Logo De Belofte

- Arnhem en Nijmegen behoren tot de tien gemeenten die zijn uitgekozen om mee te doen aan de landelijke wietproef.

De Gelderse steden staan op een lijst, die woensdagavond uitlekte. Ook Almere, Breda, Groningen, Heerlen, Hellevoetsluis, Maastricht, Tilburg en Zaanstad staan er op. Vanuit Gelderland hadden ook Harderwijk, Zutphen, Tiel en Apeldoorn zich aangemeld voor de wietproef.

De burgemeesters van de geselecteerde steden zitten momenteel bijeen in Den Haag voor een overleg met de ministers van Justitie en Veiligheid en Volksgezondheid. Donderdagochtend worden de geselecteerde gemeenten officieel bekendgemaakt.

De wietproef start in 2021. Dan zullen de tien geselecteerde gemeenten legaal wiet kunnen kopen van landelijk goedgekeurde telers. De coffeeshops in de steden worden dan verplicht om mee te doen. In Nederland mag je wel wiet kopen, maar niet telen of aankopen. Coffeeshophouders moeten daarom veel van hun producten halen in het illegale circuit.

Arnhem en Nijmegen willen woensdagavond nog niet reageren op het nieuws, blijkt na navraag van Omroep Gelderland.

Zie ook: Doet jouw gemeente mee met de wietproef?

 

Het laatste nieuws uit Arnhem

 • Politieke steun voor vertrek Arnhemse woonboten

  13 december 2019
  ARNHEM - Het voorstel om de eigenaren van de vijftien woonboten aan de Westervoortsedijk in Arnhem uit te kopen, lijkt op politieke steun te kunnen rekenen. De Nieuwe Haven, waar de boten liggen, moet een bedrijfshaven worden. In Arnhem en omgeving is geen plek voor de woonboten.
 • Provincie adviseert Arnhemse raad om eens bij biocentrale te gaan kijken

  12 december 2019
  ARNHEM - Feiten rondom de biomassacentrale op Industriepark Kleefse Waard worden volgens de provincie regelmatig onjuist weergegeven. De Arnhemse gemeenteraad zou er daarom goed aan doen een bezoek te brengen aan bouwer Veolia en daarbij ook de leverancier van de biomassa uit te nodigen.
 • Bomen in Arnhem te vroeg gekapt, wethouder zegt sorry

  12 december 2019
  ARNHEM - Bij het kappen van de bomen aan de Arnhemse Leidenweg zijn ook heesters weggehaald. En daarvoor was de vergunning nog niet rond. 'Excuses daarvoor. Dat had zeker niet mogen gebeuren', laat wethouder Cathelijne Bouwkamp woensdagavond aan de gemeenteraad weten.
 • Miljoenendeal Arnhemse huurwoningen niet doorgerekend

  12 december 2019
  ARNHEM - Wat de consequenties zijn als Arnhem de 180 huurwoningen aan de Braamberg en Schuttersberg zelf had overgenomen, heeft wethouder Ronald Paping niet doorgerekend. Ook heeft hij de gemeenteraad niet meegenomen in deze beslissingen. Dat zou hij een volgende keer anders doen, liet Paping woensdagavond weten.
 • Biomassadiscussie in provinciehuis nog niet beslecht

  11 december 2019
  ARNHEM - Is houtige biomassa een goede oplossing in de omschakeling naar duurzame energie? En zo ja, hoe dan? De gemoederen rondom deze discussie lopen soms hoog op. Woensdagmorgen nodigde de provincie Gelderland experts uit ter voorbereiding op de 'strategische agenda biomassa' die men wil vaststellen.

Het laatste nieuws uit Nijmegen

 • Nijmegenaren verlost van verkeersoverlast; maatregelen werken boven verwachting

  11 december 2019
  NIJMEGEN - De geluidsmaatregelen tegen de verkeersoverlast voor Nijmegen-West en Neerbosch-Oost werken veel beter dan verwacht. Dat bleek woensdag bij de officiële opening ervan door wethouder Harriët Tiemens.
 • Vrees dat hulpbehoevende Nijmegenaren zorg en hun vaste hulp kwijtraken

  11 december 2019
  NIJMEGEN - Inwoners van Nijmegen die nu hulp krijgen van een zorgorganisatie, lopen kans hun vertrouwde begeleider en hulp kwijt te raken. Oorzaak is een herziening van de manier waarop die zorg bij mensen terechtkomt. Betrokkenen maken zich zorgen over de voorgenomen nieuwe aanpak.
 • 'Vuurwerkplan van Nijmeegse burgemeester is voor de bühne'

  10 december 2019
  NIJMEGEN - De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls werd door zijn gemeenteraad gedwongen tot de invoering van meer vuurwerkvrije zones rond de jaarwisseling. Bruls voert nu 'gewenste vuurwerkvrije zones' in. Wel zones, maar geen bekeuring voor mensen die zich er niet aan houden. Het plan van Bruls is voor de bühne, menen meerdere raadsleden.
 • Nijmegen wil meer plekken rond station om fiets gratis te stallen

  10 december 2019
  NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen dringt bij de NS aan op meer gratis fietsparkeerplekken rond het centraal station. Het gemeentebestuur wil dat de stalling onder het station kan worden omgevormd tot een 24-uursstalling, vooruitlopend op de herinrichting van het stationsgebied.
 • Versmalling van 'Graafsesnelweg' lijkt van de baan, bewoners geschrokken

  10 december 2019
  NIJMEGEN - Bewoners van de Graafseweg in Nijmegen zullen woensdag raadsleden nog maar eens toespreken in het stadhuis. Tot hun grote teleurstelling lijkt er geen politieke meerderheid voor het versmallen van de weg waar ze aan wonen. Er ligt een voorstel om het aantal rijbanen terug te brengen van 4 naar 2.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend