Logo De Belofte

BEUNINGEN - In de gemeenteraad van 5 juli bleek al dat het slecht is gesteld met het groenonderhoud in de gemeente Beuningen, maar sindsdien is er weinig verbeterd. "Op heel veel plekken ziet het er gewoon heel armoedig uit", reageert Saskia Kos op een Facebookpost over het onderhoud. Wethouder Piet de Klein bevestigde dat de gemeente ook niet altijd tevreden is en beloofde beterschap.

Sinds een half jaar maakt de gemeente Beuningen gebruik van een nieuwe, lokale aannemer voor het groenonderhoud. In de raadsvergadering van 5 juli kaartte D66-raadslid Alwin Steeg aan dat de kwaliteit van het groenonderhoud ondermaats is. Wethouder De Klein gaf aan een evaluatiegesprek met de nieuwe aannemer te hebben gehad. "We verwachten van hem dat hij de tekortkomingen zo snel mogelijk herstelt en dat hij er ook voor zorgt dat we daar in de toekomst niet meer met elkaar over in gesprek hoeven."

Het regent klachten

Op Facebook staat de teller met klachten over het groenonderhoud inmiddels op zo'n 100. "Het moet zeker beter. Het is schandalig hoe het er overal uitziet. Als de Vierdaagse door Beuningen komt, dan kan de route wel spik en span gemaakt worden", vertelt Hennie Arts-Kersjes. Joop Dijkstra schrijft "Hoe wil je burgers motiveren om mee te helpen aan een mooi dorp, als je het slechte voorbeeld geeft?" "Je kunt bijna niet op het trottoir lopen", vult Wilna Wouters aan, "want het onkruid tussen de tegels staat tot je enkels en het stikt er van de brandnetels".

De gemeente Beuningen geeft aan nog steeds klachten over het groen te ontvangen van bewoners. "Het openbaar groen ziet er nu minder fraai uit. Dat komt vooral doordat we achterlopen met het groenbeheer", geeft de gemeente in een schriftelijk reactie aan. "Het is al enige tijd zeer groeizaam weer", vervolgt de gemeente. "De combinatie regen en zomerse warmte zorgt voor een groeispurt. Hierdoor is het voor de aannemer een uitdaging om het groen op niveau te houden."

Ik betaal toch mee?

Carla Phoelich woont aan het Beukenpark en ergert zich ook al tijden aan het slechte onderhoud. "Aan het einde van de straat is er een cirkel waar de vuilniswagen kan draaien. Omdat wij als buurt allemaal bij de gemeente hebben geklaagd, hebben ze van de week de struiken gesnoeid. Maar het onkruid in de goten staat nog hartstikke hoog en is niet om aan te zien."

Tekst gaat verder na de video

De situatie is zo erg vertelt Phoelich, dat de bewoners zelf al de trottoirs voor hun huizen bijhouden omdat deze niet meer door de gemeente worden gedaan. "Ik betaal toch groenvoorziening, maar wat wordt er nu door de gemeente gedaan?", vraagt ze zich af. Daarnaast heeft ze gezien dat de mensen die vorige week het onkruid aan het wieden waren, "een uur lang op die cirkel in de zon stil hebben gezeten". Op den duur zal het wel goedkomen denkt ze, "maar het is al die jaren nog nooit zo slecht geweest als de laatste tijd."

Nog even geduld

De gemeente zegt dat ze momenteel veel vaker buiten zijn om toezicht te houden op het groenbeheer. Wanneer de beeldkwaliteit van het groen ergens niet op het afgesproken niveau is, melden we dit direct bij de groenaannemer, legt een woordvoerder uit. "Met de aannemer is afgesproken dat zo’n melding binnen een week wordt opgelost. De achterstanden wegwerken heeft helaas wel wat tijd nodig en we vragen bewoners dus om nog even geduld te hebben."

Door: Mabel Elzinga, Mediapartner RN7

Het laatste nieuws uit Beuningen

 • Jos Swartjes opnieuw lijsttrekker SP Beuningen

  07 september 2021
  BEUNINGEN - Jos Swartjes is unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de Socialistische Partij in Beuningen, bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Dat heeft de SP bekendgemaakt.
 • College B&W Beuningen wil nieuwe opzet verkiezingsborden

  31 augustus 2021
  BEUNINGEN - In Beuningen worden de verkiezingsborden voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar waarschijnlijk aangepast. Op verzoek vanuit de gemeenteraad wil het Beuningse college van burgemeester en wethouders dat de verkiezingsborden een meer professionele uitstraling krijgen.
 • Inwoners Beuningen zijn slecht groenonderhoud helemaal beu

  03 augustus 2021
  BEUNINGEN - In de gemeenteraad van 5 juli bleek al dat het slecht is gesteld met het groenonderhoud in de gemeente Beuningen, maar sindsdien is er weinig verbeterd. "Op heel veel plekken ziet het er gewoon heel armoedig uit", reageert Saskia Kos op een Facebookpost over het onderhoud. Wethouder Piet de Klein bevestigde dat de gemeente ook niet altijd tevreden is en beloofde beterschap.
 • Definitieve vergunning vier zonneparken Beuningen

  14 juli 2021
  BEUNINGEN - In de gemeente Beuningen komen definitief vier zonneparken van in totaal 40 hectare. Het college van B&W heeft dinsdag de vergunningen afgegeven voor de zonneparken, die komen te liggen in het kommengebied ten zuiden van de A73.
 • Ook Beuningen gaat meer statushouders huisvesten

  13 juli 2021
  BEUNINGEN - Veel gemeenten moeten dit jaar beduidend meer statushouders huisvesten dan in voorgaande jaren. Zo moet Beuningen dit jaar en de eerste helft van 2022 in totaal 36 statushouders woonruimte bieden. In 2019 en 2020 waren dat beide keren 18 statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning).

Overig verkiezingsnieuws

 • Laatste strohalm in strijd tegen bouw in Arnhemse uiterwaarden

  24 september 2021
  ARNHEM - Kunnen er in de uiterwaarden van het Arnhemse Stadsblokken-Meinerswijk op een goede en veilige manier woningen worden gebouwd? Het is een slepende discussie in de Rijnstad, waar zelfs een college op viel. Vrijdag vechten de tegenstanders voor hun voorlopig laatste kans, als de zaak voorkomt bij de Raad van State.
 • Streep door plan Arnhems Stadstheater: 100 miljoen euro te gortig

  23 september 2021
  ARNHEM - Er gaat een streep door het plan om het Arnhemse Stadstheater te vernieuwen en daarbij huisvesting voor toneelgroep Oostpool en dansgezelschap Introdans te creëren. Bij de uitwerking ervan bleken de kosten steeds verder de pan uit te reizen tot inmiddels ruim 100 miljoen euro. De raad had gevraagd het financiële plaatje op maximaal 73 miljoen euro uit te laten komen.
 • 'De aanpak van seksuele uitbuiting is nog niet zo vanzelfsprekend als die van hennep'

  23 september 2021
  ARNHEM - De aanpak van seksuele uitbuiting gaat nog niet met de vanzelfsprekendheid waarmee dat bijvoorbeeld bij hennep gebeurt. Dat stelde burgemeester Ahmed Marcouch woensdagavond in de Arnhemse gemeenteraad. Toen hij eind juli een illegaal prostitutiepand aan de Boulevard Heuvelink sloot was dat 'historisch', terwijl dat bij hennepteelt zeer gebruikelijk is, ziet de burgervader.
 • Helft wethouders afwezig bij Arnhemse raadsvergadering: 'Schandalig'

  21 september 2021
  ARNHEM - Vanwege een 'onvoorziene samenloop van omstandigheden', kunnen drie van de zes wethouders woensdagavond niet aanwezig zijn tijdens de Arnhemse raadsvergadering. Een groot deel van de oppositie reageert verbolgen. "Schandalig", vindt CDA-raadslid Klaartje Koorn.
 • Echt geen plek meer voor visboer André in zijn geliefde wijk: 'Wat een gelul'

  20 september 2021
  ARNHEM - Visboer André kan definitief niet terug naar zijn geliefde stek in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Dat laat de gemeente weten, ruim acht maanden nadat wethouder Ronald Paping beloofde die mogelijkheden nog eens te onderzoeken. De winkeliers hebben geen bezwaar tegen de terugkeer van André zijn rijdende viskraam, maar de gemeente zou niet alleen voor hem plek kunnen maken.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend