Logo De Belofte

NIJMEGEN - Het wordt zo langzamerhand een soap op de Tweede Oude Heselaan in Nijmegen. Opnieuw deelde de gemeente onterechte boetes uit aan automobilisten. Dit keer zagen de handhavers de fout tijdig in en hebben zij de vrijdagochtend uitgedeelde boetes dezelfde dag nog ingetrokken

door Karel de Jong

Het gaat allemaal om vier parkeervakken op de Tweede Oude Heselaan, waarvan de gemeente Nijmegen niet wil dat mensen daar parkeren. Vrachtwagens hebben die ruimte namelijk nodig om de draai te kunnen maken naar een groothandel op een binnenplaats. Tot grote ergernis van de bewoners die vinden dat deze groothandel helemaal niet thuishoort in een woonwijk en niet willen dat er parkeervakken worden opgeofferd.

Ten onrechte beboet

De buurt ligt hierover al tijden in de clinch met de gemeente en verschillende bewoners zijn al eens beboet. Ten onrechte, aldus verkeersdeskundige Harry Dillerop. De door de gemeente gebruikte verbodsborden zijn niet geldig.

Die fout zag de gemeente Nijmegen dit voorjaar in, waarop de boetes werden vernietigd. Maar de gemeente wil wel dat er ruimte blijft voor de draaiende vrachtauto's en beloofde de verkeerssituatie dit keer op een goede manier aan te pakken.

'Weinig veranderd'

Maar van de gedane beloftes is maar weinig terecht gekomen. 'Er is weinig veranderd', zegt Harry Dillerop, die donderdagavond ging kijken. 'De versmalling van de vier plekken om duidelijk te maken dat het geen parkeervakken zijn, het onderbord om een wegsleepregeling aan te geven, grote witte kruizen: niets van dit alles is gebeurd.' 

Wel staan er nog steeds borden die verbieden om te parkeren, maar volgens verkeersdeskundige Dillerop zijn die nog steeds illegaal. Irma Bogers, woonachtig op de Tweede Oude Heselaan, wist de bekeurende toezichthouders hiervan vrijdagmorgen ook te overtuigen. De uitgedeelde boetes werden weer verwijderd.

De gemeente Nijmegen was vrijdag niet meer bereikbaar voor commentaar.

Zie ook:

Het laatste nieuws uit Nijmegen

 • Studentenhuis 'totaal verrast' dat Nijmegen vergunning weigert

  19 februari 2020
  NIJMEGEN - Totaal verrast waren ze naar eigen zeggen. De eigenaren van dispuuthuis THOR aan de Bijleveldsingel toen zij halverwege 2018 horen kregen dat ook zij een vergunning nodig hadden voor het dispuuthuis waar ze zelf ook nog hebben gewoond. Volgens hen blijkt uit diverse signalen van de gemeente dat hun huis al legaal verhuurd was. Dat zeiden ze woensdag tegen de bestuursrechter, die moet beslissen over het lot van het studentenhuis.
 • Zo komt het nieuwe station in Nijmegen er uit te zien

  18 februari 2020
  NIJMEGEN - Het fietspad bij het nieuwe station in Nijmegen wordt verdiept aangelegd. Dat is één van de meest markante veranderingen van het stationsgebied die het college dinsdag presenteerde. Hierdoor hoeven fietsers en bussen elkaar niet meer te kruisen waarmee een eind komt aan een van de meest gevaarlijke punten in Nijmegen.
 • Studenten in Nijmegen binnenkort dakloos?

  18 februari 2020
  NIJMEGEN - Blijft één van de oudste dispuuthuizen van Nijmegen bestaan of komt er een einde aan een traditie van dertig jaar? Dat is in handen van de bestuursrechter die woensdag moet beslissen over het lot van dispuuthuis THOR aan de Bijleveldsingel 80. De eigenaren van het pand zijn in beroep gegaan tegen de weigering van Nijmegen om een vergunning af te geven voor het studentenhuis.
 • Burgemeester Bruls: 'Sommige bedelaars verdienen beter dan ik'

  13 februari 2020
  NIJMEGEN - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen komt eind maart met een plan van aanpak tegen de overlast van dak- en thuislozen en bedelaars in het centrum van de Waalstad. Dat heeft hij de raad woensdagavond laten weten. Of daarbij ook een bedelverbod wordt ingesteld, is nog niet zeker.
 • Nijmegen niet voor lokaal vuurwerkverbod nu Den Haag maatregelen aankondigt

  12 februari 2020
  NIJMEGEN - Het grootste deel van de Nijmeegse gemeenteraad ziet een algeheel lokaal vuurwerkverbod in de Waalstad niet zitten. Dat bleek woensdagavond bij de evaluatie van de afgelopen jaarwisseling. Daar was om gevraagd door GroenLinks en de Partij voor de Dieren. Een deel van de raad vroeg zich af waarom, omdat de landelijke politiek al maatregelen heeft aangekondigd.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend