Logo De Belofte

DOETINCHEM - De gemeenteraad van Doetinchem is donderdagavond akkoord gegaan met een krediet van ruim 1 miljoen euro voor twee kunstgrasvelden. Eén veld op Sportpark De Bezelhorst wordt gerenoveerd en op dezelfde locatie wordt een tweede veld nieuw aangelegd.

Het sportpark is de thuishaven van VV Doetinchem en wordt met ingang van komend seizoen ook de trainingsaccommodatie van De Graafschap. Bovendien vestigt de Stichting Talenten Academie Achterhoek (STAA) zich op De Bezelhorst.

Transitie

De investering in de twee kunstgrasvelden heeft niet alleen een sportieve achtergrond. ‘We maken als VV Doetinchem de transitie van een voetbalclub naar een sociaal-maatschappelijke onderneming’, zegt voorzitter Ger Melissen.

In zijn optiek wordt de thuishaven van de voetbalclub ook een soort van wijkcentrum: ‘Een vitaal sportpark voor een vitale wijk. We kunnen een belangrijke rol vervullen in de ontwikkelingen in Doetinchem-Noord en ondersteunen daarmee de gemeente.’

De gevraagde subsidie was geen hamerstuk. Met name de financiering zorgde voor vraagtekens. Zo sprak de SP van een 'vreemde constructie', maar: 'we zien geen reden de rode kaart te trekken.' Uiteindelijk ging de raad unaniem akkoord met de investering voor de twee kunstgrasvelden.

Teruglopend ledenaantal

De twee kunstgrasvelden op Sportpark De Bezelhorst moeten de magneet worden waar meer voetballende jeugd op afkomt. VV Doetinchem kampt al jaren met een teruglopend ledenaantal, met name bij de jeugdafdeling. Dat komt mede doordat de club is gevestigd bij twee wijken met veel minder kinderen dan er wonen aan de andere kant van Doetinchem.

De Graafschap

En dan is er het belang van De Graafschap. De Eredivisieclub zwerft met de jeugd al jaren door de Achterhoek en wil graag naar een vaste trainingsaccommodatie voor zowel de hoofdmacht als de jeugd. De Graafschap traint nu nog op Sportpark Groenendaal, maar die sportvelden worden komende zomer bij het natuurgebied De Zumpe getrokken.

De Graafschap is al te gast op De Bezelhorst, maar het nadeel van de thuishaven van VV Doetinchem is de versleten en afgeschreven kunstgrasmat. De gladde ondergrond vergroot de kans op blessures. ‘Ook daarom moest de raad wel overstag. Groenendaal wordt een natuurpark’, aldus Melissen.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek.
Heb jij nieuws over jouw gemeente? Tip ons dan hier.

Het laatste nieuws uit Doetinchem

Overig verkiezingsnieuws

 • Provincie stuurt verkenner naar Scherpenzeel, burgemeester blijft thuis

  18 september 2020
  SCHERPENZEEL - Commissaris van de koning John Berends stuurt Paul Frissen naar Scherpenzeel. Frissen is hoogleraar bestuurskunde in Tilburg University en heeft als opdracht om mogelijke oplossingen te vinden voor de bestuurscrisis.
 • Eerder recycle ze zelf niet eens, nu houdt Soufia de hele buurt schoon

  18 september 2020
  WIJCHEN - Het is een rommeltje in Wijchen-Zuid. Afvaldumpingen, zwerfvuil en zakken vol met troep verloederen het straatbeeld. Daarom schakelt de gemeente vanaf zaterdag speciale afvalcoaches in, die de opdracht krijgen om de wijk flink op te knappen.
 • D66 Arnhem blijft verdeeld, na beschuldigingen intimidatie

  18 september 2020
  ARNHEM - Twee oud-D66-bestuursleden die de Arnhemse fractievoorzitter Sabine Andeweg beschuldigden van intimidatie en machtsmisbruik, hebben nog altijd niets van haar gehoord. Dat vertellen zij, nadat Andeweg aan Omroep Gelderland meldde 'graag met hen in gesprek te gaan'.
 • Spandoeken tegen duurzame energie in Apeldoorn, raadslid bedreigd

  18 september 2020
  BEEMTE BROEKLAND - De beslissing is nog niet genomen, maar één ding is duidelijk: Apeldoornse buitendorpen staan op de achterste benen. Plannen voor het opwekken van duurzame energie met windmolens en zonneparken doen een hoop stof opwaaien. De toon van het debat dreigt daarbij soms te ontsporen. Zo werd volgens de gemeente een raadslid bedreigd.
 • 'Stoppen met betalen per afvalzak is onverstandig'

  18 september 2020
  ARNHEM - Nu stoppen met diftar, het betalen per afvalzak, zou onverstandig zijn. Dat schrijft het Arnhemse college in een reactie op het SP-initiatief. Dat wethouder Cathelijne Bouwkamp dat standpunt inneemt, wekt geen verbazing. Het is de socialisten dan ook vooral te doen om een referendum af te dwingen. "En dat gaat zeker lukken", is fractievoorzitter Gerrie Elfrink overtuigd.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend