Logo De Belofte

WAGENINGEN - In 2030 moet heel Wageningen van het gas af zijn. Dat hebben de coalitiepartijen met elkaar afgesproken. Maar hoe? De gemeente nodigt Wageningers uit hier op 23 mei over mee te denken.

door Joukje Beiboer

Inwoners gaan met elkaar in gesprek over aardgasalternatieven in hun wijken. De input wordt door de gemeente gebruikt bij het opstellen van een energieplan. Daarin staat op welke manier en in welk tempo de verschillende wijken in Wageningen het beste kunnen overstappen naar nieuwe energiebronnen. 

Opstellen van visie

'Veel inwoners vragen zich af wat het stoppen met aardgas betekent voor hun eigen wijk en woning', zegt wethouder Anne Janssen (PvdA). 'Dat kan verschillen per wijk. De eerste stap is nu het opstellen van een visie. Daarvoor is de inbreng van bewoners heel belangrijk.' 

In heel Nederland zijn gemeenten bezig met de energietransitie. Koken op gas en het verwarmen van woningen met gas, zal in de toekomst niet meer mogelijk zijn. Daarvoor gaan duurzame alternatieven komen.

De bijeenkomst in Wageningen start donderdag 23 mei om 19.00 uur in de school van Pantarijn aan de Hollandseweg 9-11. Deelnemers kunnen zich van tevoren aanmelden

Het laatste nieuws uit Wageningen

 • Twijfels over nieuwe wethouder, kandidaat vraagt bedenktijd

  15 juli 2020
  WAGENINGEN - Wageningen heeft nog geen nieuwe wethouder. Kandidaat Leo Bosland twijfelt of hij de taak op zich moet nemen. Hij zou eigenlijk dinsdagavond geïnstalleerd worden, maar heeft bedenktijd aangevraagd. De gemeenteraad is namelijk verdeeld over zijn geschiktheid.
 • Plannen buitengebied Wageningen aangenomen

  14 juli 2020
  WAGENINGEN - De visie voor het buitengebied van Wageningen is door de gemeenteraad aangenomen. De Stadspartij wilde stemming erover uitstellen, omdat er niet voldoende overlegd zou zijn met burgers. Maar daar waren bijna alle andere partijen het niet mee eens. Alleen SP Wageningen ging daar in mee.
 • Wageningen wil bestaande wegen aanpakken om fileleed op te lossen

  14 juli 2020
  WAGENINGEN - Wageningen wil bestaande wegen aanpakken om het fileleed rondom de Wageningen Universiteit te verminderen. De gemeenteraad heeft maandagavond ingestemd met dat voorstel van het college. De raad geeft wel enkele aandachtspunten mee aan de provincie, die uiteindelijk moet beslissen hoe het fileprobleem wordt aangepakt.
 • Wethouder weggestuurd in Heumen, maar nu aan de slag in Wageningen

  07 juli 2020
  WAGENINGEN - GroenLinks Wageningen schuift Leo Bosland naar voren als nieuwe wethouder voor de stad. Hij werd onlangs in de gemeente Heumen nog weggestuurd na een crisis in de coalitie.
 • Hoe moet het buitengebied eruit zien? Wageningen komt er niet uit

  06 juli 2020
  WAGENINGEN - Hoe komt het buitengebied er straks uit te zien? In Wageningen komen ze daar niet uit. Er ligt een visie voor het buitengebied op de politieke tafel, maar die is volgens de lokale Stadspartij niet voldoende met burgers uitgewerkt. Dus moet besluitvorming minimaal een half jaar uitgesteld worden, stelt de partij.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend