SCHERPENZEEL - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over lokale issues.
Uit het bestuursakkoord:
Het college belooft:
- De bestaande bedrijventerreinen Nijverheid 't Belt verdienen een revitalisering. In de komende raadsperiode moeten hier plannen voor worden ontwikkeld samen met de bedrijven die leiden tot het opknappen van deze industriegebieden.
- De coalitie houdt vast aan het maximum van 80.000 vliegbewegingen per jaar waarbij de winst van geluidsarmere vliegtuigen in de toekomst dan ten goede komt van het geluidsmilieu.
- De coalitie blijft strijdbaar tegen de laagvliegroutes van Lelystad Airport. Het standpunt blijft: eerst het luchtruim herindelen en daarna Lelystad Airport open.
- In de komende jaren willen wij de verkeersveiligheid in alle kernen van Voorst verbeteren. Daartoe komt er, in samenwerking met alle kernen, in 2019 een totaal integraal mobiliteitsplan.
- De herbestemming van vrijkomend agrarisch vastgoed moet open tegemoet worden getreden.
- Voorst moet kwaliteit blijven uitstralen maar niet beschouwd worden als museum. Moderne bedrijvigheid vormt het landschap van de 21e eeuw.
- De coalitie wil werk maken van het bestemmen van veelal voormalige agrarische bedrijfswoningen als plattelandswoning.
Het laatste nieuws uit Voorst
-
VOORST - Oude IJsselstreek verleent medewerking aan de ontwikkeling van een nieuw landgoed nabij de Marmelhorstweg en de Grensweg in Voorst. Met de realisatie van de 'woning met allure' moet het gebied rondom Engbergen aantrekkelijk blijven.
-
ARNHEM - De eikenprocessierups veroorzaakt dit jaar veel overlast. Toch blijft het merendeel van de dorpen en steden in Gelderland eiken aanplanten, blijkt uit een rondgang van Omroep Gelderland langs alle gemeenten.
-
TWELLO - Het college van Voorst betreurt de recente brand bij Attero, maar volgens wethouder Harjo Pinkster kan de gemeente op dit moment weinig doen om de kans op brand bij de afvalverwerker te verkleinen.
-
SCHERPENZEEL - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over lokale issues.
-
SCHERPENZEEL - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over wonen.
Overig verkiezingsnieuws
-
ARNHEM - De beëindiging van het illegale feest in de Arnhemse bunker tijdens nieuwjaarsnacht had anders en met meer inzicht aangepakt kunnen worden. Dat constateert professor Raymond Schlössels, hoogleraar bestuursrecht aan de Nijmeegse Radboud Universiteit, na bestudering van de casus op verzoek van Omroep Gelderland. Het handelen dat leidde tot de geweldsescalatie is 'interessant materiaal', meent hij.
-
ARNHEM - Sandra Mekkelholt verzamelde 677 handtekeningen om de rijdende viskraam van André de Visscher weer elke week een plekje te gunnen in haar wijk Schuytgraaf. Die bracht ze dondermiddag naar wethouder Ronald Paping. En met enig succes. In het gesprek dat daarop volgde, beloofde Paping uit te willen zoeken of er niet elders in de wijk een mogelijkheid voor André is.
-
ARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch is geen kandidaat om de donderdag opgestapte Lodewijk Asscher op te volgen als landelijk partijleider. Zijn naam zong rond in de wandelgangen, maar daar kan nu een streep doorheen. "Stop met mijn naam te noemen. Ik omarm Arnhem met huid en haar", maakt de burgervader duidelijk dat zijn focus op de Rijnstad ligt.
-
ELST - Drank- en drugsgebruik onder jongeren moet steviger worden aangepakt, zo vindt de gemeente Overbetuwe. Daarom start ze de komende tijd met een hoop nieuwe voorlichtingscampagnes. De lokale politiek is enthousiast, maar een aantal kritische raadsleden vindt dat de plannen wel wat ambitieuzer mogen.
-
ELST - Inwoners kunnen vanwege corona niet direct inspreken tijdens raadsvergaderingen van de gemeente Overbetuwe. Omdat alle meetings nu zonder publiek plaatsvinden, moeten burgers een filmpje of een brief sturen als ze een probleem willen aankaarten. Dat is volgens een aantal raadsleden funest voor de lokale democratie.