Logo De Belofte

NUNSPEET - Op advies van de landelijke politie werkt de politie op de Noord-Veluwe niet mee aan Handle with Care. Dat vindt de ChristenUnie (CU), evenals het college van burgemeester en wethouders, teleurstellend. De lokale fractie trekt daarom aan de bel bij de fractie in de Tweede Kamer. “Misschien kan de landelijke politie vanuit het kabinet aangespoord worden dit standpunt te herzien,” vindt CU-raadslid Jennifer Elskamp.

Handle with Care is een samenwerking tussen politie, scholen en leerplichtambtenaren.Binnen 24 uur na ernstig huiselijk geweld is er op school steun voor het getroffen kind:simpel, snel en in een vertrouwde omgeving. Dat is van grote waarde voor het kind.

Ondanks de bereidheid van de scholen en leerplichtambtenaren heeft de politie laten weten dat ze niet gaat meewerken. Jennifer Elskamp: “Dat is een gemiste kans. Wij vinden de opstelling van de politie zorgwekkend. Een kind in een situatie van huiselijk geweld heeft steun en begrip nodig vanuit de vertrouwde en veilige omgeving. Handle with Care maakt het mogelijk dat scholen nog voor half negen ’s morgens een bericht krijgen waarin de naam van het kind bekendgemaakt wordt. Het kind kan dan opgevangen worden en de steun krijgen die het nodig heeft.”

Aan de inspanningen van het college heeft het niet gelegen. Daarom klopt de ChristenUnie nu aan bij de fractie in de Tweede Kamer: “We roepen de Tweede Kamerfractie op om de instrumenten die zij heeft ook in te zetten. Misschien kan de landelijke politie ertoe gebracht worden haar standpunt te herzien en te besluiten dat Handle with Care opgenomen wordt in het takenpakket van de regiopolitie. Uit onderzoeken blijkt dat er met een minimale tijdsinvestering een groot verschil gemaakt kan worden voor deze kwetsbare kinderen.”

Door: Mediapartner RTV Nunspeet - Redactie

Het laatste nieuws uit Nunspeet

 • Sportverenigingen krijgen 75% vergoeding voor huuraccommodatie

  17 juni 2021
  NUNSPEET - Net als veel andere sectoren is de sportsector en het verenigingsleven in de gemeente Nunspeet geraakt door de gevolgen van het coronavirus. Het college heeft besloten om de huur van de sportaccommodaties voor 75% kwijt te schelden voor het eerste kwartaal van 2021.
 • Zonnepanelen op dak van manege in Hulshorst

  16 juni 2021
  HULSHORST - Op het dak van de manege in Hulshorst, komen als het aan het college van B&W Nunspeet ligt, zonnepanelen te liggen. Het voorstel is om hiervoor een krediet van € 279.500,- beschikbaar te stellen. Van dit bedrag is € 110.000,- euro nodig voor het verzwaren van de dakconstructie. Ook moet het huidige dak vervangen worden vanwege asbest. Nog eens € 169.500,- is nodig voor de realisatie van de zonnestroominstallatie met 800 zonnepanelen.
 • CDA Nunspeet maakt zich zorgen over woningmarkt starters

  07 juni 2021
  NUNSPEET - CDA Nunspeet Lokaal maakt zich grote zorgen over de problemen voor starters op de woningmarkt. Door de stijgende prijzen van nieuwbouwwoningen maar ook bestaande woningen is het voor modale starters vrijwel onmogelijk om een huis te kopen in de gemeente Nunspeet. De Nunspeetse CDA’ers vinden dat daar verandering in moet komen en verwachten van het college dat ze al het mogelijke in het werk zullen stellen om hierin te voorzien.
 • Busvervoerder Keolis wil buslijnen schrappen op de Veluwe

  02 juni 2021
  NUNSPEET - Busvervoerder Keolis wil buslijnen schrappen op de Veluwe. Gemeentebelang Nunspeet vindt dat onacceptabel. Door het schrappen van de buslijnen zou de verbinding met Hulshorst en de scholierenlijn naar Deltion Zwolle verdwijnen. Bovendien zouden Vierhouten en Elspeet in het weekend niet meer per bus bereikbaar zijn. De lokale partij heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college van B&W.
 • Toekomstplannen Nestlé worden besproken in raadscommissie

  31 mei 2021
  NUNSPEET - In de raadscommissie Ruimte en Wonen wordt maandag 7 juni het zgn. Masterplan Ruimtelijke Ontwikkeling van Nestlé besproken. In het plan wordt zowel de toekomst van de huidige locatie als de eventuele invulling van het terrein van De Brake, dat hiervoor nodig is, omschreven.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend