Logo De Belofte

Oost Gelre

Aantal inwoners

29.500

Beloften

Gemeente statistieken

LICHTENVOORDE - Oost Gelre mag zich een dementievriendelijke gemeente noemen. De gemeente ontving het certificaat omdat zij zich actief inzetten voor de aanpak van dementie.

BORCULO - Steeds meer mensen reageren op huurwoningen in Berkelland, Bronckhorst en Oost Gelre. Woningcorporatie ProWonen, dat huizen in de Achterhoek in beheer heeft, gaat daarom onderzoeken of er nog wel voldoende woningen beschikbaar zijn.

GROENLO - De verkeersregelaar die aan het eind van de middag op de onoverzichtelijke kruising bij de Rabobank op de Oude Winterswijkseweg in Groenlo staat is wel degelijk gecertificeerd, zegt een woordvoerder van de gemeente Oost Gelre. 'Hij is beperkt in zijn bevoegdheden maar mag wel het verkeer regelen als het druk is.'

LICHTENVOORDE - De rij parkeerplaatsen voor zijn slagerij in de Rapenburgsestraat in Lichtenvoorde, in de blauwe zone, is de hele dag gevuld. Maar niet met klanten, betoogt een getergde slager Martin Schuurman. Integendeel: 'De hele dag staan er dezelfde auto's.'

GROENLO - De verkeersregelaar die elke namiddag het verkeer regelt op de kruising bij de Rabobank aan de Oude Winterswijkseweg in Groenlo, staat daar onbevoegd. Het college van Oost Gelre, verantwoordelijk voor de maatregel, is daarvan op de hoogte.

LICHTENVOORDE - De gemeente Oost Gelre en leerlooierij Rompa praten 'oplossingsgericht' over de aanpak van geuroverlast en de opslag van giftige stoffen bij het bedrijf, dat ligt aan de rand van het centrum in Lichtenvoorde.

LICHTENVOORDE - De St. Jozefschool en Pastoor van Arsschool in Lichtenvoorde nemen alvast een voorschot op hun gezamenlijke intrek in het nieuwe IEKC-gebouw, dat nog geplaatst moet worden. De basisscholen fuseren per 1 augustus van dit jaar.

GROENLO - Zeker tot de zomer zal één verkeersregelaar elke middag op de veelbesproken kruising van de Oude Winterswijkseweg in Groenlo staan, bij de Rabobank. De kruising is druk en krap, en dus is de maatregel nodig om het daar veilig te houden.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend