Logo De Belofte

NUNSPEET - Tijdens een werkbezoek van Gemeentebelang aan Europarcs Veluwemeer is uitgebreid gesproken over het onderwerp Nunspeet aan Zee. 'Wij zoeken met nadruk de binding met het dorp Nunspeet en we hebben huurders en campinggasten die willen genieten van alles wat Nunspeet te bieden heeft', zegt Giel Hendrikx, manager van het park. Het betreft dan zowel de faciliteiten in het dorp, de bossen en het kustgebied.

Samenwerking noodzakelijk

Om tot een goed aanbod te komen voor zowel de inwoners als de toeristen is samenwerking tussen diverse partijen noodzakelijk, met name de samenwerking met de Nunspeetse Centrumondernemers. Martin Mol van Gemeentebelang geeft aan dat er veel initiatieven en gesprekken zijn maar dat de structuur van deze samenwerking nog in de kinderschoenen staat. Daarnaast is een coördinerende rol nodig van Nunspeet uit de Kunst maar bovenal een intensieve samenwerking tussen de ondernemers aan het Veluwemeer.

Samen met alle betrokken partijen moet men werken aan een aantrekkelijk aanbod voor inwoners en toeristen. Denk hierbij ook aan wandelpaden, watersport- en hengelsportmogelijkheden, vervoer van het dorp naar de kust en de routeinformatie vanaf de aanvoerwegen.

Inwoners ook aan zee

Gemeentebelang vindt het belangrijk dat de inwoners van Nunspeet kunnen genieten van mogelijkheden die de Randmeren bieden. Martin Mol: 'De horeca, terrassen en strandjes moeten dan ook opengesteld zijn voor inwoners.' Ook het management van Europarcs staat hier positief tegenover en ziet ook de commerciële en recreatieve mogelijkheden. Het park heeft de horeca dan ook open voor de inwoners vanuit de omgeving en doet ook veel aan marketing op de lokale markt. Volgens Hendrikx is aandacht voor het algemeen belang op de lange termijn een betere raadgever dan alleen bezig zijn met je eigen park.

 

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Nunspeet

 • Zorgen over verkeersveiligheid Beltmolen en Meelzolder in Nunspeet

  31 oktober 2019
  NUNSPEET - Werknemers van bedrijven die actief zijn binnen de woonwijk Molenbeek in Nunspeet houden zich niet altijd aan de regels. Dat maakt dat, naar aanleiding van klachten van een bewoner, de eigenaren van de bedrijven zijn aangesproken door het college van burgemeester en wethouders op dat ongewenst gedrag en de omgang met het werkmateriaal.
 • Vragen SGP over wegwerkzaamheden Hulshorst

  24 oktober 2019
  HULSHORST - De SGP-fractie in de gemeente Nunspeet heeft vragen gesteld over de werkzaamheden die in opdracht van de gemeente uitgevoerd worden in Hulshorst. Fractievoorzitter Harm Jan Polinder: 'Als er een weg afgesloten wordt is dat altijd vervelend, maar soms is het niet anders. Dát deze weg wordt afgesloten is wat ons betreft geen probleem, als er maar helder over gecommuniceerd wordt. En aan die communicatie lijkt het in dit geval te schorten.'
 • Gemeente Nunspeet gaat fietsen verwijderen bij het station

  22 oktober 2019
  NUNSPEET - De gemeente Nunspeet gaat komende week streng controleren op fout geparkeerde fietsen bij het station. Fietsen die niet in het rek staan, worden verwijderd.
 • Extra informatieavond Hulshorst over wegwerkzaamheden druk bezocht

  18 oktober 2019
  HULSHORST - Dat voor de inwoners van Hulshorst de wegwerkzaamheden verwarring brengt, was donderdag duidelijk door de grote opkomst tijdens de extra informatieavond.
 • NEO-gemeenten: goed afval scheiden loont

  17 oktober 2019
  NUNSPEET - De colleges van de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek willen de hoeveelheid restafval in de gemeenten terugdringen. Een eerste stap hiernaartoe is 100 kg restafval per inwoner in 2022. Om dit te bereiken willen de colleges van Elburg en Oldebroek vanaf 1 januari 2021 een tariefprikkel (diftar) invoeren. Inwoners gaan daarmee op een andere manier voor hun afval betalen (afvalstoffenheffing).

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend