Logo De Belofte

NUNSPEET - Gemeentebelang Nunspeet heeft het college van burgemeester en wethouders om meer mogelijkheden voor woonstarters gevraagd. Door enerzijds starters op de woningmarkt beter te faciliteren en anderzijds ontwikkelaars meer mogelijkheden te geven om te bouwen hoopt de partij het beter mogelijk te maken voor starters om in de Gemeente Nunspeet te blijven wonen. Nadrukkelijk wordt aangegeven dat de gemeente zich moet richten op woningen voor de lokale bevolking.

In de commissievergadering Ruimte en Wonen vroeg raadslid Corrie Jansen of het college de mogelijkheid ziet om de strenge regels wat betreft het aantal bouwlagen enigszins te laten vieren. Jansen: “Door ontwikkelaars de mogelijkheid te geven om, daar waar het past, een extra woonlaag aan een appartementencomplex toe te voegen, wordt de ontwikkeling betaalbaarder.  Daarmee kun je goedkopere koopwoningen of huurwoningen in de categorie sociale woningen realiseren.” Daaraan voegt ze toe dat het niet de bedoeling is om ( grote of kolossale flats) hoogbouw te realiseren, omdat deze niet binnen het dorpse karakter passen, “maar een wat speelse architectuur met een extra woonlaag zou al veel mogelijkheden opleveren, wellicht zijn we daar als gemeente nu te streng in.” 

Ook vraagt de partij alternatieven te onderzoeken die woonstarters zouden kunnen  ondersteunen bij de aankoop van hun eerste woning. Corrie Jansen: “In veel gemeenten zijn er al goede ervaringen met bijvoorbeeld Duo-koop, waarbij je de woning koopt en de grond later. Het aanschaffen van een eerste woning is dan voor meer mensen bereikbaar.” 

Gemeentebelang was in de commissievergadering geen voorstander om de starterslening te verruimen van € 35.000 naar € 50.000 en bovendien de aankoopgrens van een starterslening te verhogen naar € 300.000. Corrie Jansen: “Dat lijkt sympathiek, maar heeft als direct gevolg dat de gemeente minder starters kan helpen met hun eerste aankoop, het beschikbare geld voor de leningen is immers sneller op. Daarnaast vragen we ons af of bij een aankoopprijs van drie ton nog sprake is van een starterswoning en of je dan dus nog wel de juiste doelgroep bedient. Liever bewaren we de starterslening voor de échte starters en geven we zoveel mogelijk woonstarters de kans om in Nunspeet te blijven.” 

Door: Mediapartner RTV Nunspeet - Redactie

Het laatste nieuws uit Nunspeet

 • Sportverenigingen krijgen 75% vergoeding voor huuraccommodatie

  17 juni 2021
  NUNSPEET - Net als veel andere sectoren is de sportsector en het verenigingsleven in de gemeente Nunspeet geraakt door de gevolgen van het coronavirus. Het college heeft besloten om de huur van de sportaccommodaties voor 75% kwijt te schelden voor het eerste kwartaal van 2021.
 • Zonnepanelen op dak van manege in Hulshorst

  16 juni 2021
  HULSHORST - Op het dak van de manege in Hulshorst, komen als het aan het college van B&W Nunspeet ligt, zonnepanelen te liggen. Het voorstel is om hiervoor een krediet van € 279.500,- beschikbaar te stellen. Van dit bedrag is € 110.000,- euro nodig voor het verzwaren van de dakconstructie. Ook moet het huidige dak vervangen worden vanwege asbest. Nog eens € 169.500,- is nodig voor de realisatie van de zonnestroominstallatie met 800 zonnepanelen.
 • CDA Nunspeet maakt zich zorgen over woningmarkt starters

  07 juni 2021
  NUNSPEET - CDA Nunspeet Lokaal maakt zich grote zorgen over de problemen voor starters op de woningmarkt. Door de stijgende prijzen van nieuwbouwwoningen maar ook bestaande woningen is het voor modale starters vrijwel onmogelijk om een huis te kopen in de gemeente Nunspeet. De Nunspeetse CDA’ers vinden dat daar verandering in moet komen en verwachten van het college dat ze al het mogelijke in het werk zullen stellen om hierin te voorzien.
 • Busvervoerder Keolis wil buslijnen schrappen op de Veluwe

  02 juni 2021
  NUNSPEET - Busvervoerder Keolis wil buslijnen schrappen op de Veluwe. Gemeentebelang Nunspeet vindt dat onacceptabel. Door het schrappen van de buslijnen zou de verbinding met Hulshorst en de scholierenlijn naar Deltion Zwolle verdwijnen. Bovendien zouden Vierhouten en Elspeet in het weekend niet meer per bus bereikbaar zijn. De lokale partij heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college van B&W.
 • Toekomstplannen Nestlé worden besproken in raadscommissie

  31 mei 2021
  NUNSPEET - In de raadscommissie Ruimte en Wonen wordt maandag 7 juni het zgn. Masterplan Ruimtelijke Ontwikkeling van Nestlé besproken. In het plan wordt zowel de toekomst van de huidige locatie als de eventuele invulling van het terrein van De Brake, dat hiervoor nodig is, omschreven.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend