Logo De Belofte

Oost Gelre

Aantal inwoners

29.500

Beloften

Gemeente statistieken

LICHTENVOORDE - Oost Gelre en Rompa Tanneries gaan alsnog in gesprek over het beteugelen van de geuroverlast van de leerlooierij in Lichtenvoorde. Dat is de uitkomst van de zaak bij Raad van State in Den Haag, waar Rompa bezwaar maakte tegen een dwangsom door de gemeente.

LICHTENVOORDE - Oost Gelre ziet de groei van bedrijventerrein Lindebrook in Lichtenvoorde halt houden en wil daarom op het braakliggende gedeelte aan de Lievelderweg woningbouw toestaan.

LICHTENVOORDE - Verwarde mensen in de Achterhoek en op de Veluwe worden niet langer door de ambulancedienst vervoerd, maar in een 'gewone' auto en onder begeleiding van een verpleegkundige.

LICHTENVOORDE - Leerlooierij Rompa Tanneries in Lichtenvoorde gaat donderdag bij de Raad van State (RvS) in Den Haag het juridisch gevecht aan met Oost Gelre. De gemeente verwijderde 1 maart bij Rompa de gevaarlijke stof H330 en stelde het bedrijf een dwang in het vooruitzicht.

GROENLO - Burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre heeft een woning aan de Van Ostadestraat in Groenlo voor drie maanden gesloten. In de woning zijn vorige week donderdag bij een politie-inval enkele kilo's gedroogde henneptoppen aangetroffen.

LICHTENVOORDE - De laatste openbare basisschool in Lichtenvoorde, Het Hof, sluit de deuren. Het aantal leerlingen is drastisch gedaald waardoor ouders hun kinderen van school halen of niet meer aanmelden.

LICHTENVOORDE - De gemeente Oost Gelre heeft ingegrepen bij leerlooierij Rompa in Lichtenvoorde, waar de gevaarlijke stof H330 in veel te grote hoeveelheden werd aangetroffen. De stof is verwijderd omdat volgens wethouder Bart Porskamp bij een brand voor de buurtbewoners een 'levensbedreigende situatie' zou kunnen ontstaan.

LICHTENVOORDE - Een nieuw plein voor evenementen in het centrum van Lichtenvoorde, dat ook extra parkeerruimte biedt. Dat is het plan voor de omgeving van de Bonifatiushof en de Nieuwmarkt.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend