Logo De Belofte

DOETINCHEM - De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Maastricht heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college naar aanleiding van de boycot van De Graafschap-supporters. De supporters zijn niet tevreden over de manier waarop zij moesten afreizen naar het uitduel met MVV.

'Het is niet de eerste keer dat supporters die voetbalwedstrijden in Maastricht willen bezoeken, zich beklagen over de manier waarop zij bejegend worden', aldus de fractie. 'Ook supporters van verschillende bezoekende clubs (bijvoorbeeld Roda JC en NEC) hebben zich met woord en daad beklaagd over de in hun ogen overdreven veiligheidsmaatregelen in Maastricht in vergelijking met andere steden waar betaald voetbal wordt gespeeld.' De Maastrichtse PvdA-fractie wil daarom van het college van burgemeester en wethouders weten hoe de besluitvorming omtrent de bezoekregeling is genomen.

Daarnaast stelt de partij vragen over het feit dat De Graafschap alleen de maximale vierhonderd kaarten kon afnemen als de supporters verdeeld over acht bussen naar De Geusselt zouden komen, terwijl clubs als Fortuna Sittard enkele jaren geleden nog met twaalf bussen konden komen en het parkeerdek in de tussentijd niet verkleind is. Het college zal na het reces de schriftelijke vragen van beide partijen beantwoorden.

Verantwoording afschuiven
De Graafschap-trainer Mike Snoei baalt van de boycot, maar begrijpt dat de supporters een punt willen maken. 'Je moet zelf je problemen oplossen en niet de verantwoording bij de supporters leggen. En van daar uit de supporters blijven faciliteren. Wij hebben nu een leeg vak, dat is je verantwoording afschuiven.'

 

Door: Mediapartner REGIO8

Het laatste nieuws uit Doetinchem

Overig verkiezingsnieuws

 • Burgemeester Lingewaard sluit ene na andere drugspand

  16 oktober 2019
  HUISSEN - Burgemeester Josan Meijers van de gemeente Lingewaard heeft opnieuw opdracht gegeven tot het sluiten van een drugspand. Ditmaal gaat het om een restaurant en een bovenwoning in de Vierakkerstraat 38 in Huissen. Begin september ontdekte de politie dat er wiet gekweekt werd.
 • Buurt wil uitbreiding van Almende College in Silvolde voorkomen

  16 oktober 2019
  SILVOLDE - Buurtbewoners van het Almende College in Silvolde willen dat de nieuwbouw van de school op die locatie wordt opgeschort. Dinsdag was er een zitting bij de Raad van State in Den Haag, waarbij omwonenden onder meer hun zorg uitspraken over mogelijke verkeersproblematiek.
 • Arnhemse treurwilg krijgt eigen naam 'voor meer boombenul'

  16 oktober 2019
  ARNHEM - 'Laura Victoria' heet ze sinds dinsdagmiddag; de treurwilg in het Arnhemse Lauwerspark. 'Deze boom is een boegbeeld van onze acties. Daarmee is de strijd begonnen', zegt Kristine Ram namens Behoud Bomen Arnhem, de actiegroep die de boom een naam gaf.
 • Begroting Ede: 'Tekort op zorg blijft aandachtspunt'

  16 oktober 2019
  EDE - Het proces om te komen tot een begroting met een financieel duurzaam perspectief was niet eenvoudig volgens wethouder financiën Leon Meijer.
 • Gemeente Rheden heft relatief lage toeristenbelasting

  16 oktober 2019
  DE STEEG - Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Rheden betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van €1,17. Dit is nog wel een groei van 2,6% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,14 per nacht was.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend