Logo De Belofte

Oost Gelre

Aantal inwoners

29.500

Beloften

Gemeente statistieken

LICHTENVOORDE - De sluiting van de arrestantencellen in onder meer Doetinchem gaat in de Achterhoek wel degelijk ten koste van de inzet van de lokale politie op straat. Dat verklaarde burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre dinsdagavond tijdens een digitale commissievergadering.

LICHTENVOORDE - Twaalf huurwoningen, acht seniorenwoningen en vijf koopwoningen die betaalbaar zijn voor jongeren, jonge stellen en senioren. De gemeenteraad van Oost Gelre heeft dinsdagavond een sociaal gezicht getoond met een fors krediet voor het woningbouwplan Hof aan de Dijkstraat.

LICHTENVOORDE - Burgemeester Annette Bronsvoort is deze woensdag officieel beëdigd voor haar tweede termijn als burgemeester van Oost Gelre. Commissaris van de Koning John Berends nam haar als gevolg van de coronacrisis in een kleine, besloten bijeenkomst de eed af.

VRAGENDER - De cocaïnewasserij die eind vorige maand werd ontdekt in Vragender (gemeente Oost Gelre), zat in een afgetimmerd deel achterin een varkensschuur van een boerderij aan de Oude Winterswijkseweg. Het was ook ingericht als woonruimte.

LICHTENVOORDE - Ambtenaren van de gemeente Oost Gelre worden op cursus gestuurd om vriendelijker met vragen van burgers om te gaan. 'Het gaat om houding en gedrag', zegt wethouder Karel Bonsen.

LICHTENVOORDE - Een fietstunnel en afsluiting van de kruising bij de Zieuwentseweg, en een nieuwe kruising bij de Richterslaan op de N18 bij Lichtenvoorde. Het plan voor een betere doorstroming op de Twenteroute is eindelijk klaar.

LICHTENVOORDE - De zes mozaïeken uit de muur van de fietsenstalling van de gesloopte Ludgerusschool in Lichtenvoorde, krijgen een plek in het fietsenhok bij het nieuw te bouwen Integraal Educatief Kind Centrum.

GROENLO - De aankoop van voormalig cultureel centrum De Bron in Groenlo voor 515.000 euro splijt de gemeenteraad in Oost Gelre. 'Dat is een verlies van 165.000 euro', zo schamperde raadslid René Hoijtink van Onafhankelijken Oost Gelre (OOG).

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend