Logo De Belofte

TIEL - Om verkeers- en parkeeroverlast tegen te gaan in het centrum van Tiel, worden er tijdelijk ‘Tielenaartjes’ geplaatst: geel-zwarte kunstofpaaltjes. De blokkades maken het onmogelijk om via verkeersdrempels over de stoep of het fietspad te rijden.

Donderdag wordt één van de eerste ‘Tielenaartjes’ geplaatst. Op een aantal plekken houden de paaltjes ook parkeerders op de stoep tegen.

Uiteindelijk worden de Ambtmanstraat, Vleesstraat en de Gasthuisstraat voorzien van de blokkades. ‘Het gedrag van sommige automobilisten loopt écht de spuigaten uit’, stelt wethouder Frank Groen. ‘De ‘Tielenaartjes’ zijn een tijdelijke maatregel om de overlast aan te pakken.'

Herindeling straten

Na de rioolvervanging over twee jaar ziet wethouder Groen kansen om de straten helemaal opnieuw in de richten. Dan zijn de kunstofpaaltjes misschien niet meer nodig. ‘Hierover gaan we in het najaar in gesprek met de bewoners en ondernemers in de binnenstad’, besluit hij.

Door: Mediapartner RegioTV Tiel

Het laatste nieuws uit Tiel

 • Nieuwe eigenaar Inloophuis krijgt plan voor kamers niet van de grond: 'Als ik dit geweten had, had ik het nooit gekocht.'

  15 november 2019
  TIEL - Helma van der Velden zit met de handen in het haar. Ze werd de nieuwe eigenaar van het voormalige Inloophuis aan het Kerkplein in Tiel, met de bedoeling woonruimte te creëren voor zogenoemde spoedzoekers: mensen die plotseling dakloos worden. De gemeente zegde volgens haar toe mee te werken aan een plan, maar na bezwaar uit de buurt is er ineens niets meer mogelijk. 'Ik zit met een pand waar ik niks mee kan.'
 • Tiel behoudt beiaardier en schakelt subsidioloog in

  14 november 2019
  TIEL - Een structurele oplossing voor tekorten in Tiel is er nog niet, maar de gemeenteraad probeert de schade te beperken. Zo is er goede hoop dat de beiaardier die het carillon in de stad bespeelt behouden kan worden en moet een subsidioloog voor extra inkomsten zorgen.
 • Tiel bezuinigt op mantelzorg: 'Een heel verkeerd signaal'

  09 november 2019
  TIEL - Het is de week van de mantelzorg. Ook in Tiel worden inwoners die voor een naaste zorgen deze week extra in de watten gelegd. Zo kunnen zij het mantelzorgcompliment aanvragen; een extraatje van 90 euro. Maar of dit met de voorgestelde bezuinigingen volgend jaar nog kan, is de vraag.
 • Tiel vervangt alle straatlantaarns na klachtenregen

  07 november 2019
  TIEL - De gemeente Tiel krijgt steeds meer klachten over de straatverlichting. Wethouder Frank Groen wil nu alle lantaarnpalen in een keer vervangen. Kosten: 125.000 euro.
 • Tiel stapt niet uit Werkzaak, maar wil wel betere organisatie

  01 november 2019
  TIEL - Tiel wil een meer eenvoudige, transparante en eerlijke verdeling van de kosten van Werkzaak Rivierenland. En de gemeente wil meer te zeggen hebben over de organisatie van de instelling voor werk en inkomen. Maar uit Werkzaak stappen, is nu niet aan de orde. Dat is de uitkomst van een onderzoek.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend