Logo De Belofte

BEUNINGEN - In de gemeenteraad van 5 juli bleek al dat het slecht is gesteld met het groenonderhoud in de gemeente Beuningen, maar sindsdien is er weinig verbeterd. "Op heel veel plekken ziet het er gewoon heel armoedig uit", reageert Saskia Kos op een Facebookpost over het onderhoud. Wethouder Piet de Klein bevestigde dat de gemeente ook niet altijd tevreden is en beloofde beterschap.

Sinds een half jaar maakt de gemeente Beuningen gebruik van een nieuwe, lokale aannemer voor het groenonderhoud. In de raadsvergadering van 5 juli kaartte D66-raadslid Alwin Steeg aan dat de kwaliteit van het groenonderhoud ondermaats is. Wethouder De Klein gaf aan een evaluatiegesprek met de nieuwe aannemer te hebben gehad. "We verwachten van hem dat hij de tekortkomingen zo snel mogelijk herstelt en dat hij er ook voor zorgt dat we daar in de toekomst niet meer met elkaar over in gesprek hoeven."

Het regent klachten

Op Facebook staat de teller met klachten over het groenonderhoud inmiddels op zo'n 100. "Het moet zeker beter. Het is schandalig hoe het er overal uitziet. Als de Vierdaagse door Beuningen komt, dan kan de route wel spik en span gemaakt worden", vertelt Hennie Arts-Kersjes. Joop Dijkstra schrijft "Hoe wil je burgers motiveren om mee te helpen aan een mooi dorp, als je het slechte voorbeeld geeft?" "Je kunt bijna niet op het trottoir lopen", vult Wilna Wouters aan, "want het onkruid tussen de tegels staat tot je enkels en het stikt er van de brandnetels".

De gemeente Beuningen geeft aan nog steeds klachten over het groen te ontvangen van bewoners. "Het openbaar groen ziet er nu minder fraai uit. Dat komt vooral doordat we achterlopen met het groenbeheer", geeft de gemeente in een schriftelijk reactie aan. "Het is al enige tijd zeer groeizaam weer", vervolgt de gemeente. "De combinatie regen en zomerse warmte zorgt voor een groeispurt. Hierdoor is het voor de aannemer een uitdaging om het groen op niveau te houden."

Ik betaal toch mee?

Carla Phoelich woont aan het Beukenpark en ergert zich ook al tijden aan het slechte onderhoud. "Aan het einde van de straat is er een cirkel waar de vuilniswagen kan draaien. Omdat wij als buurt allemaal bij de gemeente hebben geklaagd, hebben ze van de week de struiken gesnoeid. Maar het onkruid in de goten staat nog hartstikke hoog en is niet om aan te zien."

Tekst gaat verder na de video

De situatie is zo erg vertelt Phoelich, dat de bewoners zelf al de trottoirs voor hun huizen bijhouden omdat deze niet meer door de gemeente worden gedaan. "Ik betaal toch groenvoorziening, maar wat wordt er nu door de gemeente gedaan?", vraagt ze zich af. Daarnaast heeft ze gezien dat de mensen die vorige week het onkruid aan het wieden waren, "een uur lang op die cirkel in de zon stil hebben gezeten". Op den duur zal het wel goedkomen denkt ze, "maar het is al die jaren nog nooit zo slecht geweest als de laatste tijd."

Nog even geduld

De gemeente zegt dat ze momenteel veel vaker buiten zijn om toezicht te houden op het groenbeheer. Wanneer de beeldkwaliteit van het groen ergens niet op het afgesproken niveau is, melden we dit direct bij de groenaannemer, legt een woordvoerder uit. "Met de aannemer is afgesproken dat zo’n melding binnen een week wordt opgelost. De achterstanden wegwerken heeft helaas wel wat tijd nodig en we vragen bewoners dus om nog even geduld te hebben."

Door: Mabel Elzinga, Mediapartner RN7

Het laatste nieuws uit Beuningen

 • "Uitwisseling boa's alleen in incidentele gevallen"

  28 september 2021
  REGIO - De regionale samenwerking van boa's die zo'n twee maanden geleden is ingezet, leidt niet tot een soort pool van boa's in Tweestromenland. Dat zei burgemeester Daphne Bergman van Beuningen onlangs op vragen vanuit de Beuningse gemeenteraad.
 • Nog dit jaar zelfbewoningsplicht en anti-speculatie in Beuningen

  27 september 2021
  BEUNINGEN - De gemeente Beuningen wil nog dit jaar verbeteringen aanbrengen op de woningmarkt. Drie weken geleden verklaarde het college van B&W dat men volgend voorjaar met een voorstel zou komen voor de invoering van zelfbewoningsplicht op de woningmarkt, evenals een anti-speculatie beding. Nu heeft de gemeenteraad besloten om beide maatregelen dit jaar nog in te voeren.
 • Jos Swartjes opnieuw lijsttrekker SP Beuningen

  07 september 2021
  BEUNINGEN - Jos Swartjes is unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de Socialistische Partij in Beuningen, bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Dat heeft de SP bekendgemaakt.
 • College B&W Beuningen wil nieuwe opzet verkiezingsborden

  31 augustus 2021
  BEUNINGEN - In Beuningen worden de verkiezingsborden voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar waarschijnlijk aangepast. Op verzoek vanuit de gemeenteraad wil het Beuningse college van burgemeester en wethouders dat de verkiezingsborden een meer professionele uitstraling krijgen.
 • Inwoners Beuningen zijn slecht groenonderhoud helemaal beu

  03 augustus 2021
  BEUNINGEN - In de gemeenteraad van 5 juli bleek al dat het slecht is gesteld met het groenonderhoud in de gemeente Beuningen, maar sindsdien is er weinig verbeterd. "Op heel veel plekken ziet het er gewoon heel armoedig uit", reageert Saskia Kos op een Facebookpost over het onderhoud. Wethouder Piet de Klein bevestigde dat de gemeente ook niet altijd tevreden is en beloofde beterschap.

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend