Logo De Belofte

LICHTENVOORDE - De bewoners van zorgcentrum Antoniushove in Lichtenvoorde verhuizen naar tijdelijke woningen bij de Kievitstraat en de Buizerd in de wijk Flierbeek in Lichtenvoorde. Careaz gaat het huidige gebouw slopen en een nieuw verzorgingshuis bouwen.

door Domien Esselink 

De gemeente verhuurt de grond voor de tijdelijke woonunits aan Careaz en er kunnen negentig bewoners gehuisvest worden. Careaz wil dicht bij de vertrouwde omgeving blijven en mantelzorgers niet opzadelen met extra reistijd. Bovendien blijven de vrijwilligers daardoor ook binnen boord.

Zes jaar woonunits

De tijdelijke woonunits worden voor zes jaar geplaatst om de investering te kunnen verantwoorden. De eerste vier jaar is de huisvesting in gebruik. Eerst twee jaar door de bewoners van Antoniushove, die daarna weer terug gaan naar de nieuwe Antoniushove.

Vervolgens maakt zorginstelling Azora uit Terborg twee jaar gebruik van de woningen met twee bouwlagen in de nieuwbouwwijk Flierbeek, gelegen aan de 'Varsseveldse kant' van Lichtenvoorde, dicht bij de N18. Tachtig bewoners van 'De Bettekamp' uit Varsseveld verhuizen dan tijdelijk naar Lichtenvoorde.

Zorggerelateerd

Voor de laatste periode van twee jaar is nog geen invulling gevonden. Voorwaarde is dat het hulpbehoevende ouderen betreft en dus zorggerelateerd is. De nieuwe, tijdelijke bewoners van de gemeente Oost-Gelre kunnen namelijk een beroep doen op Wmo-voorzieningen, zoals de regiotaxi.

De tijdelijke woningen komen op een perceel aan de Kievitsstraat en de Buizerd waar in de toekomst woningbouw is gepland. Er wonen aan de rand van de beoogde locatie al mensen en hun uitzicht op het buitengebied zal belemmerd worden door de tijdelijke units. Careaz houdt samen met de gemeente op donderdag 4 juli een bijeenkomst voor de direct omwonenden.   

Live nieuws

 • Duizend woningen in groen gebied, inwoners gruwelen ervan

  20 februari 2020
  MALDEN - Woningbouw zorgt voor ophef in Malden. Plannen om tot duizend woningen te realiseren zijn onderwerp van besluitvorming tijdens de raadsvergadering, donderdagavond. Veel inwoners maken zich grote zorgen dat de bouwdrift ten koste gaat van een groen gebied ten zuiden van Malden.
 • Arnhem gaat ondernemers met schulden beter helpen

  19 februari 2020
  ARNHEM - De gemeente Arnhem wil ondernemers met schulden beter helpen. Het ondersteuningspunt dat er nu is, werkt niet goed genoeg. Er komt daarom een nieuw ondernemersloket en gratis financiële hulp voor kleine zelfstandigen. Het gaat vooralsnog om een proef waar ongeveer 175 ondernemers in mee gaan doen.
 • Overbetuwe start onderzoek naar gastarbeiders: ‘Nederland is geen luilekkerland voor ze’

  19 februari 2020
  ELST - Overbetuwe start volgende maand een onderzoek naar de hoeveelheid gastarbeiders in de regio. Daarmee controleert ze ook hoe afhankelijk lokale bedrijven zijn van hun werk. Naar aanleiding van de resultaten moet er nieuw beleid worden gemaakt voor de huisvesting van deze werkers.
 • Arnhemse kunstgrasvelden voldoen niet aan milieuregels

  19 februari 2020
  ARNHEM - Verschillende Arnhemse kunstgrasvelden voldoen niet aan de regels. Korrels die tussen het gras worden gestrooid komen buiten de velden terecht en kunnen daar milieuschade veroorzaken. Om dat op te lossen is voor 348.500 euro aan maatregelen nodig, laat verantwoordelijk wethouder Jan van Dellen weten.
 • Nieuwe financiële tegenspoed dreigt voor Rheden

  19 februari 2020
  DE STEEG - De tekorten op de lopende begroting lopen nu al op in Rheden. Hoeveel precies, kan de gemeente nog niet zeggen. Toch kondigt het college per direct nieuwe maatregelen aan.
 • Europees geld moet 300 Arnhemse huishoudens helpen te verduurzamen

  19 februari 2020
  ARNHEM - Arnhem wil 300 huishoudens die in 'energiearmoede' leven helpen. Daarvoor is een aanvraag gedaan voor twee projecten bij de Europese Unie (EU). Als deze worden goedgekeurd ontvangt de gemeente 595.000 subsidie van de EU. Zelf zal de Rijnstad 305.000 moeten bijdragen en er wordt 30.000 euro van de provincie verwacht.
 • Veel weerstand tegen strenge afvalcontroles

  18 februari 2020
  GELDERMALSEN - Met een nieuw systeem voor gescheiden inzameling heeft Avri ook extra handhavers aangenomen. Ze controleren of afval wel op de juiste manier wordt weggegooid. Bij overtredingen volgt een boete van 104 euro. Het beleid leidt tot woede bij veel inwoners.
 • Bomenbond wil biomassaketels voorkomen, maar gemeente heeft geen mogelijkheden

  18 februari 2020
  ARNHEM - De Arnhemse Bomenbond wil dat de gemeente voorkomt dat er twee biomassaketels worden geplaatst op landgoed Klingelbeek. Maar volgens wethouder Cathelijne Bouwkamp heeft het gesprek waar de actiegroep om vraagt al plaatsgevonden. En daarmee houden de juridische mogelijkheden op, zegt zij.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie