Logo De Belofte

OOSTERWOLDE - Het waren maandag en dinsdag spannende avonden voor veel inwoners uit Oosterwolde. Het bewonersinitiatief Hart van Oosterwolde was namelijk het belangrijkste agendapunt tijdens de algemene ledenvergaderingen van voetbalvereniging VSCO en dorpshuis De Heerdt. De spanning was om te snijden, maar de uitkomst is positief: Beide ledenvergaderingen stemden namelijk vóór het plan. De volgende stap is nu het afronden van het plan en dat vervolgens ter beoordeling aanbieden bij de gemeente.

In het kort houdt het plan in dat er een multifunctioneel centrum, diverse appartementen, een openbare ruimte en parkeerplaats komen op sportpark De Heughte. Dit nieuwe hart wordt ontsloten vanaf de Zwarteweg. Op de locatie waar nu dorpshuis De Heerdt staat worden woningen gebouwd.

Aan de leden van VSCO lag afgelopen maandag de vraag voor of zij hun medewerking willen verlenen aan het plan, waarbij het derde speelveld gebruikt wordt voor de realisatie. Het opofferen van dit veld wordt gecompenseerd met de wijziging van een natuur speelveld in hybridegras. In een overvolle kantine  waren de voorstanders in de meerderheid, met een verschil van meer dan 30 stemmen.

De dag erna waren de leden van dorpshuis De Heerdt aan de beurt om over het voorstel te besluiten. De financiële situatie van De Heerdt is al jaren niet goed. Voor de gebruikers van De Heerdt is de keuze een behoorlijk ingrijpende. Als het plan Hart van Oosterwolde doorgaat zullen zij naar een nieuwe locatie verhuizen. Aan het eind van de avond stemde een ruime meerderheid van de ledenvergadering in met het voorstel.

De initiatiefgroep is  zeer blij met de uitkomst van de ledenvergaderingen en ziet zich gesteund door alle voorstemmers om verder te gaan met het plan. Nu zowel VSCO als De Heerdt hebben ingestemd wordt het plan ingediend bij de gemeente Oldebroek. De gemeenteraad van Oldebroek nam  in het najaar van 2017 al een positief principe besluit, waarbij zij twee miljoen euro reserveerden voor het plan. Waarschijnlijk zal de raad in het eerste kwartaal van 2019 een definitief besluit nemen over doorgang van het plan. De leden van de initiatiefgroep blijven in gesprek met alle betrokken partijen voor de verdere ontwikkeling van het plan.

 

Door: Mediapartner Locourant

Live nieuws

 • 'Afschuwelijk' raadsgesprek over spreiden Arnhemse zorgvoorzieningen

  19 september 2019
  ARNHEM - Spreiding van zorgvoorzieningen is goed, maar goede communicatie met de buurt is belangrijker. Dat zeggen experts in gesprek met de Arnhemse gemeenteraad. Toch was vooral de manier waarop zij ondervraagd werden onderwerp van gesprek. 'Om je dood te schamen.'
 • 'Met seksuele voorlichting wacht je ook niet', aanpak radicalisering moet al op school beginnen

  19 september 2019
  ARNHEM - De invloed van social media heeft het klimaat rondom radicalisering veranderd. Scholen moeten meer steun voelen vanuit de politiek en radicaliseringsvoorlichting moet al op de basisschool worden gegeven. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit Utrecht.
 • Tiel krijgt vlindertuin in het cultuurkwartier

  19 september 2019
  TIEL - Het openbare groen tussen cultuurcentrum Zinder en de Koninginnestraat in Tiel wordt ingericht als vlinder- en belevingstuin. Daar heeft de gemeenteraad mee ingestemd. De bloemrijke tuin is een initiatief vanuit GroenLinks, ondersteund door diverse clubs en mensen in de omgeving.
 • Tijdelijke camera voor 'ernstige overlast' in centrum Tiel

  19 september 2019
  TIEL - Om overlast in het centrum van Tiel terug te dringen, wordt een mobiele camera geplaatst op de hoek van de Kerkstraat en de Vleesstraat. Een groot aantal inwoners ervaart hier volgens de gemeente overlast van jongeren.
 • Omstreden vuilnisberg in Druten wordt eindelijk afgegraven

  19 september 2019
  DRUTEN - De vervuilde berg in de Drutense nieuwbouwwijk Tichellande wordt afgegraven. Omwonenden kunnen dan eindelijk genieten van het uitzicht waar zij al die tijd voor hebben gestreden. Wijkbewoners verzamelden ruim vijfhonderd handtekeningen om de ‘doorn in het oog’ te zien verdwijnen.
 • Extra parkeerplaatsen bij Juniorcollege Nunspeet

  19 september 2019
  NUNSPEET - Er komen extra parkeerplaatsen bij het Juniorcollege in de vrijkomende locatie Albert Neuhuyslaan 53 (voormalige locatie de Arend). Voor de inrichting van de tijdelijke voorziening is een krediet nodig van 25.000 euro. Het college is hiermee akkoord.
 • Zutphen moet kosten voor opruimen scheepswrakken zelf ophoesten

  18 september 2019
  ZUTPHEN - Zeker een ton kostte het opruimen van twee wrakken in de Marshaven in de gemeente Zutphen in 2017. Een poging om de rekening bij de eigenaar van de schepen neer te leggen, is mislukt.
 • Raad Berkelland stoft 'oude' bouwplannen weer af

  17 september 2019
  BORCULO - Bouwplannen in de gemeente Berkelland die de afgelopen jaren vanwege de krimp geschrapt waren, worden weer uit de bureaula getrokken en afgestoft. De gemeenteraad wil dat als er vraag is naar het bouwen van woningen in de gemeente dat dan ook moet kunnen. Een motie, ingediend door D66, werd dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering overgenomen door het college.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie