Logo De Belofte

WAGENINGEN - Het oude ROC-gebouw aan de Marijkeweg 20 in Wageningen wordt gesloopt. Er komt een flat voor 350 studenten. De gemeenteraad heeft maandagavond eisen voor de bouw ervan vastgesteld.

door Joukje Valkenburg - Beiboer

De studentenflat wordt maximaal 8 verdiepingen hoog. Het huidige gebouw telt 3 verdiepingen. De bewoners krijgen een gemeenschappelijke binnentuin en er komen extra parkeerplaatsen, staat in het stedenbouwkundig plan

Zo gaat de nieuwe studentenhuisvesting eruitzien (verhaal gaat verder onder foto): 

Het oude ROC-gebouw aan de Marijkeweg 20 in Wageningen wordt gesloopt. Er komt een flat voor 350 studenten. De gemeenteraad heeft maandagavond eisen voor de bouw ervan vastgesteld.

Op de locatie is nu de vakschool van ROC Rijn IJssel gevestigd. Maar het gebouw is oud en te groot voor de school, vindt de gemeente. Daarom gaat het tegen de vlakte. De bouw kan op z'n vroegst na de zomer beginnen. 

Groot tekort aan studentenhuisvesting

Er wordt al 2 jaar gesproken over studentenhuisvesting aan de Marijkeweg 20. Eerst waren er plannen voor 200 kamers, maar het tekort aan studentenhuisvesting bleek hoger. Op dit moment heeft de Wageningen Universiteit ruim 12.000 studenten, zegt de gemeente. Op basis van hun laatste berekeningen groeit het aantal studenten naar 14.400 in 2023.

Om honderden extra studenten te huisvesten, moeten er veel meer woningen bij komen. De gemeente werkt daarom aan nog meer grote studentencomplexen. Aan de Kirpestein en Costerweg komen in totaal 390 studentenwoningen. En aan de Kop van Kortenoord komt tijdelijke studentenhuisvesting. Daar zijn 300 'eenheden' in aanbouw. Plannen voor studentenhuisvesting aan de Bornsesteeg en in Born Oost worden nog uitgewerkt. 

Zie ook: Regels kamerverhuur Wageningen op de schop, protest van studenten en villa-eigenaren

 

Het laatste nieuws uit Wageningen

Overig verkiezingsnieuws

 • 'Essentiële' therapie voor Roos misschien wegbezuinigd

  04 juni 2020
  ARNHEM - 'Haar wereld is niet als die van anderen', vertelt de moeder van Roos over haar dochter aan de Arnhemse gemeenteraad. 'Het is een wereld vol demonen. Soms kletst en knuffelt ze. Maar als alles donker wordt, is er boosheid, angst en wanhoop.'
 • Barneveld staat open voor herindeling met Scherpenzeel 'maar alleen als zij ook willen'

  04 juni 2020
  BARNEVELD - Uit goed nabuurschap wil Barneveld met Scherpenzeel om tafel om over een gezamenlijke toekomst te praten. Barneveld vindt het belangrijk dat er in beide gemeenten draagvlak is voor een herindeling en dat er snel duidelijkheid komt. Het college van Scherpenzeel wil zelfstandig blijven.
 • Veiligheid onvoldoende in zwembaden, blijkt uit onderzoek na zedenincident

  04 juni 2020
  ARNHEM - Niet alle medewerkers en vrijwilligers van Arnhemse zwemverenigingen zijn verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) af te geven. En op het gebied van veiligheid heeft iedereen zo zijn eigen richtlijnen en afspraken. Dat blijkt uit onderzoek naar de veiligheid en kwaliteit van zwemlessen in Arnhem naar aanleiding van het zedenincident in zwembad De Grote Koppel begin vorig jaar.
 • Zorgen om 'levensgevaarlijke' rotonde: 'Welke ui heeft dit verzonnen?'

  04 juni 2020
  HUISSEN - Het is wachten op ongelukken volgens de mensen die regelmatig over de heringerichte rotonde bij het riviertje de Linge in Huissen komen. Degenen die zich zorgen maken hebben het maar al te vaak maar net goed zien gaan. De aanpassingen hebben de rotonde onoverzichtelijk gemaakt vinden ze. En levensgevaarlijk.
 • Brummenaren vrezen voor nieuwe belastingverhoging

  04 juni 2020
  BRUMMEN - De financiële positie van de gemeente Brummen is opnieuw verslechterd, blijkt uit de jaarrekening van 2019. Inwoners en ondernemers zijn dan ook bang dat de belastingen opnieuw omhoog gaan. 'Natuurlijk zijn er ontwikkelingen die niet te voorzien zijn, zoals de coronacrisis, maar wij vrezen nu al voor de gemeentelijke aanslagen van begin 2021', laat de dorpsraad weten.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend