Logo De Belofte

WAGENINGEN - Overal in Wageningen ruimtes gebruiken voor cultuur en muziek, dat is het uitgangspunt van ‘popuppodium’. Ron van der Sterren van Wageningen Live presenteerde vanavond dit volgens hem 'haalbare' plan aan raadsleden.

Eigenlijk zou er één locatie voor cultuur en muziek in het oude postkantoor van Wageningen komen. Maar zo’n poppodium op een vaste locatie bleek te duur.

Dus komt er voorlopig in ieder geval geen broedplaats voor muziek en cultuur op één plek. Van der Sterren komt met een alternatief. ‘Een podium dat past bij de tijdgeest’, vertelt hij. ‘In een tijd waar festivals als paddenstoelen uit de grond schieten.’

Verschillende plekken

Op verschillende plekken in Wageningen moeten jongeren- en cultuurverenigingen activiteiten kunnen organiseren, stelt hij met het nieuwe plan. ‘Bijvoorbeeld in Loburg of in Luca. Of juist in panden die nu leeg staan.’

Door met meerdere partijen op te trekken moet er ook makkelijker aanspraak gemaakt kunnen worden op cultuursubsidies.

Studenten en 40-plussers

Als het aan Van der Sterren ligt, moeten de podia in de stad voor ieder wat wils bieden. ‘Op donderdag een leuke avond voor studenten en op zaterdag een rockband voor 40-plussers bijvoorbeeld.’ Verschillende cultuurorganisaties als de jongerenvereniging Unitas en muziekvereniging Baobab staan achter de plannen.

Het popuppodium-idee moet nu nog verder uitgewerkt worden. Daarna gaat de gemeenteraad erover praten. Wethouder Anne Janssen (PvdA) van Cultuur schat dat het plan nog voor de zomer aan de orde komt in de gemeenteraad.

Zie ook: Een eigen poppodium in Wageningen, een goed plan?


 

Het laatste nieuws uit Wageningen

Overig verkiezingsnieuws

 • Renkum ziet financiële afgrond, maar weigert bij te sturen

  01 juni 2020
  OOSTERBEEK - Drie tot vijf miljoen euro kan de gemeente Renkum de komende jaren structureel tekortkomen, is de inschatting van wethouder financiën Marinka Mulder. Maar extra bezuinigen, dat ziet zij niet zitten. 'Ik denk dat het Rijk ook zal zien dat het niet langer kan op deze manier', stelt zij. 'Of laten we zeggen, daar hoop ik op.'
 • Seksuele intimidatie in Arnhem: meer dan helft vrouwen slachtoffer

  30 mei 2020
  ARNHEM - Van de Arnhemse vrouwen is 63 procent slachtoffer van seksuele intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat blijkt uit onderzoek. Een eenduidige aanpak zou ontbreken. Voor handhaving is nog te weinig wettelijke basis, stelt de gemeente.
 • Raadslid wil corona-monument: 'Dat helpt ons allemaal bij het verwerkingsproces'

  29 mei 2020
  WIJCHEN - Er moet in de gemeente Wijchen een gedenkplek komen voor alle slachtoffers van de coronacrisis, dat vindt raadslid Rudie van Haren. Hij stelt voor dat er in de natuur een speciaal kunstwerk wordt geplaatst, waar men na de crisis samen kan komen om elkaar troost te bieden.
 • Beverfamilie zit bouwbedrijf in Arnhem dwars

  29 mei 2020
  LICHTENVOORDE - Bij de Arnhemse Stadsblokken heeft zich een beverfamilie gevestigd. Dat zou blijken uit onderzoek in opdracht van verschillende belangengroepen die fel gekant zijn tegen de veelbesproken woningbouw in Stadsblokken-Meinerswijk. Volgens de belangengroepen moeten de afgegeven vergunningen worden ingetrokken en de bouw worden stilgelegd, want bevers zijn een beschermde diersoort.
 • Zorgen om 15-jarigen die te veel alcohol drinken

  29 mei 2020
  EDE - Er klinken zorgen over het alcoholgebruik van jonge tieners in de gemeente Ede. Een vijfde van de de vijftien- en zestienjarigen in de gemeente drink wel eens meer dan 5 glazen per avond, blijkt uit gemeentecijfers.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend