Logo De Belofte

HULSHORST - Gemeentebelang Nunspeet ziet een unieke kans voor de kern Hulshorst om met de aankoop van een stuk grond de lokale faciliteiten flink uit te breiden.

Door de aankoop van een stuk grond naast de manege en de voetbalvereniging heeft de gemeente de mogelijkheid om het sportpark sterk te verbeteren. Met de ruimte kan bijvoorbeeld een goede locatie voor de ijsbaan en een extra voetbalveld gerealiseerd worden. Ook de situatie rondom leefbaarheid en de parkeervoorzieningen krijgen een upgrade. Na de aankoop zal een plan gemaakt moeten worden welke zaken exact gerealiseerd kunnen worden.

IJsbaan, skeelerbaan

De ijsvereniging Hulshorst heeft ruim 500 leden die op een terrein zitten waar de mogelijkheden richting de toekomst beperkt zijn. Zoals Gemeentebelang al in hun verkiezingsprogramma heeft aangegeven is een skeelerbaan die ook als ijsbaan dienst kan doen de mooiste oplossing voor deze vereniging. 

Op dit moment is er een unieke kans om onverwachts grond te kunnen aankopen waar verschillende positieve ontwikkelingen bij elkaar komen. Raadslid Corrie Jansen : ”Een skeelerbaan zal er misschien niet meteen kunnen komen beseffen wij maar met deze locatie en de inzet van inwoners van Hulshorst weten wij dat er veel mogelijk is als we naar de voetbalvereniging en de manege kijken”. In de toekomst zal moeten blijken of er een mogelijkheid is dat er een definitieve baan aangelegd kan worden. Jansen:” ook de vanuit de contacten met de ijsvereniging weten wij dat dit voor de levensvatbaarheid van de vereniging dat fantastisch zou zijn. In onze regio hebben wij niet zo’n baan.” 

Leefbaarheid

Het parkeren bij het sportpark lukt niet op eigen terrein en langs de Brandsweg is niet de veiligste oplossing. Nu er grond aanliggend aan het sportpark gekocht kan worden is er ook meer mogelijkheid om het sportpark op te waarderen en het parkeren in goede banen te leiden. Misschien is een hardloop rondje mogelijk of een trimbaan waar in Hulshorst om gevraagd is. 

Raadslid Ans Pluim zegt hier het volgende over : "Ik woon zelf in het kleine dorp Vierhouten en weet hoe belangrijk goede voorzieningen in een dorp zijn, daarom pakken wij vanuit Gemeentebelang ook graag de kansen aan die zich voordoen om de leefbaarheid te verhogen." 

Financiën 

Gemeentebelang beseft dat de kans uniek en onverwacht is en vindt het te verantwoorden dat er gemeenschapsgeld mee is gemoeid. De grond is vaak maar eenmaal te koop en Gemeentebelang weet heel goed dat elke euro telt, maar het (toekomstig) maatschappelijk rendement telt zwaarder en de lokale partij ziet de ontwikkelingen in Hulshorst dan ook met veel vertrouwen tegemoet.

 

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Nunspeet

 • Haken en ogen aan openstelling Oosteinderweg

  15 april 2021
  NUNSPEET - De afsluiting van de Oosteinderweg stond als agendapunt genoteerd bij de commissie Ruimte en Wonen. Toen de weg afgesloten werd zou er na een jaar geëvalueerd worden. Maar ook nu gaat het niet om een evaluatie, maar een peiling vanuit het college om te horen hoe de commissieleden hierin staan. Er zijn enkele opties genoemd.
 • Gemeente Nunspeet werkt hard aan de woningbouwplannen voor de Kijktuinen

  15 maart 2021
  NUNSPEET - De gemeente Nunspeet bereidt woningbouw voor op de locatie van de voormalige Kijktuinen aan de Kienschulpenweg. Het gebied wordt ontwikkeld tot een aantrekkelijk woongebied met zo veel mogelijk betaalbare woningen.
 • CU Nunspeet: betrek mensen met een verstandelijke beperking bij beleid

  13 januari 2021
  NUNSPEET - De ChristenUnie Nunspeet wil dat ook inwoners met een verstandelijke beperking actief en op maat betrokken worden bij het ontwikkelen van de Inclusie agenda. Raadslid Arie Harteveld: “ Als ChristenUnie hebben we veel aandacht gevestigd op de grote groep inwoners met een licht verstandelijke beperking. Zij gaan vaak niet de barricades op maar komen wel degelijk barrières tegen.”
 • Gemeentebelang ziet kansen voor Sportpark Hulshorst

  17 december 2020
  HULSHORST - Gemeentebelang Nunspeet ziet een unieke kans voor de kern Hulshorst om met de aankoop van een stuk grond de lokale faciliteiten flink uit te breiden.
 • Gemeentebelang Nunspeet vraagt meer mogelijkheden voor woonstarters

  10 november 2020
  NUNSPEET - Gemeentebelang Nunspeet heeft het college van burgemeester en wethouders om meer mogelijkheden voor woonstarters gevraagd. Door enerzijds starters op de woningmarkt beter te faciliteren en anderzijds ontwikkelaars meer mogelijkheden te geven om te bouwen hoopt de partij het beter mogelijk te maken voor starters om in de Gemeente Nunspeet te blijven wonen. Nadrukkelijk wordt aangegeven dat de gemeente zich moet richten op woningen voor de lokale bevolking.

Overig verkiezingsnieuws

 • Marcouch treedt op bij schending maatregelen rond bekerfinale: 'Vier het thuis'

  16 april 2021
  ARNHEM - Als het moet, treedt burgemeester Ahmed Marcouch zondag op rond de bekerfinale tussen Vitesse en Ajax. Bij verstoring van de openbare orde of overtreding van coronamaatregelen grijpt hij in, laat hij aan Omroep Gelderland weten. Marcouch roept zijn stadgenoten op het feestje vooral thuis met het gezin te vieren.
 • Wethouder springt bij op de intensive care: 'Corona ís geen broodje aap'

  16 april 2021
  APELDOORN - Tijdens de eerste, de tweede en nu ook bij de derde golf staat ze klaar: de Epese wethouder Lia de Waard. Ze werkt op de intensive care, waar ze de verpleegkundigen bijstaat. Het is er opnieuw druk en ieder paar extra handen is van harte welkom.
 • Fors minder windmolens in Cleantech Regio, focus nu op zonnepanelen

  15 april 2021
  ZUTPHEN - Tientallen windmolens zouden er in het noorden van Gelderland komen, maar voorlopig kunnen die plannen grotendeels de ijskast in. Dat blijkt uit het ontwerp van de nieuwe Regionale Energie Strategie (RES) van de Cleantech Regio.
 • Haken en ogen aan openstelling Oosteinderweg

  15 april 2021
  NUNSPEET - De afsluiting van de Oosteinderweg stond als agendapunt genoteerd bij de commissie Ruimte en Wonen. Toen de weg afgesloten werd zou er na een jaar geëvalueerd worden. Maar ook nu gaat het niet om een evaluatie, maar een peiling vanuit het college om te horen hoe de commissieleden hierin staan. Er zijn enkele opties genoemd.
 • Windmolens zonder draagvlak? Gemeente niet blij met duurzaamheidsplannen

  14 april 2021
  DRUTEN - De lokale politiek is druk bezig om de CO2-uitstoot de komende jaren fors terug te dringen. Hoewel de meeste gemeenten weg dachten te komen met het opwekken van zonne-energie, wordt van een paar regio’s verwacht dat zij binnenkort alsnog windmolens overwegen. Zo ook van Druten, waar raadsleden nogal verontwaardigd zijn: ‘Dit proces is ondemocratisch.’
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend