Logo De Belofte

ELST - De gemeente Overbetuwe lanceerde in november een mobiele app om burgers in de bijstand aan een baan te helpen. Inmiddels hebben meer dan 150 van de ongeveer 700 bijstandsgerechtigden de applicatie in gebruik.

door Thomas Overdijk

De gratis app ‘Overbetuwe Werkt’ helpt mensen in de bijstand een baan te vinden via het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland. Ook onbetaalde banen zoals vrijwilligerswerk en werkervaringsplekken zijn opgenomen in de vacaturelijst. 

Contact met begeleider

‘We hebben een groot bestand van mensen in de bijstand’, vertelt een gemeentewoordvoerder. ‘Dat bestaat uit mensen die makkelijk aan het werk kunnen, maar ook uit mensen die er wat meer hulp bij nodig hebben.’ Iedereen krijgt via de app een persoonlijk begeleider, die kijkt welke functie het beste bij de gebruiker past.

De app is al 150 keer gedownload op een bestand van zevenhonderd mensen. 'Dat is veel', weet de woordvoerder. 'Vooral omdat de app is bedoeld voor werkzoekenden die zelfstandig aan de slag kunnen. Niet alle bijstandsgerechtigden kunnen dat.'

Ook andere gemeenten

Ook andere Gelderse gemeenten nemen soortgelijke apps in gebruik. Zo is er voor inwoners van Doesburg volgend jaar een vergelijkbare app en konden Rhedenaren al een tijdje geleden aan de slag met 'Rheden Werkt'.

Het laatste nieuws uit Rheden

Het laatste nieuws uit Doesburg

 • Veel belangstelling voor app die Overbetuwenaren uit de bijstand moet helpen

  04 december 2019
  ELST - De gemeente Overbetuwe lanceerde in november een mobiele app om burgers in de bijstand aan een baan te helpen. Inmiddels hebben meer dan 150 van de ongeveer 700 bijstandsgerechtigden de applicatie in gebruik.
 • Toeristenbelasting Doesburg stijgt minder fors, campingeigenaren balen alsnog

  20 november 2019
  DOESBURG - Het Doesburgse college van burgemeester en wethouders wil de toeristenbelasting verhogen van €1,30 naar €1,50. Het eerdere voorstel, een verhoging van 75 procent, is van de baan. Het voorstel stuitte op veel verzet van ondernemers en raadsleden. Maar ook nu zijn campingeigenaren nog niet blij.
 • Raad Doesburg niet akkoord met forse verhoging toeristenbelasting

  31 oktober 2019
  DOESBURG - De toeristenbelasting in Doesburg gaat vooralsnog niet met 75 procent omhoog. De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering niet ingestemd met het voorstel van het college om de belasting te zo fors te verhogen. Nu is dit bedrag nog 1,30 euro per persoon, per nacht en dat zou gaan naar 2,35. De toeristenbelasting was één van de punten in de meerjarenbegroting die moet zorgen voor meer geld in het laatje.
 • Begroting Doesburg: parkeren duurder, binnenstad mooier, budget bieb fors omlaag

  04 oktober 2019
  DOESBURG - Parkeren in het centrum van Doesburg wordt duurder. Dat staat in de begrotingsplannen van het college van burgemeester en wethouders. Daarnaast gaat er vanaf 2021 minder geld naar de bibliotheek. Aan de andere kant wil Doesburg juist flink investeren in de binnenstad en de wijk Beinum.
 • Statenlid Arthur Boone wordt wethouder van Doesburg

  03 september 2019
  DOESBURG - VVD-Statenlid Arthur Boone wordt voorgedragen als nieuwe wethouder van Doesburg. Dat heeft de VVD-fractie zojuist bekendgemaakt.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend