Logo De Belofte

DOESBURG - VVD-Statenlid Arthur Boone wordt voorgedragen als nieuwe wethouder van Doesburg. Dat heeft de VVD-fractie zojuist bekendgemaakt.

door Lonneke Gerritsen en Gerwin Peelen

Boone (54) volgt Ellen Mulder op die afgelopen mei opstapte vanwege tekorten die zijn ontstaan rond het onderhoud van de gemeentelijke gebouwen in Doesburg.

Arthur Boone heeft volgens de VVD veel ervaring op gemeentelijk, provinciaal en regionaal niveau. Zo was hij onder meer wethouder in de gemeente Westervoort en voor die tijd 11 jaar fractievoorzitter.

'Veel ervaring en groot netwerk'

'Wij denken dat Arthur Boone als persoon uitstekend zal passen bij Doesburg en het huidige college van B&W. Hij zal zich op korte termijn aan Doesburg presenteren', laat VVD-fractievoorzitter Martin Korporaal weten. 'Bovendien beschikt Arthur Boone over een uitstekend regionaal netwerk waar we als Doesburg ons voordeel mee kunnen doen.' 

'Ik heb er heel veel zin in en ben wel echt een bestuurder. Het is een mooie stad met een bezit aan rijkdom en historie', reageert Boone.

De VVD'er was pas sinds dit voorjaar Statenlid. Hij werd benaderd om wethouder te worden. 'Natuurlijk had ik wel liever de vier jaar volgemaakt als Statenlid en mijn eigen stempel gedrukt. Maar dit soort dingen komen. Misschien komt het te vroeg, maar ja het komt nu.'

Fort Pannerden

Toch is Boone blij dat hij de afgelopen maanden in Provinciale Staten heeft gezeten. 'Ik ben blij dat ik gezien heb hoe het werkt. Hoe de verhoudingen liggen.'

Daarnaast was hij ook directeur van Fort Pannerden, dat blijft hij de komende maanden een dag per week doen. 'Ik heb daar de boel het afgelopen halfjaar behoorlijk opgeschud, het is jammer als ik daar zo de stekker eruit trek. Ik wil dat goed overdragen.'

Boone krijgt onder andere economie, ruimtelijke ordening en recreatie & toerisme in zijn portefeuille. Naar verwachting zal de nieuwe wethouder in de raadsvergadering van eind september geïnstalleerd worden.

Het laatste nieuws uit Doesburg

 • Veel belangstelling voor app die Overbetuwenaren uit de bijstand moet helpen

  04 december 2019
  ELST - De gemeente Overbetuwe lanceerde in november een mobiele app om burgers in de bijstand aan een baan te helpen. Inmiddels hebben meer dan 150 van de ongeveer 700 bijstandsgerechtigden de applicatie in gebruik.
 • Toeristenbelasting Doesburg stijgt minder fors, campingeigenaren balen alsnog

  20 november 2019
  DOESBURG - Het Doesburgse college van burgemeester en wethouders wil de toeristenbelasting verhogen van €1,30 naar €1,50. Het eerdere voorstel, een verhoging van 75 procent, is van de baan. Het voorstel stuitte op veel verzet van ondernemers en raadsleden. Maar ook nu zijn campingeigenaren nog niet blij.
 • Raad Doesburg niet akkoord met forse verhoging toeristenbelasting

  31 oktober 2019
  DOESBURG - De toeristenbelasting in Doesburg gaat vooralsnog niet met 75 procent omhoog. De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering niet ingestemd met het voorstel van het college om de belasting te zo fors te verhogen. Nu is dit bedrag nog 1,30 euro per persoon, per nacht en dat zou gaan naar 2,35. De toeristenbelasting was één van de punten in de meerjarenbegroting die moet zorgen voor meer geld in het laatje.
 • Begroting Doesburg: parkeren duurder, binnenstad mooier, budget bieb fors omlaag

  04 oktober 2019
  DOESBURG - Parkeren in het centrum van Doesburg wordt duurder. Dat staat in de begrotingsplannen van het college van burgemeester en wethouders. Daarnaast gaat er vanaf 2021 minder geld naar de bibliotheek. Aan de andere kant wil Doesburg juist flink investeren in de binnenstad en de wijk Beinum.
 • Statenlid Arthur Boone wordt wethouder van Doesburg

  03 september 2019
  DOESBURG - VVD-Statenlid Arthur Boone wordt voorgedragen als nieuwe wethouder van Doesburg. Dat heeft de VVD-fractie zojuist bekendgemaakt.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend