Logo De Belofte

NUNSPEET - De verspreiding van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart is door Inclusief Grebo Post op een wel heel ludieke manier uitgevoerd. Naast de vaste postbezorgers hebben ook kantoorpersoneel, teamleiders en directie hun loopschoenen en regenpakken aangetrokken om de huis-aan-huis verspreiding een dag(deel) te verzorgen.

Alle medewerkers werden gekoppeld aan iemand die wat meer begeleiding nodig had en als duo gingen de mensen de straat op. Deze actie leverde op diverse fronten veel op voor iedereen. Statushouders konden op deze manier hun Nederlandse taal een boost geven en mensen die normaal gesproken veelal zittend binnenwerk doen in Nunspeet, konden ervaren hoe het is om de hele dag buiten te zijn en te fietsen en te lopen.

Duidelijk werd dat met de juiste begeleiding de werknemers meer kunnen en flexibeler zijn dan ze veelal denken. Zo vond Leen het aan het begin van de dag best spannend om heel iets anders te doen. Aan het eind van de dag vertelde hij stralend hoeveel plezier hij had gehad.

Blos

Ook de medewerkers van kantoor kwamen met een gezonde blos terug na een dag(deel) post bezorgen. “Ik heb ontzettend veel respect gekregen voor de vaste postbezorgers,” zei een arbeidsconsulent van Inclusief Intervens. “Wij hebben nog heel veel geluk gehad met het weer, dus een hele dag buiten was geen straf, maar als vaste postbezorger, moet je alles doorstaan. Ook kou en regen.” “Ik geloof dat ik in mijn hele leven nog nooit zoveel heb bewogen op 1 dag,” was de reactie van de personeelsconsulent van de afdeling post. En dat was ook mede het doel van deze dag; veel bewegen en gezond bezig zijn.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Nunspeet

Overig verkiezingsnieuws

 • Toch geen islamitische begraafplaats in Druten: 'Ik heb er geen woorden voor'

  27 maart 2020
  DRUTEN - Er komt in Druten geen begraafplaats voor moslims die door de coronacrisis niet in hun land van herkomst kunnen worden begraven. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdag tegen het idee omdat er genoeg alternatieven zijn.
 • Nieuw college Beuningen presenteert zichzelf en coalitieakkoord

  27 maart 2020
  BEUNINGEN - Beuningen Nu & Morgen, GroenLinks, D66 en de Partij van de Arbeid hebben een coalitieakkoord gepresenteerd, nadat het vorige college eind februari klapte. Per mail trok de grootste partij in de gemeenteraad van Beuningen de stekker uit de samenwerking met VVD en CDA.
 • Raad keert zich tegen Arnhems plan flitsparkeren

  27 maart 2020
  ARNHEM - Er moet een pilot komen om kortstondig te parkeren voor een snelle boodschap in Arnhem: flitsparkeren of 'Shop&Go'. Maximaal een half uur, voor 1,45 euro. Dat wil wethouder Roeland van der Zee. Hij wees 21 plekken aan op zes verschillende locaties. Een raadsmeerderheid laat echter aan Omroep Gelderland weten daar niets in te zien.
 • Winterswijk in brief aan staatssecretaris: 'Haal vluchtelingenkinderen naar Nederland'

  26 maart 2020
  WINTERSWIJK - Winterswijk wil dat Nederland 500 vluchtelingenkinderen opvangt en biedt aan een deel van die kinderen op te nemen.
 • Rellende jongeren in Ede gaan vrijuit

  26 maart 2020
  EDE - De rellende jongeren die afgelopen oud en nieuw zorgden voor zware vernielingen in Ede, gaan vrijuit. De politie meldt donderdag dat grondig onderzoek niet heeft geleid tot concrete verdachten. Omdat er geen verdere aanknopingspunten meer zijn, stopt het onderzoek nu.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend