afgegeven vergunningen worden ingetrokken en de bouw worden stilgelegd, want bevers zijn een beschermde diersoort.
 • Zorgen om 15-jarigen die te veel alcohol drinken

  29 mei 2020
  EDE - Er klinken zorgen over het alcoholgebruik van jonge tieners in de gemeente Ede. Een vijfde van de de vijftien- en zestienjarigen in de gemeente drink wel eens meer dan 5 glazen per avond, blijkt uit gemeentecijfers.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend