Logo De Belofte

OOSTERBEEK - Renkum heeft een nieuw bestuur voor zijn huurdersvereniging. Ruim een jaar geleden zegde Vivare het vertrouwen in het toenmalige bestuur op. Maandagavond werd onder toeziend oog van ruim honderd huurders, directeur Eric Angenent en wethouder Jasper Verstand een nieuwe vertegenwoordiging gekozen.

door Huibert Veth

Alle huurders werden uitgenodigd op het gemeentehuis van Renkum om met de aanwezigen in gesprek te gaan en te stemmen over een nieuw te vormen bestuur. Wethouder Verstand opende de avond. Er werden negen nieuwe bestuursleden gekozen, deze kregen unanieme steun. Verstand: 'We zijn als gemeente blij met deze nieuwe huurdersvereniging waarin huurders uit de verschillende dorpen goed vertegenwoordigd zijn.'

'Avond bol van kritiek'

'Er gebeurt veel op de woningmarkt en in de leefomgeving', zegt Jos van der Schot namens de initiatiefnemers. 'Als de huurders geen stem krijgen in die ontwikkelingen zullen zij de rekening betalen.' Volgens het kersverse bestuurslid Arthur van Hees stond de avond bol van kritiek op de woningcorporatie. 'Wel verliep de avond in redelijke harmonie.'

Er werd onder meer gesproken over verouderde woningen, lange wachttijden voor starters, achterstallig onderhoud, slechte bereikbaarheid en een gebrek aan service. Volgens Van Hees overtuigde de reactie van corporatiedirecteur Eric Angenent op de 'vaak felle aanvallen' de aanwezigen niet.

'Toont betrokkenheid'

Angenent vond het mede door de hoge opkomst een goede avond. Hij laat weten dat hij de kritische vragen ervaart als een positief teken. 'Het toont betrokkenheid.' Hij ziet de samenwerking met de nieuwe huurdersvereniging met vertrouwen tegemoet. 'Kritiek krijgen schuwen we daarbij niet. We gaan juist heel graag in gesprek over zaken die niet goed gaan, zodat we kunnen verbeteren.' Het signaal dat de bereikbaarheid en zichtbaarheid in de wijk beter moet neemt hij serieus.

Het bestuur van de vorige huurdersvereniging hield zich volgens Vivare herhaaldelijk niet aan de gemaakte afspraken. Ook was niet duidelijk op welke wijze zij contact met haar leden onderhield en hoe zij tot het bestuur waren toegetreden. Dit waren destijds redenen voor de woningcorporatie om de samenwerking te be├źindigen.

Live nieuws

 • Arnhemse bomen gekapt, vooruitlopend op raadsbesluit

  06 december 2019
  ARNHEM - Aan de Arnhemse Leidenweg moeten 71 levensloopbestendige woningen komen. Daarover spreekt de gemeenteraad volgende week voor het eerst. Maar nu blijken de bomen in dat gebied deze week al te zijn gekapt. 'Wel erg voortvarend', geeft de gemeente toe.
 • Harderwijk zet in op multifunctioneel en duurzaam nieuw zwembad

  06 december 2019
  HARDERWIJK - Plannen voor het nieuwe zwembad in De Sypel in Harderwijk worden steeds concreter. Er komt een groot zwembad van 22 bij 10 meter, een wedstrijdbad, een recreatief deel en dat alles binnen een sportcomplex dat straks verduurzaamd moet zijn. Het bad zelf moet energieneutraal worden.
 • Topvoetballers veilen gesigneerde shirts voor aardbeving Molukken

  06 december 2019
  ELST - Molukse topspelers van De Graafschap, Vitesse, NEC en Ajax doneren allemaal een gesigneerd clubshirt voor een veiling in Overbetuwe om geld op te halen voor de aardbeving die Ambon trof. Het initiatief om geld op te halen voor slachtoffers komt vanuit de gemeenteraad, in samenwerking met de lokale Molukse gemeenschap.
 • Partijen willen uitleg over verkoop Arnhemse huurwoningen

  05 december 2019
  ARNHEM - Is het verstandig om de 180 huurwoningen aan de Arnhemse Braamberg en Schuttersberg in handen te laten vallen van een private investeerder? Zijn de voorwaarden voor deze partij niet iets te gunstig? En had de gemeente de huizen niet beter zelf kunnen kopen?
 • Minder parkeerplekken in Arnhem, het is een serieus idee

  05 december 2019
  ARNHEM - Het aantal parkeerplekken in Arnhemse wijken kan misschien wel omlaag, vindt het college. Niet alleen omdat die ruimte er is vanwege minder autogebruik. Ook moet op die manier de parkeerdruk worden opgevoerd wat mensen uit hun auto zou dwingen, liet wethouder Cathelijne Bouwkamp woensdagavond weten.
 • Schoolbestuurder noemt situatie basisschool Hogenkamp in Doetinchem perspectiefloos

  05 december 2019
  DOETINCHEM - Petra Krajenbrink, voorzitter van scholengroep IJsselgraaf, noemt de situatie waarin basisschool Hogenkamp in Doetinchem zit perspectiefloos. Ondanks een groeiend leerlingenaantal mag de basisschool van de gemeente niet uitbreiden op de huidige locatie en is een structurele oplossing ook niet in zicht.
 • Druten is drukte op N322 beu en wil maatregelen

  04 december 2019
  PUIFLIJK - Fatale ongelukken, lange files en studenten die te laat op school komen: de N322 tussen Druten en knooppunt Ewijk wordt steeds drukker. Daarom klinkt in de gemeenteraad de roep om snelle maatregelen. De provincie Gelderland geeft aan op zoek te zijn naar een oplossing.
 • Arnhemse huurwoningen verkocht: 'Een gouden deal voor de investeerder'

  04 december 2019
  ARNHEM - De 180 huurwoningen aan de Arnhemse Braamberg en Schuttersberg worden van de hand gedaan aan een private investeerder. Die moet de woningen opknappen en verduurzamen. Daarvoor krijgt hij 18 miljoen euro van de gemeente. Vervolgens mag een deel worden verkocht. Maar sociale huur blijft sociale huur, is de afspraak.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie