Logo De Belofte

BRAAMT - De PvdA in Montferland nam donderdag 1 maart afscheid van drie raadsleden; Diana B├╝ttner, Sandra Braam en Herman Jansen. Zij hebben aangegeven niet terug te keren na de verkiezingen

De drie lokale ex-politici hebben jarenlang opgetreden als vertegenwoordigers van de PvdA. Zij blikken terug op de raadsperiode en vertellen hun persoonlijke ervaringen.

Diana Büttner - begon in 1998

‘Werk was en is voor de PvdA een belangrijk speerpunt. Op de arbeidsmarkt zijn nog teveel mensen die werk nodig hebben om zelfstandig in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Bewoners in onze gemeente hebben behoefte aan werk waarmee zij zich kunnen voorzien van een inkomen met zekerheid op lange termijn.

Hoe krijgt iedereen eerlijke kansen op de arbeidsmarkt? Ik vind dat mensen die in de WW of Bijstand zitten actief geholpen moeten worden om die uitkering te kunnen verlaten en om duurzaam werk te vinden. Dat kan bijvoorbeeld in de groeiende maak- en dienstverlenende sector zodat ook lager geschoolde inwoners ook aan het werk komen.’

Sandra Braam - begon in 2014

‘Toen ik raadslid werd, had ik een aantal duidelijke doelen voor ogen waaronder een verbetering van dienstverlening aan inwoners. Een bestuur dat er voor de inwoners is. In een aantal gevallen heb ik, samen met collega's, zaken kunnen keren. Ik denk dan bijvoorbeeld aan het verbeteren van huishoudelijke hulp na verloren rechtszaken en het Gat van Roelofs waar uiteindelijk de voltallige raad het bestemmingsplan van afwees.

Mijn vertrek is een bewuste keuze. Ik wens de  nieuwe gemeenteraad veel succes toe.’

Herman Jansen - begon in 2010

‘Andere tijden! Afgelopen acht jaar ben ik met veel plezier raadslid geweest. Helaas hebben we veel tijd moeten besteden aan het zoeken van mogelijkheden om minder geld uit te geven, want door de economische crises werd de financiële situatie van de gemeente een stuk slechter.

De laatste vier jaar kreeg de gemeente er van Den Haag ook een aantal taken bij met onvoldoende geld om deze uit te voeren. Daardoor konden wij voor mijn gevoel niet genoeg doen voor de mensen die een extra steuntje in de rug nodig hadden. Gelukkig wordt de financiële situatie nu weer wat beter. De raadsleden die ons opvolgen, hebben weer meer mogelijkheden om de mensen die dat nodig hebben extra te ondersteunen. We wensen hen daarbij veel wijsheid!'

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Montferland

 • Miljoenen tekort in jeugdzorg, maar provincie stelt groot onderzoek uit

  29 januari 2019
  ARNHEM - De zorgen van gemeenten over de grote tekorten in de jeugdzorg worden met de dag groter. Toch stelt de provincie Gelderland, die financieel toezicht moet houden, het onderzoek naar de tekorten uit.
 • Albert Heijn niet naar nieuwe plek in Didam

  08 januari 2019
  DIDAM - De Albert Heijn in Didam mag de vestiging niet verplaatsen naar een nieuwe plek in het centrum. Eigenaar Ton ten Have had een kort geding aangespannen tegen de gemeente Montferland om alsnog in het nieuwe centrumplan te worden opgenomen, maar verloor deze.
 • Lokaal: welke beloftes doet Montferland?

  04 juni 2018
  DIDAM - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over lokale issues.
 • Zorg: welke beloftes doet Montferland?

  04 juni 2018
  DIDAM - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over zorg.
 • Wonen: welke beloftes doet Montferland?

  04 juni 2018
  DIDAM - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over wonen.

Overig verkiezingsnieuws

 • Raad Doetinchem akkoord met bijdrage gevel schouwburg Amphion

  19 juli 2019
  DOETINCHEM - De gemeenteraad van Doetinchem stelt 2,3 miljoen euro beschikbaar voor het herstel van de gevel van Schouwburg Amphion. Het theater kan het bedrag voor de herstelwerkzaamheden zelf niet ophoesten.
 • Concurrenten zwembad Culemborg slijpen de messen

  19 juli 2019
  CULEMBORG - Twee concurrenten van het bedrijf dat de exploitatie van het noodlijdende zwembad De Waterlinie in Culemborg mag verzorgen, overwegen nu een gang naar de rechter. Die concurrenten, Sportfondsen Nederland en zwembadexploitant Laco, voelen zich gepasseerd in de aanbesteding van het bad.
 • Afvalstoffenheffing Ede 'tussen de 8 en de 10 euro' omhoog

  19 juli 2019
  EDE - De afvalstoffenheffing in Ede gaat omhoog. 'Tussen de 8 en de 10 euro, in die orde van grootte zal het zijn', zegt wethouder Lex Hoefsloot (GroenLinks). De verhoging wordt waarschijnlijk in 2021 doorgevoerd.
 • Regiodeal Foodvalley is rond, 73 miljoen euro naar voedsel en landbouw

  19 juli 2019
  EDE - De regiodeal Foodvalley is rond. De gemeenteraad van Ede heeft donderdagavond als laatste partij een akkoord op de plannen gegeven. Daarmee is de kapitaalinjectie van ruim 73 miljoen euro beslist.
 • Komen de Landmachtdagen naar Ede?

  19 juli 2019
  EDE - De Landmachtdagen moeten naar Ede. Dat wil de gemeente, blijkt donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Ede had in het verleden meerdere kazernes en herbergde vele militairen. Die tijd is voorbij. Toch vindt de gemeente zich een uitstekende kandidaat voor de Landmachtdagen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend