Logo De Belofte

WAGENINGEN - Het oude ROC-gebouw aan de Marijkeweg 20 in Wageningen wordt gesloopt. Er komt een flat voor 350 studenten. De gemeenteraad heeft maandagavond eisen voor de bouw ervan vastgesteld.

door Joukje Valkenburg - Beiboer

De studentenflat wordt maximaal 8 verdiepingen hoog. Het huidige gebouw telt 3 verdiepingen. De bewoners krijgen een gemeenschappelijke binnentuin en er komen extra parkeerplaatsen, staat in het stedenbouwkundig plan

Zo gaat de nieuwe studentenhuisvesting eruitzien (verhaal gaat verder onder foto): 

Het oude ROC-gebouw aan de Marijkeweg 20 in Wageningen wordt gesloopt. Er komt een flat voor 350 studenten. De gemeenteraad heeft maandagavond eisen voor de bouw ervan vastgesteld.

Op de locatie is nu de vakschool van ROC Rijn IJssel gevestigd. Maar het gebouw is oud en te groot voor de school, vindt de gemeente. Daarom gaat het tegen de vlakte. De bouw kan op z'n vroegst na de zomer beginnen. 

Groot tekort aan studentenhuisvesting

Er wordt al 2 jaar gesproken over studentenhuisvesting aan de Marijkeweg 20. Eerst waren er plannen voor 200 kamers, maar het tekort aan studentenhuisvesting bleek hoger. Op dit moment heeft de Wageningen Universiteit ruim 12.000 studenten, zegt de gemeente. Op basis van hun laatste berekeningen groeit het aantal studenten naar 14.400 in 2023.

Om honderden extra studenten te huisvesten, moeten er veel meer woningen bij komen. De gemeente werkt daarom aan nog meer grote studentencomplexen. Aan de Kirpestein en Costerweg komen in totaal 390 studentenwoningen. En aan de Kop van Kortenoord komt tijdelijke studentenhuisvesting. Daar zijn 300 'eenheden' in aanbouw. Plannen voor studentenhuisvesting aan de Bornsesteeg en in Born Oost worden nog uitgewerkt. 

Zie ook: Regels kamerverhuur Wageningen op de schop, protest van studenten en villa-eigenaren

 

Het laatste nieuws uit Wageningen

 • Tientjes meer betalen voor afval in Wageningen

  10 november 2020
  WAGENINGEN - De afvalstoffenheffing gaat voor Wageningers met enkele tientallen euro's omhoog. De gemeenteraad stelde maandagavond de belastingverordening vast waarin dit is geregeld.
 • Al 15 jaar is Geert van Rumund burgemeester van Wageningen

  01 november 2020
  WAGENINGEN - In Museum de Casteelse Poort in Wageningen is een persoonlijke expositie geopend met en over burgemeester Geert van Rumund. Vandaag, 1 november 2020, is hij precies 15 jaar eerste burger van de stad Wageningen. De PvdA'er is de langstzittende burgemeester van Gelderland op dit moment.
 • Waarschuwing: 'Gemeente bezuinig niet op preventieve zorg'

  12 oktober 2020
  WAGENINGEN - Netwerkverband Welsaam waarschuwt de gemeente Wageningen niet te bezuinigen op laagdrempelige sociale hulp en ondersteuning. "Want dan snijdt de gemeente zichzelf in de vingers en zal ze met veel hogere kosten opgezadeld worden", zegt penvoerder Esther van der Zee.
 • Begroten is een uitdaging in coronatijd, Wageningen neemt er extra tijd voor

  22 september 2020
  WAGENINGEN - De gemeente Wageningen gaat extra tijd nemen om een sluitende begroting op te stellen. De financiële uitdaging is zo groot dat het de gemeente niet lukt om komende november al een dichtgetimmerd plan bij de provincie Gelderland in te leveren.
 • Twijfels over nieuwe wethouder, kandidaat vraagt bedenktijd

  15 juli 2020
  WAGENINGEN - Wageningen heeft nog geen nieuwe wethouder. Kandidaat Leo Bosland twijfelt of hij de taak op zich moet nemen. Hij zou eigenlijk dinsdagavond geïnstalleerd worden, maar heeft bedenktijd aangevraagd. De gemeenteraad is namelijk verdeeld over zijn geschiktheid.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend