Logo De Belofte

LICHTENVOORDE - De bewoners van zorgcentrum Antoniushove in Lichtenvoorde verhuizen naar tijdelijke woningen bij de Kievitstraat en de Buizerd in de wijk Flierbeek in Lichtenvoorde. Careaz gaat het huidige gebouw slopen en een nieuw verzorgingshuis bouwen.

door Domien Esselink 

De gemeente verhuurt de grond voor de tijdelijke woonunits aan Careaz en er kunnen negentig bewoners gehuisvest worden. Careaz wil dicht bij de vertrouwde omgeving blijven en mantelzorgers niet opzadelen met extra reistijd. Bovendien blijven de vrijwilligers daardoor ook binnen boord.

Zes jaar woonunits

De tijdelijke woonunits worden voor zes jaar geplaatst om de investering te kunnen verantwoorden. De eerste vier jaar is de huisvesting in gebruik. Eerst twee jaar door de bewoners van Antoniushove, die daarna weer terug gaan naar de nieuwe Antoniushove.

Vervolgens maakt zorginstelling Azora uit Terborg twee jaar gebruik van de woningen met twee bouwlagen in de nieuwbouwwijk Flierbeek, gelegen aan de 'Varsseveldse kant' van Lichtenvoorde, dicht bij de N18. Tachtig bewoners van 'De Bettekamp' uit Varsseveld verhuizen dan tijdelijk naar Lichtenvoorde.

Zorggerelateerd

Voor de laatste periode van twee jaar is nog geen invulling gevonden. Voorwaarde is dat het hulpbehoevende ouderen betreft en dus zorggerelateerd is. De nieuwe, tijdelijke bewoners van de gemeente Oost-Gelre kunnen namelijk een beroep doen op Wmo-voorzieningen, zoals de regiotaxi.

De tijdelijke woningen komen op een perceel aan de Kievitsstraat en de Buizerd waar in de toekomst woningbouw is gepland. Er wonen aan de rand van de beoogde locatie al mensen en hun uitzicht op het buitengebied zal belemmerd worden door de tijdelijke units. Careaz houdt samen met de gemeente op donderdag 4 juli een bijeenkomst voor de direct omwonenden.   

Live nieuws

 • Raad Berkelland stoft 'oude' bouwplannen weer af

  17 september 2019
  BORCULO - Bouwplannen in de gemeente Berkelland die de afgelopen jaren vanwege de krimp geschrapt waren, worden weer uit de bureaula getrokken en afgestoft. De gemeenteraad wil dat als er vraag is naar het bouwen van woningen in de gemeente dat dan ook moet kunnen. Een motie, ingediend door D66, werd dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering overgenomen door het college.
 • Mads en Pepijn zetten onrust over hun schoolplein op politieke agenda

  17 september 2019
  ROZENDAAL - Er moeten meer groene speelmogelijkheden komen voor het schoolplein van de Rozendaalse Dorpsschool. Die vurige oproep deden Mads en Pepijn uit groep zes tijdens de raadsvergadering. En met succes. Coalitiepartij Rosendael ’74 laat weten 'de handschoen op te pakken'. Het 'intimiderende gedrag' van buurtbewoners noemt de partij 'onacceptabel'.
 • Eind in zicht: nieuw gemeentehuis Overbetuwe bereikt hoogste punt

  17 september 2019
  ELST - Het hoogste punt van het nieuwe Overbetuwse gemeentehuis is bereikt: de constructie van het pand in Elst staat. De verwachting is dat burgers medio 2020 hun paspoorten en trouwaktes als vanouds kunnen ophalen nadat het is afgebouwd.
 • Wijchen wijzigt centrumplan na felle kritiek, maar nog lang niet iedereen is tevreden

  17 september 2019
  WIJCHEN - Plannen om het centrum van Wijchen 'mooier te maken', zijn door de gemeente aangepast nadat er ruim 650 kritische burgers in opstand kwamen tegen de ideeën. Nu ligt er een alternatief plan, maar dat is voor lang niet iedereen genoeg om de strijdbijl te begraven.
 • Gemeente Nijkerk trekt 20.000 euro uit voor zes camperplaatsen

  17 september 2019
  NIJKERK - Voor 6 euro per nacht kunnen kampeerders met een caravan straks in Nijkerk staat. De gemeente trekt 20.000 euro uit om zes camperplaatsen aan te leggen met basisvoorzieningen als stroom en water. De gemeente hoopt daarmee meer toeristen te trekken. De huidige camperplaatsen hebben die voorzieningen niet.
 • Gemeenten moeten verordening aanpassen vanwege ambtsgebed

  17 september 2019
  ELBURG - Verschillende Gelderse gemeenten moeten hun algemene organisatieverordening aanpassen. Minister Ollongren heeft een brief naar alle gemeenten gestuurd, waaruit blijkt dat in die verordening duidelijk vermeld moet worden dat raadsleden niet verplicht aanwezig hoeven te zijn bij een eventueel ambtsgebed.
 • D66 Nijmegen maakt zich zorgen om toename daklozen

  16 september 2019
  NIJMEGEN - Hoeveel daklozen zijn er eigenlijk in Nijmegen? En is er in de stad ook een flinke toename, zoals het landelijke beeld laat zien? En hoe komt dat dan? Dat zijn vragen waarop D66 antwoorden wil van het college van burgemeester en wethouders. De partij maakt zich zorgen.
 • Burgemeesters luiden noodklok: criminelen aan de winnende hand

  16 september 2019
  NIJMEGEN - Door een gebrek aan politiemensen en geld dreigt de onderwereld steeds meer vervlochten te raken met de bovenwereld. Twaalf burgemeesters, waaronder Hubert Bruls van Nijmegen, doen in een brief een dringend beroep op de Tweede Kamer om de oprukkende criminaliteit gezamenlijk een halt toe te roepen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie