Logo De Belofte

Oost Gelre

Aantal inwoners

29.500

Beloften

Gemeente statistieken

LICHTENVOORDE - Lichtenvoorde krijgt acht camperplaatsen op het parkeerterrein van zwembad 't Meekenesch. Momenteel worden de plekken, die eind maart gereed moeten zijn, aangelegd. 'We willen zo een ander type toerist bedienen', zegt wethouder Marieke Frank van Oost Gelre. 'Er zijn ook mensen met een camper die niet op een camping willen staan.'

GROENLO - Hij maakte meerdere malen excuses en gaf antwoord op alle vragen, maar desondanks liet Chrit van Ewijk, voorzitter van ziekenhuisbestuur Santiz, een bomvolle zaal in sociaal cultureel centrum De Mattelier in Groenlo woensdagavond met een onbestemd gevoel achter.

LICHTENVOORDE - De afgeronde pilot Klimaat Klaor in Oost Gelre moet het effect van een sneeuwbal krijgen. Aangezwengeld door een promotiefilmpje met klimaatdoelen van een boer, een ondernemer, een basisschool en een crossclub. 'We willen het uitrollen naar andere gebieden', zegt Peter Schrijver van het Waterschap Rijn en IJssel.

LICHTENVOORDE - Oost Gelre moet opnieuw kijken naar de mogelijkheden voor bedrijfsverplaatsing van leerverwerker Vitelco in Lichtenvoorde. Dat vindt de de hele gemeenteraad van Oost Gelre. Buurtbewoners ervaren regelmatig geuroverlast van het bedrijf en daarom vraagt de raad om concrete handhaving bij situaties van overlast.

LICHTENVOORDE - Een bedrijfsverplaatsing van Vitelco Leather in Lichtenvoorde, voormalig Rompa Tanneries, is vanwege de te hoge kosten op niets uitgelopen. Maar de geuroverlast voor de buurt blijft. 'We zitten in een spagaat', zegt wethouder Bart Porskamp van Oost Gelre, die dinsdagavond tijdens de raadsvergadering wordt geconfronteerd met een motie van OOG.

GROENLO - Een hoekwoning aan de Kleermaker in Groenlo is de achtste woning in twee jaar die is verzegeld als gevolg van een hennepkwekerij in het huis. In Lichtenvoorde zijn twee jonge drugsdealers opgepakt. Oost Gelre zit bovenop de drugshandel. 'We doen goed mee', zegt burgemeester Annette Bronsvoort.

GROENLO - Sportpark Het Wilgenpark in Groenlo, de thuishaven van voetbalvereniging Grolse Boys, wordt een grote visvijver die de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) wil gebruiken voor wedstrijden. In de gracht in Groenlo wordt dan alleen nog recreatief gevist.

LICHTENVOORDE - Oost Gelre gaat de komende winterperiode gedwongen over tot de kap van 269 bomen. Uit een inspectie blijkt dat de bomen dood zijn of in zeer slechte staat verkeren.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend