Logo De Belofte

DOETINCHEM - Doetinchem doet ballonnen bij evenementen die de gemeente organiseert in de ban. Ze worden niet langer opgelaten. Het college roept scholen, kinderdagverblijven, (sport)verenigingen en eigenlijk alle Doetinchemmers op dat voorbeeld te volgen.

Het besluit en de oproep passen in het duurzaamheidsbeleid Doetinchem Natuurlijk Duurzaam. Doetinchem wil met de maatregel de vervuiling van de natuur en het dierenleed verminderen. Naar schatting worden er in Nederland jaarlijks 1 miljoen ballonnen opgelaten. Daarvan komen er 260.000 in de Noordzee terecht, stelt de gemeente in een persbericht.

Bellen blazen

Doetinchem wijst op feestelijke alternatieven voor het oplaten van ballonnen, zoals bellen blazen, windmolentjes maken en sierlinten op stokjes, maar óók ballonnen. Zoals het lek prikken van ballonnen en het maken van een ballonnenboog, die niet in de lucht maar in de vuilnisbak terecht komt.   

Volgens Doetinchem kiezen steeds meer gemeenten voor een ontmoedigingsbeleid voor het oplaten van ballonnen. Winterswijk heeft er een voorstel van gemaakt voor de lokale wetgeving (APV), waarover de gemeenteraad zich nog moet buigen. 

Het laatste nieuws uit Doetinchem

Overig verkiezingsnieuws

 • Gemeente Nunspeet gaat fietsen verwijderen bij het station

  22 oktober 2019
  NUNSPEET - De gemeente Nunspeet gaat komende week streng controleren op fout geparkeerde fietsen bij het station. Fietsen die niet in het rek staan, worden verwijderd.
 • Extra miljoenen voor werk en inkomen groot financieel risico voor Tiel

  21 oktober 2019
  TIEL - Tekorten op het budget voor Werkzaak Rivierenland zijn met stip gestegen naar het grootste financiële risico voor de gemeente Tiel. Dat is de organisatie die gaat over werk en inkomen. Oorzaak is dat Tiel vooralsnog weigert om de extra kosten van 1,7 miljoen euro voor Werkzaak Rivierenland na volgend jaar op te nemen in de begroting.
 • Vragen of klachten over het verkeer? Lochem opent verkeersspreekuur

  21 oktober 2019
  LOCHEM - Vanaf volgende maand kunnen inwoners van de gemeente Lochem tijdens het verkeersspreekuur in gesprek met de politie en de gemeente over het verkeer. Het kan gaan om vragen, problemen en klachten die met verkeer, verkeersveiligheid en parkeren te maken hebben.
 • Rozendaal was al rijk, maar is nu nóg rijker

  19 oktober 2019
  ROZENDAAL - Rozendaal kan de komende jaren miljoenen aan haar reservepotjes toevoegen. Bezuinigingen zoals in veel omliggende gemeentes zijn niet nodig. De gemeente kiest ervoor de belastingen niet te verhogen.
 • Deze slimme veegwagen veegt het hele jaar door de straten van Tiel

  18 oktober 2019
  TIEL - Tiel heeft een eigen veegwagen aangeschaft om het hele jaar door de straten vrij te houden van blad, zwerfvuil en onkruid. De veegwagen was vorig jaar een uitdrukkelijke wens bij het aantreden van het nieuwe stadsbestuur. Tiel gaat niet per se meer, maar vooral slimmer vegen, door precies bij te houden wanneer het nodig is om in welke straat te vegen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend