Logo De Belofte

Oost Gelre

Aantal inwoners

29.500

Beloften

Gemeente statistieken

GROENLO - Ondanks een massaal protest heeft de gemeenteraad van Oost Gelre dinsdagavond groen licht gegeven voor een zonnepark aan de Hegemansweg in de buurtschap Zwolle. De doelstelling in 2030 energieneutraal te zijn, gaf de doorslag. Voor de aanleg van zonneparken mag 50 hectare aan landbouwgrond opgeofferd worden.

GROENLO - De Vincentiusvereniging in Groenlo zet zich in voor de minderbedeelden in de lokale samenleving en wil dat blijven doen zonder de 'concurrentie' aan te moeten gaan met sociaal cultureel centrum De Mattelier. Er is een samenwerkingsovereenkomst getekend met als insteek dat beide partijen elkaar de ruimte geven. Zo verhuist de Stadskamer volgend jaar naar het nieuwe Vincentiusgebouw.

GROENLO - 'Gebrek aan draagvlak' versus 'we moeten doen wat we hebben afgesproken'. De beoogde zonneparken in de buurtschap Zwolle zorgen voor tweespalt in de gemeenteraad van Oost Gelre.

LICHTENVOORDE - De sluiting van de arrestantencellen in onder meer Doetinchem gaat in de Achterhoek wel degelijk ten koste van de inzet van de lokale politie op straat. Dat verklaarde burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre dinsdagavond tijdens een digitale commissievergadering.

LICHTENVOORDE - Twaalf huurwoningen, acht seniorenwoningen en vijf koopwoningen die betaalbaar zijn voor jongeren, jonge stellen en senioren. De gemeenteraad van Oost Gelre heeft dinsdagavond een sociaal gezicht getoond met een fors krediet voor het woningbouwplan Hof aan de Dijkstraat.

LICHTENVOORDE - Burgemeester Annette Bronsvoort is deze woensdag officieel beëdigd voor haar tweede termijn als burgemeester van Oost Gelre. Commissaris van de Koning John Berends nam haar als gevolg van de coronacrisis in een kleine, besloten bijeenkomst de eed af.

VRAGENDER - De cocaïnewasserij die eind vorige maand werd ontdekt in Vragender (gemeente Oost Gelre), zat in een afgetimmerd deel achterin een varkensschuur van een boerderij aan de Oude Winterswijkseweg. Het was ook ingericht als woonruimte.

LICHTENVOORDE - Ambtenaren van de gemeente Oost Gelre worden op cursus gestuurd om vriendelijker met vragen van burgers om te gaan. 'Het gaat om houding en gedrag', zegt wethouder Karel Bonsen.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend