Logo De Belofte

WIJCHEN - Om de Wijchense kiezers op te roepen op 21 maart vooral te gaan stemmen zijn er in opdracht van de Wijchense raad vier korte promotiefilmpjes gemaakt. Deze worden vanaf dinsdag 6 maart via diverse (social) media verspreid.

In vier korte promofilmpjes komen vier thema’s aan bod die de gemeenteraad van Wijchen belangrijk vindt: wonen, voorzieningen, onderwijs en zorg. Inwoners van Wijchen geven aan waarom zij de gemeenteraadsverkiezingen belangrijk vinden. En waarom zij dus zeker gaan stemmen 21 maart. Ieder filmpje eindigt met een oproep van de betrokken inwoners én alle lijsttrekkers: “Ik ga stemmen. U toch ook?”

Kieskompas De filmpjes kunt u vinden op het youtube kanaal van de gemeente Wijchen (https://www.youtube.com/user/GemWijchen).

Verder worden de filmpjes aangeboden aan de media en worden deze verspreid via social media.

 Gemeente Wijchen gaat stemmen deel 1 (onderwijs) https://youtu.be/6pe25wqBxqs

 Gemeente Wijchen gaat stemmen deel 2 (voorzieningen) https://youtu.be/dU40Ql6uDio

 Gemeente Wijchen gaat stemmen deel 3 (wonen) https://youtu.be/vIR3qbKglzM

 Gemeente Wijchen gaat stemmen deel 4 (zorg) https://youtu.be/0QvNcjFiMkM

Mensen die nog geen keuze gemaakt hebben voor een bepaalde politieke partij kunnen Kieskompas raadplegen. Elk filmpje is aan het einde voorzien van gegevens over de Wijchense versie. Het Kieskompas is direct te bereiken via www.wijchen.kieskompas.nl.

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Bewoners probleemcamping weigeren verplaatsing: 'We willen van deze mensen af'

  13 juli 2020
  ARNHEM - Een aantal permanente bewoners van 'probleemcamping' Oostappen Vakantiepark in Arnhem weigert op verzoek van de eigenaar een ander onderkomen op het park te betrekken. Zondag liep de gestelde deadline daarvoor af. Dat zullen we vaststellen en de schade verhalen op de bewoners, de gemeente of beide, laat de raadsman van het park Marcel Senders weten.
 • Veroordeeld ex-raadslid nu PvdA-bestuurder: 'Wat geweest is, is geweest'

  13 juli 2020
  ARNHEM - In 2009 werd Hakim Hmadouch veroordeeld voor de mishandeling van zijn toenmalige vrouw. Hij moest daar destijds voor aftreden als PvdA-raadslid in Arnhem. Nu is hij terug in het interim-bestuur van die partij, als vicevoorzitter. "Wat geweest is, is geweest", zegt Hmadouch tegen Omroep Gelderland.
 • Geen strengere maatregelen, wel betere communicatie bij Arnhemse bouwprojecten

  13 juli 2020
  ARNHEM - Voor trillingen, werktijden en geluid komen geen strengere normen rondom Arnhemse bouwprojecten. Dat laat het college weten in een brief aan de gemeenteraad naar aanleiding van de overlast rondom de 'Arnhemse bouwput' aan de B.P. van Verschuerstraat. Landelijke normen blijven gelden en er zou geen juridische basis zijn daar in bepaalde gevallen vanaf te wijken. Wel moet de communicatie beter, ziet wethouder Cathelijne Bouwkamp.
 • Nieuw gemeentehuis Overbetuwe geopend, maar niet iedereen viert feest

  13 juli 2020
  ELST - Het nieuwe gemeentehuis van Overbetuwe is maandag geopend, maar een feestelijke onthulling zat er vanwege corona niet in. Hoewel ambtenaren staan te popelen om er een kijkje te nemen, moeten veel van hen het voor nu doen met een digitale rondleiding.
 • Arnhem wil geen huurverhogingen meer

  13 juli 2020
  ARNHEM - De huren in Arnhem worden niet meer verhoogd, als het aan de lokale politiek ligt. De wethouder moet in gesprek met verhuurders om daar afspraken over te maken, besloot de gemeenteraad.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend